Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez göz kullananların BAĞKUR'dan emeklilik deneyimleri!?

Eyyubi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Cümleten selamlar. Geçen hafta kontrole gittim. Doktor hanım epey ilgilendi. Gözü inceledi, retinanin ince olduğunu ve sinirlerin tahribatindan bahsetti.Gel dedi başka bir doktora götürdü, oda inceledi. Bi şeyler konuştular, eminim olumsuzdu. Sonra polikiligine geri döndük. Duvardaki ilk üç sırayi okudum. dorduncude bilemedim. Camları değiştirdi, yine olmadı, değiştirdi, bi şeyler yazıyor fakat bilemedim. %30 görüyorsun dedi, seni ameliyat ederim %10 veya%20 artabilir görmen dedi.

Yardım etmeye çalışıyor, dedim abla benim küçükken gözlükler 10 dereceydi lazer oldum. 3 sene önce katarak oldum,bir ışığım var çekiniyorum dedim. Bir damla yazdı göze, proteze de bir merhem yazdi(çapak çok yapiyor protez) çok sagolun diyerek çıktım, sagolsun. Üzüldüm mü? Evet ben %60 görüyor sanıyordum kendimi,%10 veya%20 arttırmak için de dahada riske girmek istemiyorum.gelecek haftaya 5510_28 erken yaşlılık için müracaatımi yapacağım.

Daha önce protez göz, ve görme oranından heyete girenlerin deneyimleri ve görüşlerini bekliyorum, konu bizden sonra başından buolaylar geçecekler e yol gösterecek, ışık olacaktır. Verilen oranlar olcutte belli fakat yaşanmışlık başka olur, şimdiden zamanını ayiracaklara teşekkürler.

Protez göz kullananların bagkurdan emeklilik deneyimleri ve heyet raporu

Selamlar, daha öncede konuyu açmıştım, sanırım yakın zamanda Protez göz, ve diğer gozde görme kaybından kimse heyete girmedi. Yarın bagkura emeklilik için müracaatımi yapacağım. Ve başımdan geçenleri örnek olur diye yazacağım

Benim durumum sudur: bir göz protez.digeri %30 görüyor, retina da incelik, göz sinirlerinde tahribat, görme alanında daralma gece gorusunde de dusukluk. Görme gözlükle düzelmiyor, geçmişte lazer(10 derece, sisedibi gibi camdi o zamanlar) ve üç yıl öncede katarak yüzünden mercek takıldı,
durum budur, gözlükle artan görüş yok doktorların dediği bu kadar gorucen. Tabiiki şükürler olsun, emeklilik ve heyet olumlu yada olumsuz ne olursa sağ isem bilgi birikimiolsun diye yazacağım,

selamlar,saygilar.

Bu konuda deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Bu arada emeklilik için tabi olacağınız tablo:

bagkur.PNG

Bülent ve ufukalp beyin dışında kimse tenezzül etmedi yazmaya,sagolsunlar.digerleri yazmak zorunda değil deneyimleri onlarda kalsın, ışık paylaştıkça çoğalır.

bugun sgk ya başvurdum, üniversite hastanesine sevk ettiler. Askerlikten muaf olanlar raporunuz yanınızda olsun, bir form dolduruyorsunuz. 5510-95ten sevk aldım. Sonuç Ankaraya gidecekmiş, olumluysa arayacaklarini söylediler. Olumsuzd a olabilir primlerini öde dediler.
Cuma kısmetse sevk kağıdını hastaneye teslim edeceğim, kurul günü ne zaman verirler bilmiyorum.

Selamlar.

Günaydınlar, üniversite hastanesi sağlık kuruluna başvurdum. Sekreter hanım ne için dedi, emeklilik için dedim sevk kağıdını uzattım. Neyin var abi dedi, birgozum görmüyor, diğeri yüzde otuz görüyor dedim. Telefonumu aldı, bi şeyler yazdı sona bir kağıt uzattı 7mart ta sabah 08,00de aç olarak 3fotograf,1kimlikfotokopisi ile ve varsa 1yillik kullandığım ilaç döküm ve raporlarla orda bulunmam gerektiği yazıyor. Sorum sana oturanbpga ve ufukalp e, görme alanı testini onlar mı yapacak, önceden biz mi çıkartacağız cevaplarsanız selamkar

benimde tek gozum gormuyor diger gozde sorun yok tek goze 32 verdiler bende psikiyatrisden gittim ordan 25 aldim ankaradan onaylandi emeklilik dilekcemi verdim sgk ya maasimin baglanmasini bekliyorum

Görme alanı testini göz doktoru yapacak gözlük ve lens ile yapılacak

Carusman emekliliğiniz hayırlı olsun ve Kayserili 3838 cevaplariniz için sagolun, selamlar..

carusman

Merhaba Carusman. Süreli raporla emekli olunuyormu? Benimde bir gözüm görmüyor. Ancak psikiyatri raporları süreli oluyor diye biliyorum. Eğer olabiliyorsan bana da umut vermiş olacaksın. Çünkü galiba aynı durumdayız.

turkuazist

kardeşim ben 2016 martta psikiyatriye basladim yaklasik 7 tedaviden sonra 25 oran verdi gozden 32 aldim heyete girdim heyetten ankaraya gitti ve 2 sureli sekilde onaylandi 2 yil 2018 eylul ayinda bitti tekrar gozden 32 psikiyatriden 25 aldim hastane bu sefer 3 yil sureli verdi rapor ankaraya gitti ve suresiz onaylandi bende emeklilik dilekcemi verdim yani isin sabir edersen isin 2 veya en kotu 3. defa kesin suresiz oluyor ankaradan kesinlikle ugrasmaya deger benim yasadiklarim bu kadar yardimci olabilcegim bisey varsa sorabilirsin 👍

carusman senin adına gerçekten çok sevindim. emekliliğin hayırlı olsun. bu forumda böyle sevindirici haberler okumak gerçekten çok güzel. Bilgi kadar, hayat tecrübeleri de paylaşınca daha bir güzel oluyor. Ben de aşağı yukarı senin durumundayım. 2015 yılında %35 rapor verdiler. Göz%33+Eklem%3=35. Geçen yıl hipertansiyon başladı, ilaç kullanıyorum. 2018 Kasım ayında da anksiyete rahatsızlığım başladı ancak doktor 6 aylık bir tedavi yeterli olur dedi. Size sorum; başvuru yaparken vergi indirimi için mi yapacağım, yoksa direk hastaneden tekrar sağlık kurulu raporu mu çıkaracağım? Çünkü emeklilik sonraki aşama sanırım.

turkuazist

bulundugun ilin vergi dairesine gidip basvuru yapiyorsun tabi calisiyor olman gerekli onlarda seni istedigin bir hastaneye sevk ediyor orda saglik kuruluna basvurup sureci devam ettire bilirsin

carusman hastanenin sağlık kurulu elimdeki eski rapora baktı "Bu sürekli olarak verilmiş." dedi ve bunu iptal ettirmemi istedi. ilçe sağlık müdürlüğü de hayır böyle bir şey yok rapora itiraz etmen gerekiyor dedi. Bu nasıl bir şey. Sonradan hastalıklarım eklenmiş diyorum, ben itiraz değil yeni rapor çıkarmak istiyorum dedim. Hayır yeni rapor istiyorsan önce itiraz sonrada seni iki heyet hastanesine göndereceğiz dediler. sonra da istersen biraz bekle yeni yönetmelik geldi, tek hastaneyle işi çözebilirsin dedi. Anlamadım gitti. Nasıl bir sistem. Şimdilik beklemedeyim.

%35 sürekli yazıyor. Hatta memur şaşırdı. %40 ı geçmemiş hemde sürekli yazmışlar diye.

Üst Alt