Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikikolojik hastalığı olan kişilere işe alınmaları için bir öncelik tanınıyor mu?

spartaküs

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
3
selam bildiğim kadarıyla ruhsal özürlüler işe girmelerde öncelik hakkına sahiptiler acaba bu yönetmenlik kaldırıldımı?

Ruhsal hastalıkların birçoğu özürlü kapsamında değerlendirilmiyor benim bildiğim kadarıyla, yada çok düşük rapor oranları düzenleniyor, siz sanırım zihinsel engellilerden bahsediyorsunuz. Ayrıca ağır nörolojik (beyin) hastalığı olanlar var onlara %90 kadar rapor veriliyor hatta bir arkadaşımın bu şekilde bir hastalığı var %90 raporuyla iş kurumna kayıtlı ve dışardan bakınca sapasağlam görünüyor (günde 15 e yakın ilaç alıyormuş yoksa yataktan kalkamıyor), bu arkadaşım uzun yıllardır hep iş aradı aradı bulamadı çünkü böyle beyinsel, ruhsal hastalığı olanları işveren işe almaya korkuyo ya birine saldırırsa, ya etrafı kırar dökerse, gibi salakça düşüncelere kapılıyorlar, ve bu arkadaşım şu anda benim eski işyerimde normal kadroda çalışıyor, girerken engelli olduğunu söylemedi, ve halen devam ediyor, sadece bana anlatmıştı durumun %90 raporlu hemde !!!! Anlayacağın öle ruhsal engellilerin iş bulmaları çok çok zor oluyor bırak önceliği :)

işte bütün sorunda burada işverenler ruhsal özürlülere işe alımda böyle davrandıkları için devlet böyle bir imkan tanımış

En son seçenek olarak görüyorlar.korkuyorlar

Üst Alt