Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
yahu pazardan sebze meyvemi alıyorsunuz böyle fiyat soruyorsunuz... siz ilk önce ne aradığınızı neyi aradığıınızu öğreninnn.lütfen bukadar basit birşeyiş gibi fiyat sormayın sonra böyle cevapsız kalırısnız.
al işte yahu kardşeim bi oku yazdığımı ben ne demişim.sayın kalpsiz sana kim öğretti bu metodu ne güzelde öğretmişler.bakın bir konu hakkında bir bilgiya sahipseniz anlatın konuşum ama bilmiyorsanız susmka efdal dir.malesef burda doğru yanlış herkez bişey yapıyor. ampute seviyesi eklemler üzerine çıktıkca artar azalmaz ...
mevlana kardesim sen bilir bilmez konusma bence protes hayatın boyunca gördün mü sen o zaman sus saygılı ol
bizde fiyat arastırıyoruz ben geneleme söyledim
artislik yapma kardesim ..???
ben sizin birşey söylediğimi hatırlıyorum.protezide gayet iyi biliyorum demekki siz beni tanımıyorsunuz bi konuştuğun kişilerin profili ziyaret et ve öyle konuşun.çok iyi biliyorum ben protezide ortezide.
(protez ve ortezciler bende dahil olmak üzere karşısındaki kişinin psikolojisini kaybını ve onun sıkıntılarını algılayamazsa zaten protez ortez uygulayamaz biz biliriz nasıl ve ne aşamalardan geçildiğini) allah herkezin gönlüne göre versin kardeş kalp de ne var ise onu versin.biz allahdan gelecek her eşye razıyız hayır demeyiz o ne derse ona razı geliriz ona sığınırız o na dua ederiz.allah senden de razı olsun.
ilk önce sürtüşmeler sonra sıkı bir arkadaşlık mı çıkcak ne . hah bak böyle konuşalım canım feda ya.ben beni bilirim bir başkasını diğil seven olur sevmeyen olur türkiye genelinde çok güzel temiz kalpli uygulamacı arkadaşlarımız var.ben mesleğimin kutsallığının bilincindeyim ve buna kimse bişey diyemez az çok beni tanıyan arkadaşlarım vardır.
para konusuna gelince bakın ben bir iki yıldır değil yıllardır meslekteyim.ve protez ve ortezcileri diye genelleme yapmak istemiyorum bu olayı kabul eden parayı seven kişileri engelli vatandaşlarımızlla da demek istemiyorum engelli zihniyeti bozuk arkadaşımla 70 milyon insanın vergisinden bilmem nesinden kazanılan para üzerinden pazarlıklar yapıldı yapılıyorda hasta dedi sen fatura kes protez ortez yapma kırışalım firma tamam o tamam e ne oldu büügn sizin gibi mağdur olanlar çıktı meydana firmaya sor hasta sahtekar hastaya sor firma sahtekar.ozaman her iki kişiye düşen dürüst insanlarla çalışmk.
üçüncüye gelince tabiki kullanıcı farklıdır ama ortada kullanıcının anatomisine göre bir şekillendirme traşlama rahatlatma ve bunun gibi size sıralasam bir çok şe var ben bunları bilmesem sizi nasıl mutlu edebilirm ?
inan cook iyi bir insan ola bilirsin bu coook güzel mesleyin harika ama ben yesil kartım var kaymakamlıktan gelseler bile dahil kimse yardım etmiyor
o soruyu soran garibim iyi anlıyorum ben genelleme söyledim fiyatı düsün 7 ay az bir zaman mı dısarı cıkamıyorum coook arkadaslarımı kayıp ettim kimse aramıyor soran yok kac kisiye engelli araba aldırdım kimse gecmis olsun bile demiyor.
dogustan engeli olunca rahatsızlıklar bas gösterdi bende sol ayak bileyinden topuk kalmak üzere kestiler protesle yürüye bilirmiyim onu bile bilmiyorum
biz cıkıs yolu aramak icindeyken siz protesciler ve arkadas ortamı bu halimiz ile de olsa hava icindesiniz bir protesci yol göstermiyor
herkes kendi havasında isinde gücünde
mevlana uysal arkadaşım görüyorumki protes konusunda bilgilisin ben 2 ay önce dizüstü bacağımı kaybetim bana protes konusunda yardımcı olurmusun beni güvenilir bir yere yönlendirir misin
Koçum Mevlana bılmem ne sız bu adamı ne kadar tanıyorsunuzda adama ahkam kesıyorsunuz ? bu adam 30 yıldır fırmasıyla beraber benım menfaatımı sagladı bana yaptıkları 8 mılyarlık faturayı devletten tahsıl edemedı 4 yıl oldu ve bana gelıpte gık demedı neyı ve kımı savunuyorsunuz bız organızasyon yaptık(engelliler.biz adına ) koçum dıye konuştugunuz adam cıkarıp 500 lırayı tek kalemde verdı bıze sponsor oldu adam hakkında bılgı sahıbı olmadan bu konulara gırmeyın beyler ayıptır gunahtır
Ha bu arada mevlana uysalın temsıl ettıgı protez fırması Proted Ortopedik Protez - Ortez - Rehabilitasyon Merkezi dır ve turkıyedekı en buyuk uretım tesısıne fabrıkasına sahıp fırmadır gırıp ınceleyın adam bıldıgını konusuyor bılmedıgını degıl
Selam21 Yasın kac ne kullanıyorsun özrün ne bilmiyorum ama bu lafı herkeze soyle bana soyleme 2 ayagımda protez sag elımde protez Ankarada tanımadıgım protez atölyesi sanmıyorum yoktur bunu bılmezsem kım bılebılır?Her ıkı ayagım dız altı ampute benım ve 7 yıl oncesıne kadar amator futbolcuydum 32 yıldır protez kullanıyorum.Ben benı yuruten adamı savunmayacagımda kımı savunacagım ? Ayrıca proted fırmasının sahıbı Yük. Makina Mühendisi İlhan Şahin bey Hacettepe Ünversitesinde öğretim üyeliği yapmış bu işin ılmını bılen bır ınsandır dıkkatınıze sunarım.
edip kardeşim sen niye seviyeni düşüyorsunki yanıt vererek ? sana birisi bir soru sorabilmesi için birşey diye bilmesi için senin seviyende olması gerekmektedir. o yüzden karşılık vermeye bile gerek yok ... neşat bey size gelinde ampüteden sonra ortalama üç ay gibi bir zaman zarfı bandajlama ve doktorunuzun gösterdiği fizik hareketlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.şuan dizinizdeki şişkinlik ödem dağılmamış yaranız tam olarak kapanmamış olabilir.siz dediğim gibi üç aylık bir zaman dilimi veya doktorunuz ne önerdiyse ampute nedeninizi bilmediğim için onu uygulamak gerekmektedir.2 ay erken bir zaman gibi geliyor bana.daha sonrasında yaşadığınız ili söylersiniz orada faaliyet gösteren arkadaşlarımızn isimlerini veririz gerisi size kalmış olur artık.saygılarımla.
Ya mevlana bu arada 1 nısanda cıkması beklenen yasa cıktımı son durum ne hanı su 5 yıldan 3 yıla ındırecek olan yasa ? Cıktıysa bır baslıkla bılgı atalım arkadaslara 2 haftadır ankarayla ılısıgım kesıldı gelır gelmez yanına ugrayacagım.
edipcim birde biz web sayfasını yeniledik karbon uygulamalar ve bunlarla koşan vs hareketler yapan arkadaşlarımızn resimlerini felan ekledik onlar hakkında yorumlarını bekliyorum.göremeyen arkadaşlara sen anlatırsın...
birtakım protezler 3 yıla düştü ortezler 2 tabi bunların gruplarına bakmak laızm elektronik olunca 10 gibi zaman zarfları koymuşlar.şuan ek5-c hali hazır halde yanlız firmalar ile sözleşme imzalanacak yanlzı sözleşme maddeleri resmi hale getirilmediği için şuan beklemedeyiz.
selam21;
Ya kardes neyın pesındesın ? (Ben seviyesizim ama senin dediklerin doğru değil o paraya sen hayır kurumumusun protez yapıyorsun sen ticaretcisin sayfana baktım yaptıgın işlerde koşan adam göremedim.Bu arkadaşa proytez yapmışşsın bu adamı koşar hale getirecekler var) ben amatör top oynadım dıyorum sana Ankara Buyukşehir belediye engelliler futbol takımıyla turnuvalara bıle katıldım ne yapmaya calısıyorsun hala anlamıyorum kımı kosturmus benı kosturmus hala neyın dalgasındasın anlamadımkı?
Bu arada o paraya dıyorsun proted fırması ottobock tan euro ıle malzeme almıyor kendı uretıyor baskasının 10 a maalettıgını 3 e maaledıyor anlamıyorsunkı hala gır sıtede fabrıkasını gez ?
Arkadaşlar merhaba 2010 ortez protez listesi yayınlandı ve 01-05-2010 tarihinden sonra geçerli olacak inşallah rakamlar öncekine göre oldukça iyi ,ancak mevlana uysalın yukarıda verdiği rakamlardan bazıları herkez için geçerli değil örneğin 10 000 tl ve 49 000 tl lik olanlar gibi iş kazaları ve gazileri ilgilendirdiğini sanıyorum(mobilite ve aktivite destekleyici gibi, hatırlatmakta fayda var hayeller gerçekleşmesse iyi olmuyor.)
slm!ben diz üstü protez kullanıyorum.Malum protez ödemeleri ile ilgili sorun var ezelden beri.Devlet 15- yıl öncesinin protezinin ödemesini yapıyor sadece.Bugün protez yaptırdığım firma ile görüştüm.1-2 hafta öncesine kadar SGK yeni teknolojik protezlerin ödemesini herkes için yapmaya başlayacak iken son dakikada bunu eski haline getirip sadece gaziler için ödeme yapılacak şekilde değiştirmiş.Bunu duyunca çok üzüldüm.Bu adaletsizlikten başka birşey değil.Biz de hayatın içindeyiz,çalışıyoruz.çok daha kaliteli hayat yaşamak bizim de hakkımız.Yeni protezler pahalı ve ben ve benim durumumdaki insanların bunu ödemesi imkansız.bu konuda zaman geçmeden birşeyler yapılmalı.sesimizi duyurmalıyız.sizden ricam bununla ilgili mail atacağımız kurumlar ve adreslerini belitmeniz.dayanışma olursa sorun çözülür sadece.yardımcı olursanız sevinirim.
bu da güzelmiş yeşil kart a zaten sos.yard. lar eğer kişinin üzerinde birtakım şeyler yoksa ve sigortası yoksa ihale açarak sizin ihtiyaçalrınızı karşılıyor.
Selam arkadaşlar benim sag kol dirsek üstü ampüte 8ay önce geçirmiş oldugum bir iş kazası sonucu ben protez kol yaptırmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz sayın uysal bey
kozmatik kolu sağlık güvencesi karşılıyor.myo elektronik kolu ise son SUT mevzuatın da hala geçerli mi bilmiyorum ama bi 3 yıl önce karşılıyordu. gerçi sizin iş kazası olduğundan her halukarda her iki koluda karşılatırsınız diye düşünüyorum yine de siz isterseniz 170 arıyarak aklınızdaki tüm sorulara daha doğru güncel cevap alabilirsiniz ...