Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Prim gününün dolması, emeklilik prosedürü ve işten çıkış..?
E-devletten baktığımda hizmet dökümü 1 ay geriden gitmekte
ilk sigortalı olduğum tarih 15.09.1993
doğum tarihim 29.05.1974
3.derece sürekli vergi indirimim mevcut
şubat ayınıda eklersem 3700 gün oluyor
emeklilik şartım 3760 gün
ben dilekçemi e-devlette hizmet dökümümde toplam günün 3760 olduğu zamanmı sgk ya vermem gerek
bir de özel sektörde çalışıyorum emeklilikte ihbar süresi çalıştırıyorlar mı nasıl yapmam gerekiyor prosedür nasıl işliyor
Eskiden sisteme henüz işlenmemiş primler için emeklilik başvurusu yapacak çalışana, henüz bildirgesi verilmemiş primlerin işlendiği bir sigortalı hesap fişi düzenleniyordu.
Şu anki uygulamada sanıyorum işten çıkış bildirgesinde henüz kuruma ibraz edilmemiş son primler işlendiğinden bu belgeye gerek duyulmamaktadır. Yani illa son primlerinizin sisteme düşmesini beklemek zorunda değilsiniz.
Emeklilik sebebiyle ayrılan işçi için ihbar öneli uygulanmaz.
merhaba benim emeklilik şartlarım
ilk işe giriş 15.09.1993
toplam prim nisan ayıda yatınca 3760 gün doluyor
şuan e devlette baktığımda sisteme yansıyan toplam prim 3730 görünüyor benim size sormak istediğim nisan ayının 27 sinde bağlı bulunduğum sgk gittim emeklilik başvurusu yapacaktım sgk gün dökümü aldım tahsis beyan formu doldurup ilgili bölüme gittim memura 3. Derece vergi indirimim var emeklilik müracaatı yapacağımı söyledim tabloya şartlara baktı gün dökümü ne baktı sen git mayısın 15 inde gel dedi
mayıs ayından en az 1 gün çalışman lazım dedi işten çıkış yazınıda getirince başvurunuzu alırım dedi
şimdi ben işten çıkış belgesi olmadan gitsem işlem yapılmaz mı mesela mayısın 3 ünde gitsem emekli olur yazısı vermezler mi biran önce işlemlere başlatıp emekli olmak istiyorum
işyerimde sıkıntılı günler geçiriyorum napıcama karar veremedim yardım lütfen
Kaan58
Erken emekliliğiniz için gereken prim gün sayısı zaten 3760 ve bu sayı nisan ayı da 30 gün ödendikten sonra doluyorsa nisanın 27 sinde başvurunuz elbette kabul edilmeyecektir çünkü henüz gereken prim gün sayısını doldurmamış oluyorsunuz.
Prim gün sayısı dolduktan sonra emeklilik başvurusu için işten çıkış yapmış olmanız şarttır. İşyeri ile ilişik kesmeden tahsis talebinde bulunamazsınız.