Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prim ve yıl süresini doldurmuş engelliden emeklilikte sağlık raporu isteniyor mu?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
48
prim ve yıl süresini doldurmuş engelliden tekrar sağlık raporu isteniyormu? yani prim günü tam dolmuş yılını doldurmuş vergi indirimi alan emekliliği hak etmiş birinden emekliliğe başvururken tekrar sağlık raporu isteniyor mu? kısa zamanda emekli olmuş arkadaşlar yazarsanız sevinirim benim ve birçok kişinin merak ettiği bir durum

sitede bir sürü emekli olan var bizi takan yok işinizi görüp kaçmayın beyler başınıza geleni yazın herkes öğrensin....rapor istedilermi istemedilermi

Şöyle anlatayım mühendis3232,
5510 sayılı kanundan önce (30.09.2008 tarihinden önce) işe başlayan engelliler
1-ssk da çalışıyor ise vergi indirim hakkı almadan emekli olmaz biliyorsun ssk emekli tablo su var. Emekli olurken yeniden rapor istenmez vergi indirim oranına göre emekli olur.
2-Memurlar ise ilk işe başlamada engelli kadrosunda başlamış ise 15 yıl hizmet sonunda emekli olur. Emekli olurken yeniden rapor istenmez.
3-Anılan kanundan önce BAĞ-KUR lular erken emekli olamıyordu.

5510 sayılı kanundan sonra (01.10.2008 tarihinden sonra) işe başlayan engelliler
Emekli olurken kurum sevk yapacak ve yeni rapor almasını talep edecek engelli sayılacak derecede rapor alamaz ise emekli olamayacak.

teşekkür ederim dostum bi forumda yönetici raporunun sürekli olması veya vergi indirmi almış olman önemlide değil yinede tekrar hastaneden rapor istiyor dedi demekki 2008 sonrası işe girenler için ben 29.12.2007 de ilk sigorta başlattım yani ben devlet memuru olursam 15 yıl damı emekli oluyorum prim gün sayısı kaç peki ? bilgin varmı özür oranı 47 şuan

10 yılı doldurman gerek bizzat emeklilik için gittiğim memur demişit 3600 gundu prim de

hocam 10 yıl olacagını sanmıyorum malülen emeklilikte 10 yıl...

sen ekpss ile atanırsan, her halukarda emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor almak zorundasın.

evet öyleymiş ben burda ilk işe giriş sigorta tarihi sanıyordum devlette işler değişiyo..ssk da kalsam işler daha farklı sanırım bidaha rapor istemiyor daha erken emekli oluyoruz...

Üst Alt