Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez kısıtlamalı ehliyet alımı hakkında..?

xeryuso

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar sol el bilek amputasyonum var aynı zamanda myoelektronik protez kullanıyorum .İlçe sağlık kurulu tarafından 10.02 & 78 & 35.04 kodlarını uygun gördüler evraklarımı aldım fakat ehliyetimi çıkarmadım mevzuatı incelediğimde şu maddeye dayanarak bi fikir edinmek istiyorum
Bu güncel mevzuat :
https://www.mevzuat.gov.tr/Metin.As...&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=S%FCr%FCc%FC

Kas iskelet sistemi muayenesine ilişkin esaslar

MADDE 8 – (Başlığı ile birlikte Değişik:RG-29/12/2015-29577)
(4) Sürücü/sürücü adayının sağlık şartları nedeniyle araç kullanması belirli şartlara (ortez-protez) bağlanmış ise tanı, gerekli ise kontrolün süresi, sürücü belgesi sınıfı ve özel tertibatlı araç kullanabileceği belirtilerek kod yazılmadan 4 üncü maddenin sekizinci fıkrası kapsamında oluşturulan komisyona sevk edilir.

bu maddeye göre kullandığım protezle aracımı kullanmak istediğimi kurula belirtsem bu maddeyi dayanak gösterip sadece 10.02 ve 78 kodlarını onaylayabilirler mi ?

Varsayalım ki bu şekilde ehliyetimi almam durumunda ötv muafiyetli araç almamda bir sorun teşkil eder mi ?

Bunu sormamdaki amacım şu özel bi kuruluşta çalışıyorum haftalık olarak araç zimmet alıyoruz şuan ki ehliyetim ile tüm oto araçları kullabiliyorum ama bu şekilde ehliyet alıcak olursam iş konusunda büyük problem yaşama olasılığı var
verilen tertibatı araca benim söküp ne denli doğru olur kaldı ki bunu yaptığımda o tertibatın bi geçerliği olur mu orasıda muamma :confused:

Yoksa şansımı fazla zorlamadan verilen ile yetinip ehliyetimi almam mı benim için daha mantıklı olur sizce

Şimdiden teşekkürler.

xeryuso

35.04'in iptali çok kolay olmaz. Ama şansınızı deneyebilirsiniz tabii.

10.02*Otomatik vites
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
35.04 Direksiyondan sağ*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları

Üst Alt