Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez göz özür oranı nedir?

çınarcıklı

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sol gözümü trafik kazası sonucu aldırmak zorunda kaldım ve yerine mercek taktırıp protez kullanmaya başladım eski raporlarım %42 di Ankaradan %32 olarak geri geldi dolayısıyla vergi indiriminden yaralanamadım.Yeni kanunda örneklede anlatmışlar diyorki kanser sebebiyle göz alınmış protez kullanıyor göz görmediği için %32 kanser sebebiyle pretez kullandığı için net%10=%42 Şimdi benim anlamadığım göz kanser sebebiyle alınırsa ropora net olarak %10 ilave ediliyor benim gibi cam parçalaması veya başka sebeblerden dolayı alınmış ve protez kullanıyorsan % 0 sonuç olarak ne sebeple olursa olsun göz alınmış protez kullanıyor yada kullanmıyor sonuçta protez sadece görüntü önemli olan gözün alınmış olması SEBEBİ ÖNEMLİ OLMAMALI (kanser,ur,cam,vs)BEN BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM ÇIKABİLEN VARMI Bİ YARDIM EDİN.

sayın cınarcıklı;

evet klasik balhazat aldatmacası...tek göz %32 burası dogrudur....ama gel gelelim..
develet öyle kurnaz ca ayarlamış ki bu monokuler oranlarını...bılıyokı bır ınsan sadece ya dogustam ya da bir kaza sonucu tek goz kaybı yasayacagın dan sadece % 32 ona vermiş...
ama kanser tumor olayınıda yıne doktor kontolunde tespıt edılıp doktor kontrolun da gozun alınmasına baglamış...
yani 3 drece sakatlık oranını gözle ilgili tum hastalıklarda %40 degil %42 bağlamış....

örnekle;

%99 kaza ve ya doguştan tek goz kaybı özurlu kardeşlerimiz bulunmakta
%1 tumor kanser sonucu özurlu kardeşlerımız bulunmakta...(1den bile azdır..)
devlet bunu bılmekte ve ..biz tek gozu olmayan kardeşlerı ne yazık ki...yok saymakta....

işin özu bu..yok tumor vs.hıkaye 37 yasındayım daha tumorden gözo alınan gormedım duymadım..ama kaza sonucu tek goz kaybı yasayanalınan bınlerce ınsan var...

not:: kanser demesinin sebebi estetik acıdan yapılan ameliyatların önune gecerek seni beni tum monokulerleri %40 altında tutmak...
devlet bılıyokı...tekgoz gormese bi estetık amaliyat hem ozurlu oranın yukselecek hem saglam ınsan goruntusunde bulunacaksın..bunun önune engel koymuş...

kısaca ;
gözle ilgili tüm sakatlık oranlarını ancak ve ancak başka birine muhtac olacak derecede sakatsan %40 üzerine cıkartmış..
yani ya (ama) olacan yada (ama ) ya yakın

Doğru diyorsun Rusa kardeş galiba devlet bizim için yeni bir tür ouluşturacak 1-Sağlam olanlar 2-Sakat olanlar 3-Ne olduğu belli olmayanlar.Bu 3.gurup devletin işine geldiğinde sakat gelmediğinde sağlam oluyo...

Bencede olmalı emeklilik yaşını mı uzatacaklar pirim gününümü bilmiyorum ama bi kaç puan için bunca insanın hayatıyla oynanmamalı.şu anda derecesi az olan yada olmayan tüm özürlü arkadaşlar zaten yaşın ilerlemesi ve hayat mücadelesinden dolayı biraz daha yıpranıyor biraz daha hayatın zorluklarına kendi rahatsızlıklarıyla dalıyorlar işte bu aşamada devlet araya girip bişekilde özürlü vatandaşına sahip çıkmalıdır.Ama çıkarmı???

ne bu hukumet nede diğerleri
çıkmaz....engeli ler için sadece ab uyum yasalarına uyan otobus kaldırım -rampa vs.vs fıızkı calışmalar var..onlarda belediyeleri baglıyor...bide engeli kpss ıyı bır adımm..ama oran konusu cok krıtıkk...o goz boyama şeklınde her yasad geri gidiyor...
son 10 snede 4 kez raporlarla ılgılı kanun degıstiii..
hepsı nde oranlar gerıye gitdi...
saglık kurulu kurumu ise tam işgence surunerek gelen en az 5 kişi gördüm..ama nafıle brokraside gelişme yok...olacagınıda san mam...
ama iş ..aş da biraz olsun ılerleme soz konusu...ama biz 3 derec caşışabılır durumdakı özürlu vatandaşın oranlarında sureklı kırpıla kırpıla saglam bagladılar bızı...
devletın gozunde 3 derece yok gıbı bırsey....
onlar %60 %70 aşagı cekerek 3 dereceye sokmuşlar kı gerıde kalanlara yer kalmamışşş...

goz protezıne ne kadar sakatlık oranı veriliyor

bır arkadasım 2000 yılında gozunun bırınde pretez oldugu ıcın % 32 rapor almıs bu oran sımdı yuzde kac son zamanlarda goz protezden rapor alan varmı

Gözünüzün tümörden alındığını belgeleyebiliyorsanız % 42 alırsınız. Diğer türlü % 32'dir verilecek oran..

Merhaba Arkadaşlar ;

Bana protez gözden %26 verdiler bugün aldım raporu.Bazı hastaneler eski yönetmelikleri kullanıp değerlendirmeyi yanlış yapıyorlar.14 Ocak 2012 tarihli yönetmeliğe göre %32 olması gerekiyor.

[FONT=Verdana]arkadaşlar bende protez göz kullanan bir arkadaşınız olarak 2011 yılında hacettepe hastanesinde kayıtlı belgeli gözünü kanserden dolayı kaybetmiş bir engelli olarak maliye tarafından onaylanmış % 42 raporum oldugu halde emekli sandığı tarafından göz özür oranım % 32 çekiliyor bu konudada neyapmam gerektiği hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim bütün engellilere saygılarımla[/FONT]

Merhaba Arkadaşım;

Öncelikle geçmiş olsun,Benim sağ gözümde protez var. 30 Mart 2013 ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK
SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK gereğince ; Sayfa 51 deki verilen örnek
Örnek 2: 45 yaşında, kadın memur.
Anamnez: Sol gözü çocukluğunda enüklee edilmiş.
Şu anki semptomları: Tüm ofis fonksiyonlarını yapabiliyor.
Fizik muayene: Sol gözde iyi uyumlu bir protezi var.
Tanı: Retinoblastom hikayesi.
Klinik: Binoküler Görme Keskinliği: 20/20
Sağ Göz Görme Keskinliği: 20/20
Sol göz Görme Keskinliği 0
G.K. Keskinlik Puanı
Binoküler G.K.: 20/ 20 100 x3 = 300
Sağ Göz G.K.: 20/ 20 100 x1 =100
Sol Göz G.K.: 0 0 x1= 0
400 / 5 = 80
İşlevsel keskinlik puanı (İKP) : 80
İşlevsel Alan Puanı (İAP) : 100-15=85
İşlevsel Görme Puanı (İGP) : 80x85/100=68
Görme Sistemi Yetersizlik Oranı (GSYO): 100-68=32
Görme Sistemi yetersizliğine göre Özür Oranı = 32 (GSYO, 50 veya daha az olduğu için GSYO Özür Oranına denktir). Bu kişiye tedaviye cevap veren klinik evreli malign tümör (retinoblastom) nedeniyle net % 10 ilave yapılır ve kişinin Özür Oranı = 32 + 10 = 42 bulunur.

Ayrıca Doktorların vermiş olduğu raporu diğer kurumların düşürme gibi bir durumu söz konusu değildir.Ben 2013 yılında Protez göz ve Ortopediden ilk başta İ.Ü.Cerrapaşa Tıp Fak. den %30 oranında rapor aldım .Aynı gün İl Sağlık Müdürlüğüne gidip İtiraz ettim .Hakem Hastanesi olarak Okmeydanı Eğit.Araş.Hastanesinden %42 oranında rapor alıp Verg dairesine verdim raporum aynen onaylanıp Ankaradan geldi.
Son Yönetmelikte ne yazıyorsa o şekilde uygulama yapılacaktır.

İyi günler

göz özür oranı hk

arkadaşlar ilginiz için ve paylaştığınız bilgiler için teşekür ederim tek sorunumuz emekli sandığının bizim özür oran cetvelinde gördüğümüz şeyleri görmek istememesinden kaynaklanmakta onun içinde 2 senedir madur edilmekteyim şu anda yüksek saglık kuruluna itirazımı yaptım ve resmi gazetede yayınlanmış özürlü tablosundaki örnegide gönderdim sonucunu bekliyorum sevgilerimle

selam arkadaşlar ... biraz geç katıldım buraya ama olsun ... Ben sol gözü kanser sebebiyle kaybettim ... Tüm mücadelelerime uğraşlarıma rağmen yüzde3 2 yi geçemedim ..Her seferinde belgeler ankaradan geri göndüü

32+10 alman gerekir bu işte bişey var

bilemiyorum sarasota , defalarca rapor aldım yolladıklarım hep 32 olarak geri dönüyor rapor alırkende 32 yi geçemiyorum .

Hakem Hastanesine itiraz ettinizmi?

Arkadaşım çok çok geçmiş olsun öncelikle çalışıyor iseniz vergi indiriminden faydalanmak için durumunuzun tespiti için sağlık kurulu raporuna başvurdunuz daha sonra size % 32 özür oranı verdiler.Anladığım kadarıyla bulunduğunuz yerdeki İl Sağlık Müdürlüne rapora itiraz başvurusu yapmadınız.Konuyu tam açık yazmadığınız için hangi hastanelere müracaat ettiğinizi bilemiyorum.Ancak Eğer Hakem Hastanesine başvuru yapıp oradan rapor alırsanız o rapor kesin rapor olup alacağınız özür oranı her yerde geçerli olup Ankara veya diğer başka bir mercinin değiştirmesine olanak tanımamaktadır.
iyi Günler....

Chaschif teşekkür ederim allah razı olsun ..3 farklı devlet hastanesinden aldım raporu hepsi yüzde32 olarak verdi ...İtirazda bulunamadım bu konu hakkında çok fazla bilgim yok malesef .... Şimdi tekrardan gebze devlet hastanesine gideceğim rapor almak içinn .. diyelim ki yüzde 42 yi alabildim sonra vergi indirimi ve erken emeklılık ıcın neler yapmam gerekıyor onlarıda bilemiyorum araştırmalara başladık

schizophreny

kardeşim sen 42 yi al gerisi kolay çalıştığın yerden bir belge ve raporla vergi dairesine gidiyorsun gerisi kolay

merhaba benımde aynı durum var.üstelik tümör'ü ıspatlayabılırım.ama çogu doktor %32 den fazla vermıyor.nasıl alacağım %42?

sarasota

Merhaba;
bu konuyla ilgili yeni yönetmelik ve gelişmeler var mı? bende merak ediyorum %40 ve üstü alan varmı diye.

Tek goze verilen 32 oran cok acimasizca bende ayni durumdayim cimere yazin arkadaslar sesimizi duyurmamiz lazim...
ozurluluk cetvelinde en cok bir gozu gormeyenler magdur cogundada anksiyete bozuklugu var.Hukumetin birseyler yapmasi lazim

son nefes

Haklısınız bu konuyu güncel tutalım insanlarında dikkatini çeksin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt