Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez-ortez masraflarının SGK tarafından karşılanması..?

ozgur celik1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese öncelikle selamlar. Anneme damar tıkanıklığı sonucu geçirdiği ameliyatla chopart ampütasyon uygulanmıştır. Yaklaşık 3 aydır tedavisi sürüyor. İyileşmesi yakın olduğu için artık bu konunun araştırılması gerektiği kanısındayım.
Emekli öğretmen olan anneme protez veya ortez hangisi iyiyse gerekirse yurtdışından onu rahat ettirebilecek bir ürün almak istiyorum. SGK'nın bu masrafların ne kadarını karşıldığı, belli markalarda mı ücret almadığı, yurt dışından gelicek iyi bir ürünün masraflarını karşılayıp karşılayamacağını öğrenmek istiyorum.
Daha önce böyle bir operasyon geçiren varsa ayrıca hangi markaları önerdiğini ve genel anlamda tavsiyelerini öğrenmekten mutluluk duyarım. Böyle bir platformda dayanışma içinde olan hepinize teşekkür ediyorum.

özgür celik öncelikle gecmish olsun ... emekli sandiginin chopart protezleri icin en pahali ödenegi AAA51013 CHOPART PRİGOF TİPİ PROTEZLER (KARBON SİSTEMLİ) diye biliyorum. ödedigi miktar 929 eurodur. bugünkü kurla 2000 (ikibin) liradir.
devlet ödeme hakkinda kisaca sunu demek istiyor;
-nereden alirsan al,ne marka olursa olsun,benim sana uygun gördügüm protez icin 929 eurodan fazla vermem diyor.
bu protezle ilgili yurt disindan getirilmelerde nasil bi sürec isliyor bilmiyorum. ekstradan ücret cikip cikamayacagi yaptirdigin yere bagli olacak.

Merhaba Özgür çelik'i yardımcı olmak için verilen değerler hatalı olabilirmi? İnanna nın verdiği AAA51013 kodlu chopart protez bedeli 929 Euro bildiğim kadarı ile emekli sandığı mensupları olupta görev sırasında yaralanan gaziler için geçerli olan listeden alıntıdır.Özgür Çelik 'in annesinin yararlanacağı ortez protez listesi 01.10.2008 de resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe giren listenin kapsamındaki 201.300 kodlu 752.75 tl dir kendileri emekli olduğu için de % 10 katılım payı fatura bedelinden eksik ödenecektir.

hastanın uzun yürüme cihazına ihtiyacı yok anlaşılan bu chopart kullanması uygun sanırın devlet tamamını ödüyo fakat çalışansa %20 kesiyo emekli ise % 10 kesinti apıyo yaklaşık 115 tl hasta karşılıyor

Üst Alt