Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez kulakla askere gidebilir miyim?

net_efsanesi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
adım fatih 1992 doğumluyum sol kulağım doğuştan yoktu ben çok ameliyatlar geçirdim vicudumun bazı yerlerinden de parça alarak kulak yapmaya çalıştılar ama yapamadılar
daha sonra protez kulak yaptırdım.sol kulağımda ölçtürmedim ama duyma yok herhalde

sorum şu
parça aldıkları yerde izler kaldı ve protez kulakla askere gidebilirmiyim askere gitmeyi çok istiyorum ama bazı insanlar sen gidemessin diyorlar bana çok acilll cevap vermenizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim

Bir kulağınız duymuyorsa, diğer kulağınız normal duysa bile askere alınmazsınız... Askerlik yoklama zamanınız geldiğinde ilgili askerlik şubesinden askeri hastanenin KBB servisine sevk alın... Orada gerekli ölçümler zaten yapılacak...

Bir kulağınız duymuyorsa askerlik muayenesinde muayene olurken durumu belirtmelisiniz
o zaman sizi askeri hastaneye sevk edecekler oranın sonucuna göre de karar verirler
malesef ben iki kulakda işitme cihazı ile askere kabul edildim.
Askerlik muayenesinde hiç kimse bir şey demedi
bende ne rapor götürdüm ne bir evrak nasıl olsa kulakda cihaz var görüp sorarlar dedim
kimse bir şey sormadı
zaten askerlik muayensi ayaktan sıra ile yapmışlardı
kabul edildiğimide muhtardan çağrı pusulası ile ögrendim
ve maalesef iki kulak işitme cihazı ile askere gittim
ve acemi birlik yaptım
ama o zamanlar işitme kaybın 50-60 db. Lerdeydi
bir sürü hastane ile uğraştırdılar beni
o yüzden muayene giderken yanında mutlaka raporlarını götür
özellikle özürlü raporun var ise onuda götür
ama askerlik yapmak istiyorsanız o ayrı bir konu olur

benim kulağım protez ben askere gidebilirmiyim askere gitmeyi çok istiyorum yazdığınız yazı beni çookk umutlandırdı

beni alırlar mı askere protez kulakla

Askere alınmazsın. Tavsiyem, aman bu durumunu saklama. Aksi halde çok canın sıkılır...

Üst Alt