Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikanalizle OKB tedavisi deneyimi olan var mı?

eserdem

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Bilinçaltınızı açığa çıkararak OKB'yi çözüyoruz. Rüyalarınız serbest çağırışım metodu ile bilinçaltınızı okuyoruz ve sizin bastırdığınız gerçeklerle sizi yüzleştiriyoruz. Ancak tam olarak bir nevroz tanısı koymamız gerekiyor..

Ne rüyası ne saçmalıyorsun sen ya.

Rüyalar doyuma ulaşmamış arzularımızla korkularımızı oluşturur.. Bilinçaltına ulaştığımız önemli bir yoldur. Rüyaların analizi nevrotik hastalıkların çözümü için son derece önemlidir. Ancak acı bir gerçek ki Psikanaliz'le tedavi herkes için uygun değildir.

Sigmund Freud a fazla takılmışsın sen yap bakalım oradan bana bir psikanaliz o zaman oradan yapabilir misin peki

Yoo Karen Horney, Jaques Lacan, Carl Gustav Jung'u da okuyorum kardeş.. Sana da tavsiye ederim.

Okuduğun kitaplar ok. gerçi ben Freud un üstüne tanımam da sen ne iş yaparsın psikanaliz yapmak falan doktor musun ?

Doktor değilim asıl işim web programcılığı ama 2007'den beri psikolojiyi okuyorum meraklıyım. Bende de okb var ama bu benle ilgili.. Benim bastırdıklarımla ilgili.. Bildiğim için semptom yaşamıyorum.

eserdem ben de nefret ettiğim insanları saplantı yapma durumu var sadece onları aşağıladığım ya da dövdüğüm zaman geçiyor tabii hatasını anlayan erdemli kişileri değil zaten öyle birini de saplantı yapmam nedir bu benimki bilir misin ?

Sadist eğilimlerle alakalı.. bu durum.. Çocuklukta yaşadıklarınıza bakmak lazım. Bu davranışı bilinçaltınızda başka şeyleri bastırmak için yapıyor olabilirsiniz.

eserdem ama ben çok merhametli biriyim gerçekten sadece saplantı yaptığım kişileri dövesim geliyor ya da aşağılıyasım mesela tam 5 yıldır görmediğim ve hala taktığım biri var bana sadece laf soktu o kadar normal mi bu ?

sokrates

Bende de var. Nefret Saplantısı Sevgi Saplantısı.. Burda belkide bir suçluluk duygusu açığıa çıkabilir.. İnsan hep bir şeyleri bastırmak için bir şeyler yapar. Mesala "Din" aslında temelinde suçluluk duygusunun bastırılmasıdır.

eserdem nefret saplantısı mı çok güzel evet böyle bir şey var gerçekten ayrıca haklısın kim hangi konuda çok fazla dem vuruyorsa içinde ne duygulardır vardır kim bilir aslında mesela ahlaktan çok fazla dem vurup önüne gelene namussuz gözüyle bakan tiplerin ne gizli sapık fantezileri vardır bu konuda ne düşünüyorsun ?

Üst Alt