Vergi indirimi için yeniden başvuru yapmalı mıyım?
Merhaba arkadaşlar.
Aşağıdaki konular için sizleredanışmak istedim cevaplarınızı için şimdiden teşekkürler.
Benim sağ bacağım polio sekeli ve %40 rapor alarak 2005 yılında kamuda işçi olarak işe başladım. Daha sonra vergi indirimi için başvuru yaptım. Gelen sonuçta rapor oranı %39 a düşürülmüş.
Ben ayrıca ülseratif kolit hastası olduğum için doktoruma hastalığım için ne kadar özür oranı verildiğini sordum %25 olduğunu söyledi. Ben de ülseratif kolit hastalığım için kontrolde yeni yaptırdığım sonuçlarımı ve %39 oranında gelen raporu mu alarak Ankara da hakem hastanesine itiraz ettim ve tekrar heyete girdim. Rapor %45 olarak verilmiş. Ancak sürekli ibaresi ve raporun süresi boş olarak verilmiş. (İki hastalığım için toplamda %45 verilmiş)
Şuan ki raporuma göre emekli olabilmek için 20 yıl, 4400 prim günü doldurmam gerekiyor. Benim 12,5 yıl, 4.355 prim gün sayım var.
Sorularım;
Emeklilik için başvurduğumda yeni rapor istenir mi?
Ülseratif kolit hastalığım nedeniyle 2012 yılında total kolektomi +illeal poj operasyonu geçirdim, raporumu yenilemeli miyim? Emeklilik başvurusunda istenince mi yaptırayım. Geçirdiğim ameliyat için rapor oranı % kaç olur?
Sağ bacağımdaki (polio sekeli ) ortopedik engel ve total kolektomi +illeal poj operasyonu için %60 ve üzeri için rapor verilir mi? %60 ve üzeri istemem emekliliğimi 2 yıl daha kısaltacak, olur mu bilemiyorum tabi bu ameliyatta kimisine düşük kimisine yüksek oran verildiğini okudum. Bir az nasip işi galiba
İyi günler.