Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez ömürleri hakkında bilgi ve deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

xxaskim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sizlere sormak istediğim birşey var geçenlerde bir doktora gittim bana protezlerin ömrünün en fazla 15 20 yıl olduğunu söyledi ama hocam 30 yıla kadar çıkmış ömürleri dedim. öyle diyorlar ama 15 yıl ancak dayanıyor dedi ve çok moralimi bozdu. Bu protezlerin ömürleri neye göre belirleniyor çünkü yeni bir teknoloji olduğu için henüz 25 30 yıl kullanan yok. Fikirleirnizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese acil şifalar diliyorum...

Protezlerin ömrü evet 15-20 yıl hep söylenen bu fakat ameliyatta kullanılan protezin türüne ve kişinin kullanımına bağlı olarak biraz değişiklik göstere bilmekte yurtdışında protezi kırk yıl dayanan biri olduğu fakat bunun istisna olduğunu görüştüğüm bir ortepedi doktoru söylemişti.Gönül isterki bizim ülkemizde yapılan protez ameliyatlarıda kırk yıl dayansın ama şu ana kadar otuz yıl giden bir protez ben duymadım.Forumda tanıştığım bir rakadaşımın protezi takılalı 19 yıl olmuş benimse henüz 14 yıl oldu.Otuz yıla inanmayın derim.Bu benim şahsi görüşüm karar sizin sağlıklı günler dilerim.

Fakat bi kac kisiyle gorustum yeni ameliyat olmuslar ve doktor protezlerinin 25 30 yil iyi kullanirlarsa omurluk oldugunu soylemis kime inanacaz kime guvenip bu ameliyati olacaz sasirdm kaldim dogrusu ben henuz 27 yasima yeni girdm ameliyat olmam gerekiyor ve ne yapacagimi bilemiyorum. Gorusunuz icin tesk sizin proteziniz ne ve protezlerin omrunu uzun tutmak icin neler yapmak gerekir. Saglikli gunler dilerim.

Burada bence 15-20 yıl sonrayı düşünmemek lazım. O zamana kadar ne olacağını bilemeyiz. Belki yeni teknolojiler olacak, her şey çok daha kolaylaşacak vs.

Ben olsam, bugün protez ameliyatı benim için olmazsa olmaz bir şart mıdır, ameliyat olmazsam gündelik yaşamım aksar mı, bu soruların cevaplarına bakar, ona göre karar veriririm.

hayır doktor diyorki turan arkadaşım bütün hareketleri yapabilirsin sadece yüksekten atlamayacaksın diyor

slm bağdaş kurup oturabilinirmiki açabına yani yer sofrasına mısal:confused:

Üst Alt