Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prim günümü doldurdum. Çalışma yılı günümü doldurmadan emekliliğe başvurabilir miyim?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
sigorta günüm doldu ama çalışma yılı olarak 18 yılı doldurmam lazım şimdi müracat etsem tazminatımı alıp senenin dolmasını bekleye bilirmiyim

15 yıl olmuşsa evet.
!5 yıl ve 3600 prim gününü dolduranlar tazminatını alarak işten ayrılabilirler.

ben ozel şirkette 11 yıl çaliştım pırımım doldu 4080 gun kendım çıksam tazmınat alabılıyormuyum 98 sıgorta başlangıcı vergı ındırımındende yaralanıyorum
yanı tazmınatımı alabılmem için ne yapmam gerekiyor

Yukarıda da yazdığım gibi 15 yıl şartı var.

15 yıl şartı biz engelliler içinmi ,mesela örnek;
25/12/1979 doğumluyum
01/08/1996 ssk girişim var
2500+600 gün askerlik borçlanam var 3100 gün
2.derece engelliyim sigorta girişim başlangıç olarak 18 yaşını doldurduğum tarih sayılacak 25/12/1998
25/12/1998+15 yıl: 2014
öteki türlü 2015 ne gerek var 1/1,5 yıl için erken emekliliğe.

Benim anlayamadığım 18 yaşı doldurduğumuz tarihten itibaren niye sigorta girişi baz alınıyor 18 yaşına basılan tarihi niye baz almıyorlar illa dolduracakmısın +1 yıl daha demek.

15 yıl şartı normal çalişanlar için var özürlu raporu olanlarındamı 15 yıl şartı var sagdan soldan duyduguma gore özurlulerde 15 yıl şartı aranmıyormuş sadece pırım gunu doldurması yeterlıymiş
emınmısın 15 yil şartının gerektıgıne

Malulen emeklilik haricinde 15 yıl dolmadan işten gerekçesiz ve kendi isteğiyle ayrılan hiç ama hiç kimse tazminat hak edemez.
Engelli olsun ya da olmasın fark etmiyor.
Bülent Bey 15 yıl derken emekli olabileceğiniz tarih kastedilmedi burada,sadece işten kendiniz ayrıldığınızda tazminat hak edebilmeniz için asgari hizmet süreniz söz konusu.
Başlık sahibi arkadaşın sorusu bu yönde ve ona cevap olarak yazılmıştır.

slm lar peki bunun için neler yapılıyor açıklarmısınız prim dalmuşsa bide emeklilik için yıl tam doluncamı müracat ediliyor yok daha erken de müracat oluyormu benim 3 ay falan kaldı bu arada yapmam gereken bi şeyler varmı tşkler

bulunduğun ilin sgk kurumuna bilgi edinme yolu ile baş vur ssk başlangıç tarihin özürlü derecen gibi bilgileri yaz bilgi iste normalde 3920 dolunca emekli olabiliyorun ssk giriş tarihin öyle diyor bende bekliyorum ama vergi engeline takıldım ankara çok iyi biliyorya devlete yük olduğumuzu düşünen hükümet bu yolu seçmiştir tırpanlama yolu
yeni yönetmelide değişen birşey yok aynı kimse ümitlenmesin

merhaba benimde pirim olarak günüm doldu şimdi ilk sigortamın üzerinden geçmesi gereken 18 yıllın doslmasını beklıyorum bu da yaklaşık daha 5 yıl olduğunu gösteriyor ben şimdi işten ayrılsam sağlık hizmetlerinden yararlanabilırmıyım bilgi verirseniz sevınırım ?

Ben bu konuda hep sakatlara özel bi durum var sanırdım, ama Ufuk'Un da hep yazdığı gibi, yok böyle bir şey. Emeklilik talebiyle işten tazminat alıp ayrılabilmek için herkes aynı şarta tabi: 15 yıl sigortalılık 3600 gün prim. Bunun için sigorta müdürlüğünden bi yazı alıp işyerine vermek yeterli...

Emeklilik işlemleri ise ayrı... Şartların tümü yerine getirildiğinde sigorta müdürlüğüne bunun için başvuru yapmak lazım...

slm yani sunumu demek istiyorsunuz 15 yıl +3600 prim dolunca ssk dan evrak mı veriyorlar tazminat almak için benim bu şartlarım tamam ama emekliliğime daha var genede tazminatımı alabilirmiyim ? tşkler

peki ne yapmam lazım bi yere müracaat mı ediliyor yoksa sirkete mi söylüyorum acarmısınız lütfen

15 yl ve 3600 gün süreni tamamladıktan sonra Sigorta müdürlüğüne müracaat ediyorsun ve müracaat sonunda belgeni alıp işverene veriyor tüm haklarını alarak ayrılıyorsun..

Üst Alt