Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez kalça ameliyatı olmak istiyorum ama endişelerim var? Tecrübesi olanlar!?

LEYL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar.çift taraflı kalça çıkığı nedeni ile protez kalça ameliyatı olacağım.ancak hala tereddütlerim var.ameliyat sonrası normal hayata dönmek çok zaman alıyor mu? ağrılar bitiyor mu? süreç çok mu sıkıntılı? ön hazırlık olarak neler yapmak lazım? tecrübeli arkadaşlar paylaşımda bulunurlarsa sevinirim.ayrıca ücret ne kadar ödediniz?protezin kalitesi konu var tabi?

merhaba
amaliyatın süreci hakkında bilgi vermek çok zor nedeni farklı kalça çıkıklığı olabiliyor süreç uzaya biliyor , kısada olabilir ağrılar kesiliyor ama hayatın normal akışına döndüğünde dikkat etmen gerekli amaliyat olucağın hastaneyle ilgili

protezde drlar zaman vermiyorlar sebebi ise sana bağlı enfeksiyon yada kalçada başka bir sıkıntı olmadığı sürece protezi kullanıyorsun masrafa gelince amaliyat olucağın hastaneye bağlı özeller ücret alıyorlar die biliyorum , sormak istediğin bir şey olursa yazabilirsin . iyi günler

iyi akşamlar.uzun zamandır siteye giremedim.cevabın için teşekkürler.protezin kalitesi konusunda bir bilginiz var mı

Merhaba ben 10 gün önce koç üniversite hastanesinde uzman Dr. Ali Baş'a kalça protezi ameliyatı oldum. Ve ş anda harikayım. Hiç zorlanmadım ve zorlanmıyorum. Benim kalça çok zor olduğu halde doktorum çok iyi bir iş çıkardı. Bu doktoru herkese tavsiye ederim.

geçmiş olsun.iyi olduğunuza çok sevindim.hastane masraflarınız ne kadar tuttu acaba?

@LEYL , kalça protezi ameliyatında maalesef ücretler çok değişken olabiliyor, 5.000 TL de olabilir 30.000 TL de. Doktorunuzun kim olduğuna, ameliyatınızı hangi hastanede yapacağına, SGK ya da emekli sandığı kullanıp kullanamayacağınıza ve hangi marka ve tip protez kullanılacağına bağlı olarak rakamlar değişiyor.

Hatta sizin çift taraflı ameliyat durumunuz nedeniyle, ameliyatın tek seferde ikisi birden mi yoksa tek tek ayrı ameliyatlarda mı olacağı hususu da fiyatı etkileyecek bir unsur. Ödeyeceğiniz rakam tabi ki önemli ama iyi bir doktor ve hastane bulmak daha önemli diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın...

teşekkürler

teşekkürler bilgilendirmeniz için

Merhaba 15.09.2017 de sol kalça protezi oldum düşmeden kaynaklı avasküler nekroz olustu kalça kemiğin yüzde 45 ni kaybettim ve protez takıldı benim önerim dayanabildiğiniz kadar dayanın ameliyattan sonra 1 hafta boyunca dayanılmaz agrılarım oldu eve sürekli hemşire çagırmak zorunda kaldım iğneler için ve hala daha raporluyum iş başı yapamadım ameliyat sonrası hemen bastırdılar ama ameliyat oldugum bacagın daha yüksek oldugunu hissettim doktorun demesi kaslardan kaynaklı oldugu ve fizikten sonra gececeğiydi 15 gün sonra fizik tedaviye başladım hem fizik tedavi doktoru hemde fizyoterapist fizik başladıktan bir hafta sonra kaslarla alkası olmadığını belirtti

sonuç olarak yükseltici kullanıyorum suan.25 gün fizik tedavi gördüm. Hala bacagımı büküp yukarı kaldıramıyorum ve çorabımı tek başıma giyemiyorum. ameliyat 4000 tl protezin fiyatıda 6000 tl ye oldum kocaeli de. Tabanlıkssız suan topallıyorum ve hala daha iyileşemedim 5 dk yürüdükten sonra çok şiddetli agrım oluyor.benim tavsiyem dayanabildiğiniz kadar dayanın. Genç hastalara çimentosuz protez takılıyor

Üst Alt