Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Protez taktıracağım, yardımlarınızı bekliyorum..?

ErmanHoca

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrblar Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce trafik kazası geçirdim...Sol bacağım dizüstü kaybettim... Mikro işlemcili C-Leg i devlet mayıs ayından beri karşılaşmıyormuş..Hidrolik sistem ottobock 3R60 almaya karar verdim bunu uygun gördüler..Çeşitli yerlenden fiyat aldım..Bu fiyat araştırması yaparken bazı firmalar ilk protezi cebinden geçici yaptır 2000-3000 civarı 6 ay sonrada cLeg e başvuralım onu fark ödemeden geçirtiriz devlet öder dediler ...Bu konuda bilgisi olanlar lütfen yorum yazsınlar..Tşk ler..

Merhaba,

Öncelikle büyük geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Geçen yıl geçirdiğim trafik kazası nedeniyle ben de sol diz üstü ampüte edildim. benzer sorularla dolu geçirdiğim dönemi siz de yaşıyorsunuz nacizane yardımcı olmak isterim. Yazacaklarımın yanı sıra protez ortez konularına dair onlarca yazıyı site içerisinde okumanızı ve bilgi almanızı öneririm.

Sizin gibi araştırma döneminde karşıma çıkan fiyatlar, protez türleri ve cebimdeki param arasında en iyisini yakalamaya çalışıyordum.

3-4 farklı fiyat aralıkları oluştu. İlk protez kullanıcısı olarak c-leg ve benzeri mikro işlemcili protezi tek başıma alamıyor(45.000tl) devlet tarafından da verilmiyordu.

1) 2000-3000 tl protez, heyet onaysız tamamını devlet ödüyor, başlangıç protezi olacaktır. Çok büyük aktivitlerin beklenmeyeceği bir mekanizma.

2) 10000-15000 tl protez, Ankara yada İstanbul heyet onaylı, silikon liner - orta segmentte eklem ve carbon ayak olabilir ki güzel bir protez olur.

3) 20000-25000 tl protez, Ankara yada İstanbul heyet onaylı, silikon liner - hidrolik eklem ve carbon ayak olur ve gelişmiş bir proteziniz olur.

ilk protez haricinde diğerleri için Ankayara yada İstanbul onayı almak zorundasınız ve toplam tutarın 7.250 tl sini devlet karşılıyor. Ben de önce basıc bir model alıp sonra c-leg dedim fakat alacağım ürünün üzerinden 5 yıl geçmesi gerekiyor ki tekrar başvuruda bulunabileyim ! Yani seçeceğim ürünün 5 yıl benim olacağını düşününce elimdeki bütün paramı yürümek için vermeye karar verdim. kaza geçirdiğim motorumun bedeli ile devletin ödediği tutar sayesinde gelişmiş bir proteze kavuşabilecektim.
3R60 dediğinize göre araştırdığınızı düşünüyorum. eklem olarak güvenliği ön planda olan güzel bir ürün ben de 3R80 e karar verdim. Daha aktif kullanıcılar için.

(Konunun uzmanlarından varsa eksik/yanlış düzeltmelerini rica ediyorum)

Saygılar...

SELMA HANIM öncelikle yazdığınız yorum için çok tşk ederim...Bana 5 yıl beklemeden 6 ay sonra C-Leg i tamamını devlete ödetmek şartıyla takabileceklerini söylediler..Yani ilk protezimi devlete giriş yapmadan cebimden geçici olarak 3000-4000 e takalım..6 ay sonra da ben kendi imkanlarımlar taktırdığım bu protezimi değiştirmek istiyorum diye devlete başvuralım sana devletten cleg taktıralım dediler..

Şimdi protezcim i arayıp görüştüm ve kesin bilgidir : c-leg için başvuru yapıldığında, daha önce protez kullanma şartı arayan devlet, mevcut kullanılan protezin faturasını istiyor. Yani ister cebinizden ödeyin ister yeşil kart aracılığıla alınan protezin kullanım süresini 5 yıl kabul edip, süre bitiminde ikinci bir protez bedelinin ödemesini yapıyor.

şimdi protez firmasının kulaklarını çınlatııyorum !!

Saygılar...

SELMA HANIM yani bana önerdikleri durumu gerçekleştirebiliyorlar mı ? Yoksa ister cebimden alıyım ister devlet yoluyla alıyım 5 yıl geçmeden c leg için devlet bir ödeme yapmıyor mu ?

Ben de sizin gibi bir protez kullanıcısıyım hepsi bu. Edindiğim bilgiyi aktardım.

Sorduğunuz soruya sadece yorum yapıyorum : Size önerdikleri durumu gerçekleştiremezler çünkü fatura tarihine göre 5 yıl görünmeyecek.

ve yine anladığım kadarıyla, devlet bir protez ömrünün 5 yıl olduğunu düşünerek hareket ediyorsa siz ne yaparsanız yapın bu durumunuza göre 5yıl sonra c leg kullanacaksınız.

Ayrıca yine yorum yapıyorum ki, alacağınız başlangıç modelli protezden direkt mikro işlemcili bir proteze geçiş yapıldığında hakkını ne kadar verebileceğiniz de ayrı konudur. Bu cümlemin sizinle alakası yok sakın yanlış anlamayın. Ancak yine c-leg ödemesini hak etmek için o protezi sorunsuz kullanan bir hastaya veriyorlar. Sonuçta birisi düz eklem diğeri çok gelişmiş bir ürün. Geçiş yapmanız ne kadar kolay olur bilemiyorum.

Konya'da bir tane bu vatandaşlar mı vardır? Lütfen yüzyüze daha çok kişiyle konuşmaya çalışın. Siz her seferinde bilmiyormuş gibi dinleyin bakalım neler söyleyecekler??

Sselma;

Merhaba Selma hanım öncelikle 3R80 ilk proteziniz mi ? Memnun musunuz ben de protez araştırmalarında c-leg olmazsa 3R80 iyi bir seçim olacağı kanaatine vardım ve istanbul ottobock firmasında yapılan kontrol sonrası 3r80 size uygun dediler...3R80 dışında bir eklem kullandınız mı ya da c-leg i deneme şansınız oldu mu?

ErmanHoca;
Geçmiş olsun öncelikle...eğer yaralarınız kapandıysa bandajlamayı ihmal etmeyin doktorlar genelde söylemiyorlar bu konuyu ama önemli bilginize

Tşk ler İSMAİL BEY sizede geçmiş olsun...Evet bandajlama yapıyorum umarım faydasını görürüz..Peki neden 3R80 ?

İsmail bey ;

3R80 ilk protezim olacak... geçtiğimiz hafta sonu ilk deneme yürüyüşlermi yaptım fakat soketin revize edilmesini bekliyorum. C-leg kullanmadım, 1 kullanıcıyla görüştüm yüzyüze: "Bacağımda olduğunu unutuyorum" gibi iddialı cevap aldım.

ErmanHoca;

Ben de ilk kez kullanacağım, hiçbiryerde "kullandım memnum" gibi yazı yazmadım dikkat ederseniz, seçimlerimi yaptığım araştırmalara dayanarak yazıyorum. Bu sebeple fiyat yada protez yazılarımda konunun uzmanlarının düzeltmesini rica ettim.

Genel olarak ;

3R80 diz üstü hidrolik eklemi ile aktif (K3-K4) kullanıcıları tercih etmelidir. Ben protezimi seçerken yaşam şeklimi anlatarak bu modele karar verdim. Bisiklet binmek, koşu bandı yürüyüş, tenis, sporcu aktif yaşam protezi olarak seçtik. Teknik olarak tek bir sebeple kullanılamaz: güdük uzunluğu belli bir ölçüyü geçiyorsa yani çok uzunsa!

Haricinde 3R60 için benim ona taktığım isim "korkak eklem:D" çünkü güvenliği çok ön planda olan modeldir. R80 kadar aktif değildir.

youtube yazın 3R80 /3R60 videolara bakın arkadaşlar.

İyi günler..

SELMA HANIM tşk ler...Bende kesin karar vermedim zaten protezcim buraya geldiğinde deneriz hangisinde rahat edersen onu alırsın dedi. 3R60-3R80 ya da Össur un Total 2100 var dedi o da sana uyar dedi..Ben öğretmenim orda pek sıkıntı olmaz ama tarlam var oraya gidip ürünleri yetiştirmek oralarda gezmekte istiyorum...

25 senedir protez kullanan biri olarak size bir kaç tavsiyede bulunmak isterim..

25 yıllık süreçte protezlerin teknolojik olarak evrilmesine bizzat tanık olmuş ve bu değişimleri yaşamış biriyim. Diz eklemi elbette önemlidir ancak öncelikle eklem üstündeki soket daha önemlidir..Eklem ne kadar ileri teknoloji olursa olsun ölçüsü tam alınmamış, vuran veya iyi dengelenmemiş bir soketle hayatınız zindan olur..Resmen protezden soğursunuz ki sırf bu yüzden protez kullanmayan insanlar tanıdım..25 yılda soket teknolojisi de soket yapımında kullanılan malzemelerde çok değişti..

Sizlere nacizane tavsiyem öncelikle rahat edebileceğiniz bir soket yaptırmanız olur..Yaptıracağınız soket vücut ile o kadar uyumlu olmalı ki onu kullandığınızı zamanla unutabilesiniz. Diz eklemi sonraki aşamadır..İyi malzemeden iyi ölçü ile yapılmış bir soketle istediğiniz eklemi rahat edene kadar deneyip; uygun olana karar verebilirsiniz..
Ayağa ve yürümeye hükmeden sokettir..Teknolojik olarak gelişmiş bir diz eklemi bunu daha da kolaylaştırır..İyi bir soketle yapılan protez vücudunuzun bir parçası olur..

(Selma Hn. gelişim ortopedi ile konuşmuşsunuz ancak protezi orada yaptırmamışsınız..Nedenini sorabilirmiyim??)

Başka sorularınız olursa buradan cevaplamaya çalışabilirim..

Gelişim ortopedi Araştırma yaparken görüştüğüm firmalardan sadece biridir. Konuyla ilgili soketin önemine değinmissiniz. Benim de seçimimde hassasiyetle üzerinde durdugum nokta buydu. Ve yine Soket konusunda hakkında en iyi duyumu aldığım yer ile anlaştım. Diğerlerinden şu veya bu sebeple anlasmadim demeyeceğim. Çünkü denedim olmadi gibi bir durumum yoktur. Bilginize

Yanlış anlamayın..Bende sizin gibi bir protez müşterisiyim..Yıllardır oraya yaptırıyorum protezimi..Bir müşterisi olarak neden uygun görmediniz bende öğreneyim ona göre hareket edeyim demiştim..

Yanlış bir anlaşılma yok. Sadece uzun yıllardır protez kullaniyor ve yine uzun zamandır aynı firmayla çalıştığınıza göre sizin için bir sıkıntı olmadığı düşüncesi oluştu ve haliyle şüpheli yaklaştım. Fakat yazdıklarım seçim şeklim olup umarım yanilmam...Hayırlı günler dilerim.

2 diz üstü bacak yokluğunda protez kullanılabilir mi acaba ben hiç bilmiyorum bir de ankarada iyi bir yer var mı protez bacak için ama adamakıllı ilgilenecek bir yer lazım ...

İki diz üstü protez kullanabilirsiniz..Bir sakıncası yok..Ancak iki protezde denge sağlama ve alışma dönemi biraz uzun sürer..Küçük bir destek bastonu ile iki protezi sorunsuz kullananları tanıyorum..
Ankarada da kaldığım için biliyorum..Orada bu işi hakikaten ticarete döken firmalar var..İyi araştırıp ve özellikle yaptıranlardan referans alıp firma tercih edin derim..Hastahanelerde komisyon ile çalışıp firmalara yönlendirenlerin tuzaklarına düşmeyin..

eyvallah çok sağolun ALLAH razı olsun da nerden bulacaz işini harbiyle yapanı ve nasıl araştıracaz açıkcası ...

Bu ana başlık altında "Ankara da protez yaptıranlar" diye bir alt başlık gördüğümü hatırlıyorum..Bir araştırın..Eğer başlık açılmadıysa siz de açabilir; protez yaptıranlardan referans alabilirsiniz..Ama dikkat edin oraya protezciler de yazıyor. :rolleyes:

Üst Alt