Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri bölümüne yatışta yanımıza neler almalıyız?

VAAS

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
2
Psikiyatride yatmış olan arkadaşlar, hastaneye yatmadan önce yanınıza neler almanız gerekiyor ve neler alabiliyorsunuz ? Mesela cep telefonu serbest mi ?

Cep telefonu serbestliği hastaneye göre değişir. Mp3 player alabilirsin. Hemşire odasındaki bilgisayardan USB takıp kullanırsın ((( :) Ben öyle yapıyordum))) 1-2 tane eşofman 4-5 tane tişört ; ihtiyacına göre iç çamaşırı götür. Kağıt havlu falan da ayarla ..Traş ihtiyacın olabilir. Permatiği sana vermezler ama lazım olursa hastabakıcı yanındayken kullanırsın Diş macunu, şampuan ve sıvı sabun gibi ekstra ürünleri de hazırla.. Şimdiden (yatacaksan) geçmiş olsun...

Erenköy ruh ve sinirde saat bile yasaktı

Bu soruyu sorduğuna göre aklın başında niye zamanını hastanede tüketiyorsunki ,psikozda olsan tedaviyi reddetsen neyse

Hastaneden hastaneye çok değişir. Bazı hastaneden çakmak ne biliyim kaşık çatal bile yasaktır. Köpük tabaklarda yemek gelir. Hastaneden hastaneye çok değişir. Standartı yok. Jilet permatik heryerde yasaktır. Kapılar pencereler mutlaka demirli ve kitlidir. Giriş çıkış Zinhar yasaktır...

2-3 hafta bir yere otelde kalmak için gittiğinde yanına ne alman gerekiyosa onları al. Dışarı bakkala vb çıkamıcan için atıştırmalık al. Sigara vb al bu kadar

dogandemirci11

Bazen bu ülke şartlarında ekonomik ve sosyal olarak psikolojim çok bozuluyor. Eğer yatarsam kafam belki biraz rahatlar diye düşündüğüm için tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istedim.

Özgürlüğünü kısıtlayacaksın
Ben xeplion diye bir iğne oldum uyku uyuyamıyorum şimdiki aklım olsa eskiden hiçbişeyi kafaya takmazdım şükredecek çok şey var ,
sabahın altısında ayağı dikerler hastanede

dogandemirci11
İşte o yüzden sizden fikir alıyorum. Hastanede yatanlar neler yaşadı. Artıları nedir ? Eksileri nedir ? bunları öğrenmek istiyorum.

VAAS
Arkadaşım ben 2011 yılında BAKIRKÖY RSHH de 35 gün yatmıştım. Bana yatmak çok iyi gelmişti ve hatta dışarıyı özlemiştim o kadar yani. Moral depolamıştım. 16 Haziran gibi tekrar bu hastaneye randevum var ve tekrar yatışımı isteyeceğim. Bakalım ne olacak.

Bakırköy RSHH hakkında size bazı sorularım olacak;

1- Yatıştan sonra heyete mi giriliyor ?
2- Hastaneye yatmak mevcut engelli raporumuzu etkiliyor mu ?
3- Hastanenin hastaya yaklaşımı nasıl ?
4- Mesela yatış için giden hasta yatış süresince ilaç kullanmaya zorlanıyor mu ?
5- Hastanede vakit nasıl geçiyor, ne gibi etkinlikler var ?
6- Televizyon izlemek, gazete okumak, sigara içmek, cep telefonu kullanmak, hastane bölgesinde açık alanda dolaşmak serbest mi ?
7- Yatıştan sonra orada çok bunaldık diyelim, ben çıkış yapmak istiyorum dediğinizde çıkabiliyor musunuz ?

6-TV vardı. Cep telefonu yasaktı. Gazete yoktu. Sigara paketi görevlilerde bulunuyordu. Günün belli saatlerinde bahçeye çıkılıyordu.

4-Sanırım bu konu çok önemli. Kişi yattığı sürece ilaç kullanıyor ve bu ilaçlarda çoğunluklada iyi geliyor.

1-Rapor ihtiyacın varsa heyete girersin.

2-Etkilemez diyebilirim. Rapor süreci başka süreç.

3-Çoğunlukla iyi davranıyorlar. Olumsuz bir durumla karşılaşmamıştım o zaman.

Sigara içilen odası var, traşa berber geliyor beni sakaltraşı yapmıştı, yanımda kardeşimle dışarı bir kez çıktık, görücü gelince cafeye çıkmıştım ilaç hap verdiler, sabah 7 gibi düzenli kalkış yatış saatleri, telefonu aldılar refakatçi inde aldılar, koridor ve oda yemek odası vardı, bu kadar geçmiş olsun. Sen yanına çamaşırlar yedek elbise al diğerini orda veriyorlar benim zamanımda öyleydi

Hastaneden hastaneye değişiyor. Zaten sana bir liste veriyorlar neleri getirmelisin neler yasak diye. Beni en çok zorlayan cep telefonu olmuştu, canım çok sıkıldı ilk zamanlar ama sonra aktivitelere falan sıkça katıldım. Bunun dışında kolonya, deodorant falan yasaktı. Onlar garibime gitmişti.

dışkapıda tele izin veriyorlardı hacettepe de almıyorlar içeri

Üst Alt