Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Prof. Dr. Osman GÜVEN'e skolyoz ameliyatı olan var mı?

Gülcan83

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Sitemizde Osman hocaya skolyoz ameliyatı olan varmı?
Benim ameliyatımı kendisi gerçekleştirecek(bir teslik olmazsa) biraz bilgi almak istiyorum.
Bence gerçekten çok açık sözlü,para canlısı olmayan,güler yüzlü,soyadı gibi insana güven veren birisi ama onun hastası olan arkadaşlarım varsa biraz bilgi alma istiyorum.

Sağlıcakla kalın.

gülcancığım geçmiş olsun tekrardan..ekimde olacaksın ameliyatı diye biliyordum..ertelendimi ne oldu..?Prof.Osman Güven acıbadem hastanesinde görev yapıyordu yanılmıyorsam..ilk muaynemi o yapmıştı ve harika bir doktor kendisi..Öncelikle ablam muayne olmaya girmişti kolu için benim eğimide soracaktım arada beni muayne etmeyebilirdi..ama çok ilgilendi benimle gerçekten para verip muayne olduğum doktorlardan bile daha çok ilgilenmişti..bence ona güvenebilirsin tek kelimeyle harikaaaaaa bir doktorr:) umarım en kısa zamanda iyi haberlerini alırız..bide benim ameliyat olduğum doktor var sn. Prof.Ünsal Domaniç oda eşsiz bir doktor onunda adını tek geçerim herkese geçmişlerrrrr olsun!!!!!

Tşk sevilla evet ekimde olacaktım ama bazı nedenlerden dolayı bu zamana kadar geldik.
Osman hoca acıbademde çalışıyor ama marmara üniversite hastanesindede dekan ve ameliyat yapıyor.

Ben Ünsal hocaya 11 yıl önce gittim çok iyi biridir çokta açık sözlüdür ama nefes problemim olduğu için mameliyatı üstlenememişlerdi yükselt nefesini ediler ama olmadı ve ameliyatta kaldı.

Canım birşey merak ettim Osman güvene muayene olduğunda ona neden ameliyat olmadında Ünsal beye gittin?

Prof. Osman Güven özel hastanede diye ssk ya bakmaz diye gitmemiştim ben ona..zaten ablamın yanında muayne oldum ben ablamın özel sağlık sigortası var benim yoktu..oyüzden bende ssk la anlaşmalı doktorlar aradım bunun sonunda ünsal beyi buldum..eğer sskla anlaşmalı olduğunu bilseydim Prof. Osman Güvenede ameliyat olabilirdim oyüzden gülcanığım yani kötü bir doktor olduğundan değil benim gördüğüm kadarıyla hastalarıyla çok ilgileniyorr..senide iyi edeceğine sağlıklı olacağına hiç şüphem yok..ameliyat olacağın zaman haber ver mutlaka görüşmek üzeree!!!!

Tşk Sevilla inşallah dediklerin olur.Haber vermeye çalışıcam:)
Görüşürüz...

Hastanede yaşadıklarımla ilgili bilgileri günlüğümden alıntı yaparak burayada yazıyorum.
Umarım birilerine yazdıklarımla faydalı olur akıllarındaki binlerce sorudan birkaçına cevap verebilmiş olurum.

21şubat ameliyat günü
Sabah oldu herkeste bir telaş kahvaltı hazırlanıyor yeniyor,ben tabiki aç karına olucam bir yandan telefondayım bir yandan hazırlanıyorum ve
evden çıkış vakti
Evden çıktık evin önünde 3 araba olduk herkes bi arabaya dağıldı benim bindiğim arabada annem,bi akrabamız,kuzenim ve hayat arkadaşım vardı (hayat arkadaşım diyorum çünkü eşim olmaya aday) o günde yanımdaydı.
Annem ağlıyordu gizli gizli bende radyoyu açtırmış müziğe eşlik ediyordum güçlü kız edasıyla....

Hastaneye geldik canım arkadaşım Hande (doktorumun asistanı)karşıladı beni ve odamıza çıktık hala o tuhaf duygu vardı. saatler geçiyordu az kalmıştı saat 10:00 da ameliyata alınacaktım.
Bi telefon geldi canım'a Eda ve Çağlayan gelmiş hastanenin önünde bekliyolarmış canım dostlarım.
Hemen canım la onları almaya gittik ve odama çıktık.

Odama çıktığımda hemşire gelmişti bazı sorular sormak için koluma hasta bilekliğini taktı ve sorulara başladık.Çok uzun sürdü sorular ve neyseki bitti tansiyon,nabız,ateş ölçümü yapıldı,ağrıya dayanıklılığım soruldu "dayanıklıyım" dedim ama abim "hiç sanmıyorum" diyerek beni kızdırmaya çalışıp gülümsedi Smile
ameliyat önlüğüm de bırakıldı ve hemşire gitti.
Sevgililer gününde alınan ikimizin adının olduğu yüzüğüm hala elimdeysi çıkardım ve canım'ın evcuna sıkıştırdım ben hastaneden çıkana kadar onda kalacaktı.....

Ve hemşireler geldi önlüğümü giymemi söylediler tuvalete gittim ve giyinmeye başladım o an titrediğimi hissettim tektim annemi çağırdım ve elbiselerimi toparlamasını istedim.
Mavi önlük yakışmamıştı çok büyüktüSmile
Yatağıma yattım yatak yükseltildi ve sedyeye geçmem istendi
bu arada babam hiç yanıma gelmiyordu babamı çağırmalarını söyledim babam geldi öpmek istedim kanlanmış ve doludolu gözlerindeki yaşları akıtmamak için direnen hüzünlü bakışlarıyla başımı tuttu ve sıkıca öptü hiç bırakmak istemiyor gibiydi.
Babama sadece ağlama diyebildim.

Sedyeye geçtim. yolculuk başlıyordu herkes koridorda bana bakıyordu bir el tuttu elimi öyle sıkı tutuyordu ve gözleri okadar korku dolu bakıyorduki gözyaşlarını bile gizleyemiyordu.
O elimi sımsıkı tutan ve bana her zaman "küçük bir yolculuğa çıkıyorsun hemen döneceksin" diyen canımdı o ,dayanma gücümdü.

Ağlama diyordum lütfen ağlama ve elimi bırak( elimi bırak diyordum çünkü herkes görüyordu ve kimse bilmiyordu aramızdaki ilişkiyi benim ailem dışında gerçi onların bilmesi yeter nasılsa diğer akrabalarımda zamanı gelince öğrenicekti ama yinede tedirgin olmuştum o durumda bile)

Evet ameliyathaneye geldik veda ediyorum ve gidiyorum soğuk odaya,
her yer masmavi nekadarda soğuk geldi bir anda o renk.
Halbuki ben maviyi çokta severim hiç böyle soğuk ve ürpertici gelmemişti Confused
Doktorlar başımda konuşuyor filmlere bakılıyor bir yandanda elime anjiyokat takılıyordu ameliyat masasına baktım etrafı incelemeye fırsatım olmadan uykuya daldım.

Ameliyat sırasında
Altı buçuk saat kalmışım ameliyatta.
Kemiklerim zayıf olduğundan vidaları yerleştirmek için çok zor yer bulunmuş ve benim nefes sorunumda olduğu için çok riskli bir ameliyat sonunda bitmiş.

Ciğerlerimde nefes tüpüyle yoğun bakıma alınmışım yaklaşık 2 saat sonra kendime gelmeye başlamışım(ameliyat sonrası aylarca yoğunbakımda kalma riskim vardı)annemi istemişim annemler gelmiş ve şuurum yerinde tam olmasada konuşamadığımdan elimle havaya yazı yazmaya çalışarak üşüyorum demişim.
Ailem,doktorlarım hepsi şaşkın durumdayken nefesim kontrol edilmiş ve iyi olduğu anlaşılarak ciğerlerimdeki tüp alınmış(alındığı anı bir müğde bulantısı gibi hayal meyal uğultulu seslerle anımsıyorum)Artık sadece burnumda oksijen hortumu bırakkılmış.Bu olanlar arasında acaba kaç gün geçti ameliyatın üstünden düşünceside geçiyor aklımdan cevabını bir şekilde alıyorum ama nasıl ve kimden cevap aldım anımsamıyorum.

Hayal meyal yoğun bakıma gelenleri hatırlıyorum ama gelenler arasında babam ve canım yoktu.
Onları istemişim ve babamla canım evlere dönmüşken bir telefonla akşam tekrar hastaneye geldiler çok mutluydum onları gördüğümde okadar mutluydumki canımın gözlerine buğulanmış gözlerimle baktığımda bunuda başardık diyordum herşey bitti hayallerimiz gerçek olucak kavuşacağız diyordum Crying or Very sad
(günlüğüm o an gerçekten benim yeniden doğuşumdu hayata korkusuzca adım atışımdı)

Ertesi gün odama alınacaktım saatler geçmiyordu gece saat 1 annem ve halam hastanede kalıcaktı ama yanıma gelmiyorlardı.
Hata bakıcıdan rica ettim benim annemler burdaydı çağırırmısınız dedim(annemi nasıl tanıycaktıki bunu akıl edemedim)
aradan yarım saat kadar geçmeden annem geldi anımda kal diyordum ama yasaktı biraz kaldı su içirdi ve gitti Sad

Sabaha az kalmıştı ama saatler geçmek bilmiyordu sanki,morfinden dolayı hiç ağrı hissetmediğimden yanımdaki hasta teyzeye bakıp duruyordum.
Sabah oldu Handem ve annem geldi konuştuk filme gideceğim söylendi ve sonra odama çıkacakmışım.
Doktorum Barış beyde geldi biraz konuştuk ve gittiler.Hande ve hasta bakıcı ekibiyle filme gittik(Muayane bölümlerinden geçtiğimiz için diğer hastalar bana tuhaf bakıyordu sanırım meraklarından dolayıdır dedim)
Hiç kıpırdatılmadan film yerine çarşafla taşınarak filmlerim çekildi.

Evettttt odama alındım.
Okadar mutluydumki sanki o an herşey bitmişti ama bilmiyordumki aslında herşey yeni başlıyormuş......

Odama çıktığımda farkettim sol kolumu kullanamıyordum nedeni ameliyat esnasında üstüne yatırıldığımdan bazı komplikasyonlar olmuş ama geçicekmiş.Ağrılarım oluyordu ama ağrı kesiciler gün geçtikçe azaltılıyor, azaldıkça ağrıların şiddetini hissediyor ve dayanamıyordum.
Her gelen hemşireye yalvarıyordum morfin vermeleri için hatta bağırıyordum çünkü dayanılmaz ağrılarım vardı.
Yatakta dönemiyordum sanki yatak bana batıyordu bir kez ayağa kalkmak için herşeyi yapabilirdim ama mümkün değildi Sad
Hande (doktorumun asistanı benimde canım arkadaşım herşey onun sayesimnde oldu)günlerce uykusuz kaldı.Yanımda annem ve bazı günlerde halam olmasına rağmen beni hiç bırakmadı.

Korse yapılacaktı ve korsemi yapmak için dünya tatlısı ve dünya iyisi Deneyim Ortepedi nin sahibi Gurur bey geldi.
Ölçümü yatar pozisyonda aldı.
Gurur beye annem ve hande yardım etti.
Korsemin nezaman geleceğini sorduğumda p.tesi dediğinde pazar günü gelmesi için adeta yalvardım

Ve Gurur bey sağolsun pazar günü saat 10:00da korsemi getirdiğinde "Allah razı olsun" diye bağırdım.
Sanki o anda Gurur bey bana özgürlüğümü getirmişti.
Hemen çok dikkatlice yatarken korsem giydirildi kalkış pozisyonu nasıl yapılmalı onu anneme öğreterek beni oturur pozisyona getirdi ve korsemin üstüne önlüğümü giyerek ilk ayağa kalkışımı yaptım.
Bir kelebek gibiydim,ilk ayağa kaldırılmış ve day day duran bebekler gibiydim.İçimden duygu seli akıyor ama gözyaşlarım düşmüyordu.

Abimin gözlerinin içine bakarak yine o titrek sesimle abi bak yürüyorum dedim abim hoş bir tebessümle gözlerini kaçırıyor ama banada belli etmek istemiyordu.
Odamın kapısında abimin arkadaşları vardı içlerinden biride canımın abisiydi beni öyle görünce ağladığını gördüm o anda gözden kaybolup canımı aramış Gülcan ayağa kalktı yürüyor demiş canım da ağlamış tutamamış kendini ve "orada olmalıydım" (o zaten oradaydı gücüyle,sevgisiyle yanımdaydı)diyerek üzülmüş.....

Artık ayağada kalkmıştım her an oturmak,yürümek istiyordum ama yasaktı Sad günler geçiyor geçtikçede dayanılmaz ağrılar oluyordu ve bir gün doktorum geldi
"Oooo Gülcan iyice hasta piskolojisine girmişsin hadi kalk taburcu ediyorum diyerek" pansumanıma bakıyordu
O anda hemen döndüm ve "Valla gitmem banane ben bu ağrılarla evde duramam yapamam göndermeyin beni" dedim.
Ama taburcu edildim çünkü çok güçü ilaçlar vericem demişti.

Eşyalar toplandı eve haber verildi ve annemim adağı için hazırlık yapıldı.Annem ameliyattan çıkıp evime ilk geldiğimde adağını yerine getireceğine söz vermişti onlar bunlarla uğraşırken ben canım'ı arayıp ben çıkıyorum dedim hemen işinden izin almış ve bizim eve doğru yola çıkmış.
Biz evin önüne geldiğimizde canım da abimle geliyordu.

Adak kesildi,eve çıkarıldım ve ilk işim aynanın karşısına geçmek oldu.Canım'a "gel bakalım şimdi nerene geliyorum" dediğimde gülüyordu:) boy ölçüştük. uzamışımLaughing

Evet evde geçiş dönemi yine zordu 10 gün içinde geçecek denen ağrılar bende 1 ay sürdü ve çok kötü dönemler atlattım kabuslar,ağlamalar,duysallık,korkular,tedirginlik herşey vardı.

Eve gelen gidenler oluyordu ama benim odama enfeksyon riski nedeniyle girilmesi yasaaktı.
Bir gün bir yakınımız bana
Gülcan bidaha ameliyata gerek yok dimi dedi
Yok çok şükür dedim
Peki olsa olurmusun dedi
(bu sruyu ilk defa düşündüm ama düşünmek bile çok ürküttü)
Hayır dedim başımı sallayarak ve devam ettim

Ben ameliyatın herşeyini araştırmıştım acısınıda söylüyorlardı ama tatmamıştım ve cahil cesaretiyle ameliyata atladım şimdi olsa çok düşünürüm dedim.

Gerçektende nekadar zor denirse densin bilmek yaşamak gibi olmuyor.
Şuan ben bu ameliyatta yaşanan acıların her zerresini biliyorum çünkü yaşadım.

evet günlüğümmmmm
Çok yazdım yoruldumda aslında ama olsun.
Bugün 49. günüm acıları yaşamak zor olsada hala sorunlarım devamda etsede iyki ameliyatı oldum.Atlatmam gereken daha çok şey olsada artık geleceğe korkuyla bakmıyorum çünkü artık nefes sorunum bitti,eğilimim %160dan %80 civarına düşerek durdu,düzelmeler doktorum olmıycak desede oldu.
Artık yaşam sıtandartlarım ben bedenime iyi baktıkça ve düşüncelerim hep pozitif oldukça düşmiycek.

Bu ameliyatta emeği/hakkı geçen,dualarıyla,sevgileriyle,düşünceleriyle yanımda olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Başta Hande SABUNCU(doktorumun hasta asistanı benimde canım kardeşime,arkadaşıma çok teşekkür ediyorum o olmasa asla bu duruma gelemezdim Allah razı olsun)

Prf.Dr Osman GÜVEN (soyadı gibi bana güven verip elinden gelen herşeyi yaptı için teşekkür ediyorum)

Dr. Barış KOCAOĞLU (Güler yüzünü hiç eksik etmediği,şakalaşmalarıyla doktor hasta ilişkisinden çok abi kardeş ilişkisini yaşattığı ve yakın ilgisi için teşekkür ediyorum)

Ali KIVANÇ Anestezi doktoru (bakışlarıyla,konuşmasıyla,kendini benim yerime koyarak düşünüp o şekilde yaklaşmasıyla ve en önemlisi baba sevgisi gibi yaklaşımıyla beni hep cesaretlendirdiği için teşekkür ediyorum)

Ercan bey (hasta çıkış işlemleriyle ilgilenmesine rağmen benim hastaneye girişimin öncesinden çıkışımın sonrasına kadar olan yardımlarından,yakın ilgi ve evgisinden dolayı teşekkür ediyorum)

Gurur ÖKTEM (Deneyim ORTAPEDİ nin sahibi, korsemi yapan ve en ufak sorunumda gittiğimde itinayla ilgilenen güzel haberlerimi aldığında benim gibi memnun olan ve herşey para demiyerek insana değer veren güzel insana teşekkür ediyorum)

Hastanede bulunan aklıma ismi gelmeyen benim için bu işte kahraman olan bütün ACIBADEM KADIKÖY hastanesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.

gülcan

ağlamaya meyilli biriyim zaten.bunları okuyunca da iyica ağladım.gözlerim şişti yaaa
yazdıklarını okuyunca yeniden yaşadım herşeyi.çok canım yanıyo hala gülcan.ne zaman unutucaz bunları bilmiyorum ama zor olacak.
sende var yaaa bir alemsin günlük bile tutmuşsun:))tutmasanda unutmak mümkün değil ki o günleri.ben hayata farklı bir gözle bakıyorum artık.skolyoz hastalığı ameliyatı yaşamayan için basit olabilir ama yaşayan için çok ama çok zor.
ben bunun üstesinden gelemiycem sanırım gülcan.umarım sen başarırsın.

Aaaa Sema yapma be canım bak neleri atlattın telefonda sesinle,anlattıklarınla herşeyin geçeceğini söyleyen bana güç veren sen mi bunları yazıyorsun?
Hiç inandırıcı değil lütfen birdaha o zor günlere dön ve neleri geride bıraktın bak.Aşamamış olsaydın şuan ayakta olamazdın.Daha herşey bitmiş değil çok yeni 2 yıl sabret bu zaman çok gibi geliyor ama geçicek kolay değil geçirdiğimiz ameliyat haklısın yaşamayanda bilmez ama ben yaşadım biliyorsun ve hepsi geçicek hatta herşey yoluna girdiğinde geriye dönüp bakarak "vaybe ne günlerdi" diyeceğiz.
Lütfen kendine haksızlık edip kendi kendine negatiflik yaratma.
Mayısta buradasın bol bol konuşucaz ben bi sorguya alıyım bakalım seni :wink:
Canım ben günlük tutmaya burda başladım ve iyki yapmışım.Eski günlere dönüp okuduğumda unuttuğum şeyleri tekrar hatırlıyarak bazen hüzünlensemde çoğu zaman tebessüm ediyorum.
Sende dene belki iyi gelir.(gerçi ben günlük değil sanki haftalık yada aylık yazıyor gibiyim ama olsun :) )

saol canım

bende tam olarak sorun ne bilmiyorum gülcancım.ameliyat çok başarılı geçti.ağrıları da çok sorun etmiyorum ama hala korkuyorum.tekrar sırtım eskisi gibi olacak korkusu geçmiyo.sürekli bişey mi oldu neden ağrım oluyo neden sızım var .bu tür korkular iyice artıyo .inan korkudan dışarı çıkmıyorum birisi çarpıcak,düşücem ya da arabada sarsıldım diye bişey olucak gibi saçma korkular ama yenemiyorum işte elimde değil.
aslında sebebini biliyorum ama :))kendi kendime dinletemiyorum.ben ameliyatımın bu kadar başarılı geçmesini beklemiyodum kendimi en kötüsüne yani felce hazırlamıştım ya şimdi herşey iyiyken şımarıklık yapıyorum galiba.sırtıma bakıyorum süper.ama bu korkumu daha da çok artırıyo.sanırım psikolojik desteğe ihtiyacım var.hemen doktora gidicem bu korkularımla ilgili.
umarım dediğin gibi olur gülcancım ve ben bu korkulardan kurtulurum.
yakında görüşücez umarım.kendine çok iyi bak.

gülcancım bende gunluk tutuorum ve günlüğünü okudugumda sankı kendı gunlugumu okumus gıbı hıssettım.sankı o zamanın her zerresını tekrar yasadım.cok buyuk bır acı gercekten yasamayan bılemez.ama yıllar gectıkce vay be gectı işte dıorsun ınsallah ılerde bırsorun yasamayız.cabucak ıyılesırsınızde eskı saglıgınıza kavusursunuz canım.

Haklısın geriye baktığımda nasıl geçti diyorum.
İnşallah sorun yaşamayız canım.
Allah herkese sağlıklı ömür versin.

sağlık

merhaba arkdaşlar hepinize geçmiş olsun.ben bu siteyi bir hafta önce gördüm ve yazılarınızı okuyunca çok etkilendim 90 yılında skolyoz amelliyatı oldum keşke o zamanda böyle arkadaşlıklar olsaydıda sorunlarımızı paylaşabilseydik diye düşündüm. özellikle gülcan83 senin yazıların ve pozatif düşüncelerin beni çok etkiledi kendime seni çok yakın hissettim. hele biraz önce yazdığın günlüğünü okuyunca o yıllara geri gittim. ailenin halinden bassettiğin bölümde gözümün önüne annemle şuanda kaybettiğim babamım dolu dolu gözlerle bana bakışları aklıma geldi üstelik ben bu anı toplam 3 kere yaşadım ve göz yaşlarıma hakim olamadım. ne kadar güçlü ailelere sahipmişiz diye düşünmeden edemedim allah hiçbir anne baayı amelliyathane kapısında bekletmesin eminimki ömürlerinden ömür gidiyordur. şuanda 2 çocuk annesiyim en ufak biryerlerine birşey olsa içim gidiyor. allah herkese sağlık versin en büyük zenginlik sağlık çünkü. birde bir kere daha amelliyat deseler yazmışsın allah korusun canım ama bu derdi veren allah mecbur kalınca sabrınıda veriyor insana öyle bir katlanıyorki geriye dönüp baktığında nasıl dayanmışım diyorsun. umarım başını ağrıtmamışımdır. ama hislerimize o kadar güzel sözcü olmuşsunki sana yazmak istedim. hayat çok hızlı geçiyor herşey gönlünce olsun. şimdilik hoşça ve sağlıcakla kal. görüşmek üzere.

Estafurullah baş ağrıtmakta nedemek aksine çok mutlu ettiniz :oops:

Haklısınız zor olsada Allah sabrını veriyor ve bir şekilde atlatılıyor.
Yaşananlar ortak olunca duygularda ortak oluyor sanırım ama Allah bu duygularla kimseyi ortak etmesin biz yaşayanlar nasıl olduğunu çok iyi biliyoruz.
Hayatta herşey güzel değil acınında var olduğunu elbette biliyordum ama şimdi acının her zerresini biliyorum.
O durumdayken annem bana bakarken onu bu durumda bıraktığım için özür dileyerek yalvarıp ağladığımı hiç unutamam.Sanırım bu yüzden sizin duygularınıza da tercüman olabilmişimdir.

Allah size 2tane melek vermiş ne mutlu size Allah onları size sizide onlara bağışlasın sağlıkla mutlulukla yaşayın inşallah.
Açıkçası size çok imrendim.haftaya sözllenerek ilk adımı atıcaz inşallah bende sizin gibi meleklere sahip olurum :)

Aile kurduğunuzda yaşadığınız sorunlar/zorluklar olduysa yada tavsiyelerde bulunabilirseniz çok sevinirim.
Mutluluklar dilerim.

gülcancım mesajıma cevap yazarak beni çok mutlu ettin. sözlenme haberinede daha çok mutlu oldum. sanırım günlüğünde yazdığın arkadaşın eğer öyleyse senin adına dahada çok sevindim çünküzor günlerinde bile yanında olan bir kişi seni çok seviyor belliki. sende çok sevecen ince ve pozatif bir kızsın hissettiğim kadarıyla. çok mutlu olacağına eminim canım. her şey gönlünce olsun temiz kalpli olduğun sürece allah herşeyin en güzelini insana veriyor. bundan 12 sene önce bende skolyozdan nasibini almış bir ablayla tanışmıştım oda evli ve çocukluydu bende aynı senin gibi onun adına çok sevinmiş ve ona imrenmiştim o zaman bana bağzı şeyler çok zor geliyordu. ama kısmettmiş şimdi sıra sende çok mutlu ol ve minik meleklerini tez zamanda kuçakla inşallah. evlilik konusundada hastalığım konusundada sorun olmadı. skolyozuda gerekli önlemleri aldıp önemsemediğin sürece pek problem yaşamıyorsun zamanla arkadaş oluyoruz onunlada. sormak istediğin birşey olursa mesaj yazabilirsin canım. seni öpüyorum. mutlu telaşlar yaşadığın şu günlerde sana kolay gelsin hoşçakal.

Teşekkür ederim abla (sanırım abla dememde sorun olmaz)
Evet sözleneceğim kişi günlüğümde "canım" olarak bahsettiğim kişi, o en zor anımda yanımda oldu sanırım bundan sonrada hep yanımda olacak.
Güzel dileklerin için çok tşk. ederim.

Evlilikle ilgili aslında korkularım yok skolyozumun sorun olacağını sanmıyorum ama gebelikte sorun olacak gibime geliyor şimdilik doktoruma sadece sözleniyorum haberini verdim ileride sözlümle gidip dahada detaylıca konuşacağız, gebelikte sorun olsa bile ben bir melek dünyaya getiremezsem (tabiki kendi bebeğimi sevmek isterim ama) başka melekleri severim, bu çokta büyük problem olmaz sanırım çünkü canımla bunu konuştuk.

Allahım herkese herşeyin en iyisini ve en hayırlısını nasip edermiş.
Bizde bize nasip olanları yaşayacağız.

Meleklerinize kocaman öpücükler :)

gülcancım hiç merak etme sen hiçbir sorun yaşamazsın şu anda daha yeni amelliyatlı sayılırsın o yüzden sana sorun yaşayacaksın gibi geliyor ama ne varki bebek konusunda bağzı doktorlar bizim sağlığımız için hemen tavsiye etmiyebiliyorlar. bizde eşimle evlenmeden önce, bebek sahibi olmayı düşündüğümüzde hep doktoruma danıştık biliyorsun benim platinlerimin çıkarılması gerekmişti bu yüzden bana 2 sene gibi bir süre beklememizi söyledi ondan sonrada bir sorun yaşanmadı ama doğumdan sonra kontrol mutlaka gerekiyor. eminim senin için çok daha kolay olacaktır herşey. inşallah birgün tanışırızda melekleri sen kendin öpersin ama şimdilik senin yerine ben öptüm canım. kendine iyi bak hoşçakal

Teşekkür ederim.
Sizde İstanbuldaymışsınız İnşallah bir gün tanışırız.
Sağlıcakla kalın

GÜLCAN'A BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUK VE SAĞLIK DİLİYORUM

Sizi yazılarınızdan takip ediyorum aml. olmuşsunuz geçmiş olsun.Bende %145 KİFOSKOLYOZLUYUM.3.ameliyatım olacak 2 kez kırıldı platinim.Dr. Osman Güven 2 sene önce uzun bir aml. olacağı için ben yapamam demişti.
En son Domaniç hoca'ya gittik. olmuyor bir türlü kemiklerimde çok ağır eğrimde fazla.Bu sefer ne olacak bilmiyorum,psikolojimde bozuldu işte de çalışamıyorum.Deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Allah'a emanet olun.

denizhan geçmiş olsun.
Sana platinmi yoksa titanyummu takıyorlar?
Bildiğim kadarıyla titanyum vücuda daha uyumlu olduğundan kırılma riskide yokmuş istersen bu konuyu doktoruna bir sor.
Osman bey ameliyat uzun diye değilde riskli diye yapmamış olabilirmi?
Çünkü Osman bey bu konuda çok hassas ve çok duygusal biri hastasının kötü günler geçirmesine ve ameliyattan sonrası oluşabilecek kötü şeylere dayanabilecek kadar gaddar/sert vs. (ne deniyorsa) değil.
Benimde ameliyatımı yapmak istememişti çünkü çok riskim vardı ama ben bu konuda çok konuştum herşeye hazırım istiyorum diye aylarca direttim ve sonunda oldum.Allah'a şükürler olsunki şimdi iyiyim.
Darısı senin başına arkadaş.
Ünsal beye bende gitmiştim çok iyi şeker gibi biridir bence doğru adreslerden birindesin inşallah sonucunu çok iyi alırsın.
İyi haberlerini bekliyor olacağım.

yha arkadaslar ben skolyoz musum. duydugum cok kötü oldum. ama bu porf. dr osman güvene gtmek istyorum hangi hastanede grev yapıyor bilen varsa söylesin daha yeni baslamıs belki kurtulam sansım vardır :( lütfen yardım edin.. .iyi doktor ismi ve hastane istiyorum....

Pr.dr.osman güven'i tanıyan var mı?

Arkadaşlar,skolyoz ameliyatımı Osman hacada olmayı düşünüyorum.
Osman hocaya ameliyat olanlar varsa lütfen deneyimlerinizi yazarmısınız.

Skolyoz için Prof. Dr. Osman Güven'e ameliyat olmayı düşünüyorum. Bilgisi olan var mı

Arkadaşlar,
Yaklaşık 1 yıl sonra kararımda bir değişiklik olmasa pr.dr. osman güven'e ameliyat olucam.pr.dr. osman güven'e ameliyat olan veya tanıyanlar,lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
Birde benim şirketin yapmış olduğu özel sigorta skolyoz emeliyat masraflarını doğuştan gelen hastalıklar sınıfında olduğu için karşılamıyor.
Özel sigorta ile skolyoz ameliyatı olan arkadaşım var mı?
NOT: Acıbadem hastanesi sadece acı badem sigortası olanlara %50 indirim yapıyor.

Bende aynen Acıbadem de özel sigorta kapsamında ameliyat oldum.
Biraz tuzlu bi hastane ama bakım ilgi vs. süper tavsiye ederim.

Üst Alt