Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Protez yaptıranlar ne kadar katılım payı ödediniz?
Protez kullanan arkadaşlar sizler protezinizi yaptırdığınızda kaç lira sgk katılım payı ödediniz. Bir arkadaşım Mekanik Foksiyonel dirsekaltı protezine 350 tl katılım payı istendiğini söyledi. Bu konu hakkında kıyaslama yapmama yardımcı olursanız memnun olurum.
fatih bu sitede protez kullanan çok varmış ama çoğu sıkıntısız yürümeye başlayınca ilk günlerini unutup bir daha girmemişler unutmak insanların ruhunda var biliyorsun. Bu arada ben yeni protez yaptıracağım maliyet hakkında bilgim yok daha ama çalışan %20 diye biliyorum aldığın protez miktarının %20 si ancak askeri ücretin bürütünün 3/2 sini geçemez yani en fazla 700.
bende diz altı protez kullanıcısıyım yeni nesil aktif vakumlu harmoni ottobok kullanıyorum ve fark olarak ortez protezci medikalcim benden 660 demişti ben 500 zar zor ikna ettim ve 500 ödedim VE bu arada kimse yaşadıklarını untmaz kendi şahsım adına ben unutmadım 2002 den buyana protez kullanıcısyım sormak istediklerinizi yazın denk geldiğimde cevabını yazayım geçmiş olsun hayatta insanoğlunun başına her şey gelir
cevaplar için teşekkür ederim yani şöyle mesajlar gördüm ki "hiç para vermedim" veya "40 lira verdim" gibi. Düşününce bu adam 350 tl istiyor. Acaba ayrıca bir para mı istiyor diye düşündüm O halde adam yönetmelikteki katılım payını istiyor.
elvismail;
Zaten büyük sıkıntılarımızın başında engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını çözdükten sonra eskisi gibi olmamaları. Bilgi paylaşımını yeteri kadar yapmadığımız için birçok engelli kardeşimiz de hak ettiği hakları bilmiyor ve yararlanamıyorlar.
kardeş anladığım kadarıyla ilkkez yaptırıyosun ve özellik fazla istemezsen hiç para almdan ssk verdiği parayla yapanda var ama işte slikon dur karbon ayaktır farklı modeller olunca durum değişiyor ilk hiç özelliksiz örnek diz altı modüller istersen şahsen kendi medikalcim katılım payı almadan dahi yapar amasilikon laynır olunca illa hiç fark vermeyim deyince bu sefer silikonu kaliteli değilde daha böyle alt çok fazla gitmeyen silikonlar dan verir fark almaz geçenlerde burda formda bi arkadaşla yazıştık yıllardır diz altı protez kullanıcısı son nesil aktif vakumlu harmoni yaptırmış vede fak vermemiş bende sordum protezini anlatırmısın diye anlattı 1 soketi karbon olması gerekirken karbon değil silikonu bilindik bi firma değil ayağı karbon zaten olması gereken o zaten bu şekilde kişi kabul ettikten sonra medikalçi fark illa katılım parası ver diye istemez Gecen lerde başımdan geceni anlatayım belki adını duymuşsunuzdur medikalçim ottoboğun malzemesini övmüş ve senin protezi ordan tam takım olarak alalım demişti ve çoğu müşterisinede ottobok firmasını tavsiye ediyor bana yaptırmasanızda başka bi medikjalçide olsa ottobok isteyin mlzemeyi derdi ve geçenlerde ayağım kırıldı karbon ayak ve medikaçimi aradım hemen ottobok showrumla cumartesiydi pazartesi yerlerine gittik çıkardılar geçici bi sağlam karbon ayak taktılar ve 15 veya 20 gün sonra medikalçim aradı turan karbon ayağın sııfr yolladılar bana sıfırı takacağız gecii verdiğini ottoboğun iade ettik 2 yıl garanti süreleri boyunca kırıldığı takdirde sıfırıyla değiştiriyor silikon laynırı 6 ay içinde delik açılırsa yenisini veriyor o sebepten ben otttobok diyorum ve ben ozaman 500 tl katılım parası ödemiştim hepimize geçmiş olsun inşallah yardımcı olmuşumdur
harmoni p3 kullanıyorum diğerleriyle kıyaslarsam süper diyebilirim gönül rahatlığıyla
nedenlere gelince
1 diz altı protez kullanıcıları bilir diz kapağın altından güç aldığından oraya oturur yuva yapardı bi nevi şimdiki çökük yok kabalık yok dizde ve güçü komple güdüğün tüm çevresinden güç alıyor ve rahatlatıyor bu beni
2 eskiden diz kısmı kabarık ve çirkin dururdu dışardan dizde bi sorun olduğu çok belli olurdu şimdi belli değil
3 hafif ağır değil soket karbon olduğundan ağırlık yok
4 ayak kısmı karbon esnemeyi rahatlıkla anlayacaksınız bir yerden atlarken gönül rahatlığıyla basacaksın ve uzun mesafede seni hemen yormuyor ve uzun yürüme sağlıyor ve en önemlisi bence hızlı yürütüyor seni hatta koşturuyor ben koşamıyom ama hızlı rahatlıkla yürüyom çünkü benim diğe sağlam ayağımdada sıkıntı olduğundan koşamıyorum
ASLINDA İŞİN ÖZETİ PROTEZ KULLANAN KARDEŞİMİZİN KARŞISINA HARMONİ PROTEZ KULLANANI GETİRİP AYAĞINDA PROTEZ OLDUĞUNU SÖYLEMEDEN İZLETECEKSİN
kendi gözüyle bakacak takip edecek ve ondan sonra ayağı protez deyip ondan sonra protezin kendini inceleyecek bu kadar basit aslında
Mrhba turan bey ben diz alti elaynir silikon protez kulaniyorum bende harmoni protez ayak yaptirmak istiyorum ama hastanler sen altif degilsin deyip bana rapor vermiyorlar baston kulanan biri harmoniyi kulanamazmi tskr ederim simdiden
Simdiki ayagim ben 5 metre yururken ayagimdan cikiyor buda yurumeme engel oluyor Zorlaniyorum
merbaba Songül evet maalesefki aktif olmayana
genelde vermiyorlar neden deynek kullanıyorsunuzki başka sıkıntınızmı var
birde bu silikon laynır pin kilit sistemli var o öyle kolay kolay çıkmaz