Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Primler dolunca yıl süresi dolmadan emekli olabilir miyim?

Volkano80

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
29
Arkadaşlar merhaba, %80 üzeri rapor aldım, vergi dairesine teslim ettim & şuan ankarada değerlendirmede, eğer oran düşürmeden onaylanırsa 2020 yılı mayıs ayında emekli olabiliyorum. şu anda gerekli gün şartını doldurmuş durumdayım ancak girdiğim sene itibariyle (ilk sgklılık 2005) emekli maaşı almak için 2020 yılını beklemem gerekiyor.

şimdi sorum şu, ben 2020 yılına kadar emekli maaşı almamayı göze alırsam çalıştığım kuruma ben emekli olacak bana kıdem tazminatımı ödeyin desem, bana bu tazminatı ödemek zorundalar mı? yoksa emekliliğimi yıl olarak doldurmadan önce böyle bir hakkım bulunmuyor mu? (aslında beni atın diye çıtlattım ama atmak istemiyorlar)

Volkano80
Hayır, hem prim hem de süre olarak emeklilik şartlarınızı tamamlamadan kıdem tazminatını hak etmiyorsunuz.

engelli emeklilik içinde süreyi beklemek zorunlu mu?

arkadaşlar tekrar merhaba,

1. derece vergi indirimi aldım şartlarım 15 yıl ve 4000 gün. 15 yılım haziran ayında doluyor ama pirim gün sayım 4000'i geçti. emeklilik için genede haziranı beklemek zorundamıyım yoksa şimdi sgk ya gitsem kıdem tazminatımı alıp emekli olabilirmiyim? burda asıl sormak istediğim emekli maaşının haziranda bağlanacağını biliyorum ama haziran ayına kadar maaş almamyı göze alırsam kıdem tazminatı alıp haziran ayını bekleyebilirmiyim? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Volkano80...hocam kısaca tüm şartlarınız dolmadan ne sgk ne de işyeriniz e bir haklılığınız söz konusu değil şu an..ha işyeri iş den çıkartır o zaman tazminat hakkınız sonuna kadar var ama şu durumda maalesef ki yok:)

sgk emekli olabilir yazısı ne kadar süre ile geçerli

arkadaşlar merhaba,

çok şükür sonunda emeklilik zamanım geldi, 2005 yılında ssklı oldum, 81 engelli raporum var buna istinaden haziranın ilk haftası 15 yılı doldurmuş oluyorum. emekliliği araştırdım öncelikle sgkdan emekli olabilir yazısı almam gerekiyormuş, aslında soracağım soruda bu;

-sgk dan alınan emekli olabilir yazısı ne kadar süre ile geçerli? yani ben 3 haziranda yazıyı alsam 2-3 hafta sonra yada 1-2 ay sonra emekli olabilir miyim?

-bu sene hakedip kullanmadığım 11 gün iznim var, maddi olarak bu izinleri kullanmasam daha mı karlı olurum?

-eğer haziran 28inde emekli olursam emekli maaşı haziran için tam mı alıcam yoksa sadece 2 günlükmü bağlanacak?

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Volkano80

Eğer SGK'ya direkt tahsis talebi değil de sadece emekli olabilir belgesi için başvursanız herhangi bir süre kısıtlaması yoktur, isterseniz 10 sene sonra olun.

Özel sektörden emeklilikte maaş başvuruyu izleyen ayın birinci günü itibariyle bağlanır. Haziranın kaçında başvurursanız başvurun o ay için emekli maaşı ödenmez. Ay sonu başvurmak her zaman için avantajlıdır. Ay sonuna kadar çalışır işyerinden maaşınızı alırsınız, hemen izleyen ayın birinci günü itibariyle de emekli maaşınız başlar, arada gelirsiz boşluğunuz olmaz.

Ufukalp

bilgilendirme için çok teşekkür ederim. haziran ortası gibi emekli olabilir kağıdını alıp haziran sonunda ayrılıyım.

Evet Haziran ayı sonu ayrılmanız avantaj. Yalnız ayın 29'u gibi ilişiğinizi kesip ertesi gün içinde emekliliğinize hemen başvurun. Diğer aya sarkıtmayın.

Üst Alt