Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri askerliğe elverişli değil, nöroloji Elverişli olarak yazdı..?

türkiye

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

benim yüzde 60 zihinsel engelli bir kardesım var ve gata ya sevk edıldım. gatada psikiyatri de pisikolog kardesıma ıQ testine girip yüzde 54 oranla zihinsel zeka geriligi tespıt edıldı. bununla bırlıkte norolojıden ıse askerlıge elverıslı komando olamaz kagıdı verdıler
uzmanlarla gorustum ve bılgı aldım kardesım kendını ıfade etmekte zorluk ceken bırısı kaybolan bırısı cogu seye tepkı vermeyen bır kısı aıle olarak cok telaslıyız konsey toplantısına randevu verdıler ve gorustuk aıle olarakda karar alınmadan ben abısı olarak kardesımın daha onceden reabıtılasyon merkezınde egıtım gordugunu soyledım benden belge ıstıyorlar okduguna dahıl yapmayacagını soyledıler ama yıne aıle olarak cok endıselı ve kaygılıyız lutfen bana en azından bılgı verebılır mısınız cok tesekkur ederım..

merhaba kardeşinizin durumu tam olarak nedir şimdiye kadar teşhis ve tedavi aşamalarında durumunu bir anlatırmısın?

sımdı kardesım zıhınsel engellı ıstanbul numune hastanesınden raporlu gataya goturduk norolojı ve psıkıyatrı ye cıkacaktı norolojı saglık yonunden hıc bır sorun olmadıgını soledı ama ellerı yuzde yırmı tıtreme var askerlıge elverıslı komando olamaz denıldı bı etkısının olmadıgını soyledı sadece saglık yonunden saglıklı oldugnu soyledı ve pısıkolok IQ testıne soktu yuzde 54 oranında cıktı hastanın dıkkat motıvasyonun dustugunu bununla bırlıkte hafıf derecede zeka gerılıgı tespıt edıldıgını raporda yazıldı psıkıyatrıye cıktık ve konseye ssevk edıldık orada kardesım konustu aıle olarak ben gıttım ve dedım reabıtılasyonda okul egtımı aldıgını da soyleyınce kararı vermedıler gıttıgıne daır bı belge getır dedıler ? ben abısı olarak cok endıselıyımmm cunku kardesım kendını savunacak durumda degıl 20 yasında ama arkadas ortamı 10 yas grubu hep boyle bı ınsan dusunun?

%60 zihinsel engelli birinin askere alınması imkansız kardeşinizin engelli raporunu heyete verdinizmi

evet verdim aslı nı verdı hemde ama tedırgın oluyoruz yıne ıste merakla beklıyoruz oyle

benım anlamadıgım sonra dan neden reabıtılasyondan okuduguna daır belge ıstedıler

peki pısıkologdan cıkan kagıtta su deınlıyor '' hastanın ıste dıkkat motıvasyonun dusuk olması kent testı ne uyum saglayamaması porteus labıretler uygulatılmıs sonucta hafıf derecede zeka gerılıgı tespıt edılmıstır denıldı bu gatanın teshısı sonuc almazlar yanı??

Valla Ben Askeriyeninin Mesuliyet(sorumluluk) Alıp Askere Aacağına İhtimal vermiyorum.

bır haftadır ınternett sayfalarından alındıgını goruyorum o yuzden yazıyorum alırlar mı dıye almaz dıye bende dusunuyorum cunku gata dan cıkan teshıs var engellı ?

normalde alınmaz lakin hıyarlardan uluşan bir heyete denk gelirseniz alınabilir bu durumda ise acemi birliğinde çürüğe ayrılır fazla takılmayın kardeşinizin durumunda askerlik yapanlar nadirde olsa var onlarda emin olun çok rahatlar şöyle anlatayım benim bir askerim vardı kardeşiniz kadar rahatsız değildi ama kafasıda pek çalışmazdı acemi birliğinde istanbul gataya yollanmış ve sağlam raporu verilmiş bizde gemiye geldikten 1 hafta sonra ankara gataya yolladık bu akıllıda gataya hiç uğramadan evine gitmiş bir ay tatil yapmış:) normalde firardan hapse atılması gerekirdi ama durumundan dolayı kimse aldırmadı bizde karaya yolladık orda ise olmayan bahçenin bakımından sorumlu oldu ne nöbet tuttu ne iş yaptı yata yata askerliğini bitirdi

benım kardesı ıste oyle bır durumu yok oz ıhtıyaclarnı karsılayamaz bıle abısı olarak ben yapıyorm trasından tutun herseyını gatanın teshıs koydugu bı tanıya zaten gonderılırse cok sacma bır ıslem olur zaten engellı oldugunuzu kanıtladınız askere gonderıyorsunuz..dıe

engelli olduğunu kanıtlarsanız zaten askere alınmaz siz rehabilitasyon merkezinde eğitim gördü demeseniz emin olun çoktan çürüğü almıştı ama askerlikte ne kadar fazla belge varsa iyidir mantığının kurbanı olmuşsunuz

hepınıze cok tesekkur ederım cunku engellı bı kardesıme omur boyu sahıp cıkıcamm bunun vatanla alakası yok keske saglıklı olsa yapsa tek tek ozellıkle tesekkur ederım

evet keşke eğitim filan karıştırmasaydınız. ama %60 raporu göz ardı edemezler. kanımca gatadan da dediğiniz gibiyse askerliğe elverişli değildir raporu verirler..

aklıma gelmişken şunu da belirteyim hastalığınızla ilgili bölüm dışında ki bölümlerin askerliğe elverişlidir yönünde ki kararlarına aldırmayın örneğin benim bir mahkemeden dolayı asker hastanesi bilir kişi olarak görevlendirildi omurilik felçli olmama rağmen psikiyatri ve genel cerrahiden askerliğe uygunudur kararı verildi her branş kendiyle ilgili olan kısma bakar

cok tesekkur ederımm ıcımı rahatlattınız bayram araya gırdıgı ıcın haftaya cuma bellı olucak tekrar sonuc olarak sıze bıldırıcem tabı

Üst Alt