Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri bölümünde yatanlar günlerinizi nasıl geçirdiniz, iyileşme görüldü mü?

silk

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
1 aydır bazı sebeplerden ilaçlarımı bırakmıştım ,depresyon dibe vurdu haftalardır sürekli yatıyorum ağlıyorum,doktoruma götürdüler beni ,iyi görünmüyor depresyon ön plana çıkmış hemen yatırmam lazım ama izine çıkacam dedi doktorum.ağustosun 2 . haftasına kadar 2 ilaç verdi döndüğümde yatıracam dedi.Eşimle konuştular hep ben ağlamaktan bişey diyemedim.3 tip hastalığım varmış,psikotik bozukluk ,panik atak ,depresyon.düzelmesi zor dedi :(ilaçlarla hafifletmeye çalışacağız dedi .Çok acı çekiyorum iölmek kurtulmak istiyorum ,ama yapmam yapamam böyle birşeyi,çocuklarım var.
Hastanede yatarsam faydası olacakmı dersiniz,hastane ortamı nasıl bilmiyorum ,sıkılırmıyım ,neyle meşgul olabilirim,tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

sulinex xr -nervium ,uyku ilacı olarakda atarax

Hastahane ortamı(yatmak) kötü ama çok faydalı. 2011 yılında ben hiç hastane ortamlarını bilmiyordum ama genede BAKIRKÖY de 35 gün yattım. Benim için çok zor ve meşaggatliydi doğrusu. Benim hastalığımda senin gibi aynen. Ama ben baya düzeldim. 6 yıldan fazla oldu ilaçlarımı sürekli ve de düzenli kullanmaktayım. Bu 6 yıl içinde ilaçlarımı 1 gün olsun dahi bırakmadım teşebbüs dahi etmedim. Bunun meyvelerini toplamaya başladım. İnşallah yakında vergi indirimi ile emekli olacağım. Son 6 yıl içinde çok iş değişikliği yaptım ama fazla boş günümde geçmedi. Hep sigortalı çalıştım.

Ayrıyetten ve sonkez Tokat devlet hastanesinde 2011 yılında psikiyatri servisinde 35 gün yattım. Çok şükür bu hastanede son yatışım oldu.

ayDÜNYAvazo

Çalışbiliyorsanız ne mutlu size ,ben de kolay bir işte çalışıyordum işi bırakmak zorunda kaldım.kendi kişisel işlerimiyapmaktan bile acizim,annem ilgileniyor herşeyimle .geçmiş olsun size de

Geçmiş olsun. Biliyorum zor ama güçlü olmalı ve her şeyin daha iyi olacağına inanmalısın. Ben Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Servisi’nde 17 gün boyunca gözetim altında kaldım. Amaçları ilaçları düzenli kullandığından emin olmak ve daha ileri düzeyde testler yapmak. Yanında seni meşgul edecek şeyler götürmeni tavsiye ederim. Mesela kitaplar olabilir veya resim gibi hobilerin varsa yanına gerekli malzemeleri alabilirsin. Benim yattığım serviste çatal, bıçak, kesici ve delici alet falan yasaktı, kemerime kadar her şeyi aldılar. Günlerimin çoğu kitap okuyarak, oradaki arkadaşlarla sohbet edip, tavla gibi oyunlar oynayarak geçiyordu. Bu süreç boyunca üç tane kitap bitirdim. Maziye dönüp baktığımda bende güzel anılar bıraktı diyebilirim. Serviste pek fazla sosyal aktivite imkanımız yoktu ama bazı hastanelerde daha fazla imkan sunuyorlarmış. Belirli günlerde heyetin karşısına çıkıyorsun, sende herhangi bir gelişme olup olmadığına veya taburcu edilmene onlar karar veriyor. Hemşireler ve çalışanlar son derece iyi niyetli ve deneyimli kişilerden seçilmiş. Banyo ve tuvaletler son derece temizdi. Her daim sıcak su bulunuyor ve her gün dışarı gözetim altında çıkabiliyordun. Yine aynı şekilde görüş saatlerinde ailen ile görüşebiliyorsun ama onlarla beraber yalnız başına dışarı çıkmana izin vermiyorlar. Ben de intihar şüphesi ile yatış yapmıştım, çıktığım zaman kendimi çok iyi hissetmesem de en azından kafamdaki intihar düşüncesi silinip gitmişti. Doktoruna güvenmelisin, o gerekli gördüğüne göre, iyileşmek için sonuna kadar mücadele vermeliyiz. Göreceksin her şey daha iyi olacak.

evde film izleyerek ,nette takılarak vakit geçiyor bi şekilde ,izin verirlermi ki laptobumu almama.Kitap iyi fikir,mutlaka götürecem.telefonumu almasalar o bile yeter aslında oyun filan oynarım

Teşekkür ederim. Hastanede yatışla ilgili söyleyeceğim bazı noktalar var size.
1)-Hastanede yattığında istediğin zaman bunaldığın zaman doktorunla konuşabilirsin. İçini dökebilirsin doktoruna.
2)-İçine hiçbir şeyi dert etme.
3)-Hastanede yattığın zaman kendine güven. Herşey olacağına varır.
4)-Sana ziyarete geldiklerinde insanlar seni iyi görsünler. Moralinde yükselir böylelikle.
5)-İlaçların düzenlenir. Hangi ilaç sana iyi kötü geldiği tespit edilir.

Onu unutmuşum, cep telefonu serbestti bizim serviste. Cep telefonundan, oyun oynayabilir, müzik dinleyebilirsin ama laptopa izin verirler mi emin değilim.

İlaçlarını düzenli kullanmaya özen göster lütfen. İlk olarak depresyon sisini dağıtmaya çalışacaklar, ondan sonra depresyona neden olan asıl hastalığı bulmaya çalışacaklar. Tabii bu belli bir süreç alacak ama merak etme kendini şimdiye göre çok çok daha iyi hissedeceksin. Depresyon tanısı ile yatış yaptım fakat yaklaşık bir yıl sonra bipolar tanısı aldım ve şu an eskiye göre gayet iyi durumdayım.

Marmara da yattım kendi evin gibi eşyalar var orda tedavi olmanı diyebilirim sabahları spor Çarşamba günleri etkinlik haftada bir gün herkes kendi derdini anlatır 15 dakika dışarrıda çay felan içip tekrar hava aldıktan sonra içeriye gidersin arkadaş ortamızda yapabilirsin saati saatine ilaç alıyorsun ilaç alırken ateşine tansiyonuna bakıyorlar ve kan tahlili beyin filimi ekg gibi ...allah şifa versin

silk

Semptomlarda akut alevlenme başlamış Hastaneye yatınca rahatlarsınız. Stabil hale gelince de taburcu olursunuz. Ben 7 defa Bakırköy'e yattım. Oranın şartları çok ağır. Cep telefonunu bırakın da odandaki yatağa bile hasret kalıyorsun. Sabah 6 dan akşam 9 a kadar daracık koridorda dolaş dur. Allah düşmanımı bile düşürmesin. İstanbul'da iseniz Çapa ve Şişli Etfal'i öneririm. Koşulları çok rahattır. Gözünüz arkada kalmasın.

Hastanede yatarken evlatlarım mağdur olur gibi evhamlara kapılmayın. Anne yüreği tabi ki anlıyorum sizi Ben de anneme çok düşkünümdür ama ailenizin tek isteği iyileşip mutlu olmanız.. Onlara bu fırsatı verin. :) Bunu hakediyorsunuz. Şimdiden geçmiş olsun.

@perseküsyon

Hangi hastanede yatacak ki

Sizin anlattığıniz hastane baska bu arkadaş eğer ekrem tok hastanesinde yapacaksa o soylediklerinizin birisi bile yok onu demek istiyorum

Bende Erenköy ruh ve sinir hastalıkları Hastanesi'nde 21 gün yattım orası da fena değil.Yaniniza kitap almamızı tavsiye ederim.

Ben Uludağ Üniversitesi'nde 15 gün kaldım. Paranoya olabilir demişti doktor yatırırken fakat en son duygudurum bozukluğu dediler. Kitap ve defter almanızı öneririm. Bizim klinikte telefon yasaktı. 5. günden sonra günlük 1 saat dışarı izni vardı stajyer doktor eşliğinde. Hayatım düzene kavuşmuştu ve dışarıdaki yaşamımdan daha mutluydum. Haftaiçi etkinlikler olurdu.

Bakırköyde 2 hafta yattım. açık ceza evi gibi düşün hobin neyse ona göre yanına bişi al elektıronik bişi almıyolar.

Ben 3 kere hastanede yattım
Hiç bir faydasını görmedim
Belki de tek faydası epkriz raporlarını alıp askeriyeden muaf olmam ki is konusunda sorun yaşatacak gibi bu da ayrı bi dert.

ALLAH şafi ismi hikmetille hepinize acil şifalar verir inşallah
bende çok sinirliyim içime atıyorum küçük sorunları bile dert ediyorum kendime
psiyatrilik bir durum varmı bilmiyorum doktora hiç gitmedim bir gün çıkar belki ortaya

herkese ayrı ayrı teşekkür ederim,önerilerinizi dikkate alacağım.İnşallah bende bir gün iyileşirim ,deneyimlerimi paylaşırım sizlerle.

silk

Merhaba geçmiş olsun dilerim. Bende de evden çıkarken mide bulantılarım olurdu her an başıma bir şey gelecekmiş hissini yaşardım ve sürekli evde kalırdım bu nedenle anti depresana başladım 1 senedir düzenli olarak ilaç kullanıyorum inanın çok iyi geliyor. Yatmanızda fayda var hem hastaneye değil tatile gidiyorsunuz gözüyle bakın

75 gün yattım en son bipolar hastasıyım herşeye eyvallah yat faydasını görürsün

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa da çeşitli hastanelerde yattım. Burda yazılanlar gibi bir ortamla hiç karşılaşmadım. Serbest olan tek şey belirli saatlerde sigaraydı. Bazı yatışlarımda onca ilaca rağmen kabadayılık yapmaya çalışanlarla bile karşılaştım. Ruh hastaları arasında da anlayacağınız günlük hayattakine benzer bir sosyoloji oluşuyor. Başka bir hastanın bana zarar vermesi en büyük korkum oluyordu. Bakırköy'de youtube'da da videoları vardı bir hasta başka bir hastanın gözlerini oymuştu.Tanrı korusun. Acayip sıkıcı, çıldırtıcı bir ortamı vardı hastanelerin benim için. Bazı yatışlarımda hastaneden kaçmaya bile çalıştım. Bir daha düşmem, umarım

Üst Alt