Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protein kaçağı için hangi oranda rapor veriliyor?

hiz06

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Siteye yeni üye oldum yardımlaşma ve bilgi bakımından çok faydalı emeği geçen herkese teşekkürler... Yaşım 37 Ankarada yaşıyorum Benim çocukluğumdan beri devam eden protein kaçağı var küçükken hastanede yatıp penesilin tedavisi geçirdim.kontrollerimi ara sıra hastaneye gidip yaptırıyordum şimdi sürekli bir hastaneye gidip kontrollerime devam ediyorum. protegin kaçağı şuan24 saatllik idrarda 600-700mg bana tansiyon ilacı başladılar delix 2,5mg kratein 1,36 dan 1,26'a düştü proteğinde bir gerileme yok harhangi bir diyet falan vermiyorlar kullandığım ilaç için rapor çıkarttım.şimdi ben vergi indirimi için başvursam % kaç alma şansım olur? nasıl bir yol izlemem gerekli yardımcı olursanız sevinirim

Protein kacagi 1 sonuctur. Farkli hastaliklara bagli olarak gorulen klinik bulgudur (Yanlissam duzeltin lutfen). Sizde bilinen 1 hastalik mi var ? Ornegin Bobrek yetmezligi vb. gibi. Hic 1 sorununuz yok sadece Protein kacagimi var ?.

söyledikleri ilerleme olduğunda böbrek yetmezliği.
böbreklerde sıkıntı var devamlı yanma oluyor tetiklerde ne taş nede başka birşey çıkmıyor sadece protein kaçağı olarak devam ediyor haliyle halsizlik bitkinlik yapıyor.
aileden ırsi ola bilir babam şuan dialize giriyor.

Nefroloji;

Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal):% 40
Nefrotik sendrom 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal):% 60

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği;
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika:% 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika:% 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika:% 60

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği:% 90
Renal Transplant (Böbrek Nakli İçin):% 70

teşekkürler hocam. şimdi vergi indirimi için işyerimim çalıştığı vegi dairesinemi başvurup hastane sevki almam lazım

merhaba

böbrek biopsisi yaptılarmı araştırma hastanesine giderek böbrek biopsisi yaptırabilirsin.daha sonra elindeki tahlil sonuçları ile birlikte herhangi bir devlet hastanesine başvuru yap muhtemelen ilk etapta % 40 rapor verirler.daha sonra 6 ay geçtikten sonra hastalık devam ederse % 60 olarak verirler.

kafana takılan birşey olursa bana aşağıdaki mail adresinden ulaşabilirsin

yasin.memis@ingbank.com.tr

ilgin için tşk.ederim aklıma takılanları mail atarım

kaç yıldır protein kaçağı var ve sana ne gibi sorunlar oluşturuyor

çocukken hastanede yattım ozamandan beri var yaklaşık 30 senedir.yaşım 38. gençken belirtileri pek hissetmedim yaş ilerledikçe artık yorulma hızlı yürüdüğünde şişmeler nefes darlığı tansiyon böbrekte ağrı vs vs

yaşım 34 bende 7 yıl önce böbrek nakli oldum ama bir yıl içinde bazı idrar tahlillerinde protein bir + şeklinde görünüyor 24 saatlikte'de bazen görünüyor bazen normal düzeyde amacım bunu tedavi yoluyla engellenebiliyormu yoksa uzun vadedede olsa bu seviyelerde tutulabiliniyormu yoksa geçici bir durum olabilirmi.yoksa mutlak böbrek iflasımı oluyor.bilgilendirirsen sevinirim .RABBİM hem sana hem tüm hastalara şifa versin

ramazan79;

Öncelikle geçmiş olsun.protein kaçağı 24 saatlik idrarda belli oluyor kaçağı engellemek için ilaç tedavisi protein artmaması için tansiyon ilacı başlanıyor ilkseviyeler için tadeviye cevap vermiyosa ve git gide artan bir kaçak varsa kronik böbrek yetmezliğine çeviriyor en son çarede dializ. senin şuan 24 saatlik idrarda kaç çıkıyor? bende yıllardır 600- 700 arası bazı arkadaşlarda 7000- 15000 arası ileri seviye
Geçenlerde arkadaşımın 1 yaşında çocuğunda protein kaçağı 600 dü çocuk şuan dialize giriyor. yaşı küçük olduğundan bünyesi kaldırmıyor
Bu hastalıkta sitresli olmuyacaksın stres bütün değerleri artırıyor

dediğim gibi bir sene içine 3-4 defa 24 saatliğe bakıldı 2 sinde sınırın az üstünde çıktı yani 450 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam normale inince 24 satliği istememişti dr.fakat en son normal idrar tahlilinde gene tek + çıkınca gene 24 saatlik istedi bir kaç hafta içinde gene gideceğim kontrole daha bir tedavi başlamadılar ama bu seferde normal seviyenin üstünde çıkarsa tahminim başlayacaklar ilaç tedavisine tansiyonu takip ediyorum iyi seyrediyor kreatin üre ve diğerleride iyi şu anda ama stres hayatımızın bir çok bölümünde oluyor ne kadar zararlı olduğunu bilsemde elimde değil, hakkımızda hayırlısı bakalım girdik gene bir sürece

Üst Alt