Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prime esas kazanç, basamak değeri, ek gösterge ne işe yarıyor?

Konular
27
Reaksiyonlar
1
Prime Esas Kazanç/Basamak Değeri/Ek Gösterge ne ise yarıyor

Prime esas kazanç, çalıştığınız güne göre kazandığıniz ucrete verilen addir, ek gosterge de belli egitim.seviyesindeki insanlarin yan ödemelerinde avantaj saglayan bir kistas.
Bunları google'a yazarak da ogrenebilirdiniz
Ayrica öğrenmek ne katacak yani?

Basamak diye bir sey bilmiyorum memuriyette derece kademe olayı vardir, bu da kisinin atandigi zamanda egitim seviyesine gore belirlenir sonra her calisilan yil için 1 kademe ilerleme sağlanır, 3 kademe de 1 derece eder.

Kaansemiramis

Peki bu bilgiler ne isinize yarayacak?

Googlea yazdim çıktı siz nasil bulamadiniz
"PEK yani prime esas kazanç sigorta primine esas kazanç yani brüt kazancınızdır. Çalışma hayatı boyunca adınıza ödenen tüm kısa vade ve uzun vade sigorta primlerinin brüt tutarı olarak da tanımlanabilir. Prime esas kazanç emekli maaş hesabında yani bağlanacak emekli maaşında en önemli etkenlerden birisidir"

Ek gösterge ile ilgili ben detay bilgilere ihtiyac duyduğumda bile google yazip buluyorum
Basamaktan emin degilim.ama bakip yazarim

Güncelleme: memuriyette basamak diye arattim derece kademe cikti onun da tanımını yapmistim.size zaten

Üst Alt