Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez nasıl alırım, alırken protezimde nelere dikkat etmeliyim?

Toprak34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
DİZ ALTI PROTEZ NASIL OLMALI (PROTEZLİ YAŞAM )

Arkadaşlar benim her iki ayagım protez. 17 yıldırlı kullandıgım çeşitli protezler oldu. suf soket modüler ,silikon liner ,pim sistemli ve pasif vakum ve harmonyi yani aktif vakumlu protez kullandım..

Protezlerle ilgili bir cok soru sorulmuş bir cok insan güzel cevablar vermiş. bende bilgim kadarını sizlerle paylaşacagım kısa ve öz..
Ben protezimle aktif vakumlu harmony-i sistem ile rahat etmeye hatta sabah 8:00 takıp gece 23 :00 24:00 hiç bir sorun yaşamadan takıyorum.. Diger protezlerle bunu pek yaşıyamadım..Sizlere önerim aktif vakumlu protez öncelikli tercihiniz olmasıdır..

Rapor nasıl cıkartırım ?

Rapor cıkartma halen derttir, protezine göre rapor alınır örnegin:

kişinin diz altı ayagı ampute oldu ilk defa protez alacagı için normal bölgesindeki üniverste hastanesin den ortopedi servisi,fizik tedavi gitmesi yeterli olacaktır..

Ancak elektronik ayak ve buna benzer protezler olursa SGK belirledigi bir hakem hastane örnegin istanbul fizik tedavi hastanesine gitmesi gerekmek dedir..

(not: mikro işlemciler içinde hakem hastene yani fizik tedavi hastanesine gitmek zorunadır)

Aktif vakum yaptırırken nelere Dikkat etmeliyim ?

Herkez aktif vakumlu protezi yapamıyor,sadece soket yapmak degil onun ince genel ayarlarını hem sizin dogal yürüyüşünüze hemi de karbon ayak farkıyla yürüyüş ayarları yapılır..bu ayarlar soket sistemi kadar hayati önem taşıyor..

PROTEZİM CANIM BENİM

Ülkemizde bir cok benim gibi aktif vakum kullanan insanla tanıştım.. nasıl menmunmusun dedigimde o çook iyi rahatım diyor ama salına salına yürüyor dagıta dagıta gidiyor yürürken..ayagı soket içinde rahat ya o aktif vakumu karbon ayagı keşfedemedigi için bir cok protez yapan uzmanımız bunada önem vermediginden malesef bu gibi sıkıntıları yaşınıyor..Şunu anlamakda fayda var protezim benim parcam protezim benim yaşamım hatta herseyim diyerek ve aktif yürüşü tam anlamıyla keşfetmek zorundayız.

Karbon ayak nedir ?

karbon ayak kısaca anlıyacagımız dilde yazayım.Yürürken tepme sekme ayak daki bilek de sert tepkileri düşüren yürürken saga sola öne arkaya yumuşak bir esneme yapan çokca çeşitleri olan ayak bilegidir..eski sert mafsallı ayakların yerini karbon ayaklar aldı,Elektronik karbon ayaklarda mevcut'dur.
Karbon ayak diger ayaklara göre daha hafif ve mukavemeti daha çoktur.

Karbon Soket nedir ?

karbon soket yapılan soket sistemlerinde son 5 yıldırlı daha çok kullanılmakda,hafif ve pantol altından görünüşte esneklik yaratmadadır.
Karbon soket diger soketlere nazaran daha ince daha hafif ve daha kullanışlıdır..

FONKSİYONEL DÜZEYLER NEDİR K3-K4

K3- Kendi işini kendi göre bilecek kadar protezini kullanana K3 denir

K4 genelde genc hastalara ve koşa bilecek hızlı hareket edecek hastalara uygulanıyor..hasta derken sut da gecen cümledir.protez kullanan insan protezli normal saglıklı insandır bu bana göre böyledir.

PROTEZLERLE İLGİLİ SIKINTINIZ RAPORLA İLGİLİ SIKINTILARINIZ OLURSA BANA CEKİNMEDEN ENGELLİLER BİZ SİTESİNDEN VEYAHUT

bulutluu@hotmail.com yaza bilirsiniz ve telefon aca bilirsiniz
0554 656 1590
ERDAL Bulut N.

Son düzenleme:
Erdal Bey merhaba..Protez kullananlar ve kullanacak olanlar için açıklamalarınız gayet güzel olmuş elinize sağlık..Ben de İstanbul'da protez firması teknisyeniyim..Kadıköy'de Asyamed Ortopedide çalışıyorum..Kadıköy'e yolunuz düşerse her zaman bekleriz..Siz ve iletişim içerisinde olduğunuz dostlarınıza yardımcı olmak isteriz..Tanışmak dileğiyle iyi günler..Söğütlüçeşme Cad.Vişne Sok.46/A (Murat Deniz) 0534 835 01 13

Üst Alt