Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri bölümünün rapor için kontrol şerhi koyması gerekmez mi?

equasis

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Geçen hafta girdiğim sağlık kurulu raporumu aldım.

Keratakonus 0,5-0,5 %17
Hipertansiyon %10
Bel fıtığı+2 diz kireçlenme %13
Psikiyatri : aynı hastanede 8 aylık tedavim devam ediyordu. Doktor uyum bozukluğu nedeniyle tedavi süresi yetersiz oran almaz
Endokronoloji: Haşimato nedeniyle oran alamaz (Kan değerleri sınırda ilaç başalanmadı)

olmak üzere süresiz %35 rapor çıktı.

Rapor süresiz verildiği için aynı hastaneye tekrar başvuramazsınız İl sağlık müdürlüğüne itiraz etmeniz gerekir dendi. İtiraz etmek yetmiyor, sundukları hastaneye sevk ediyorlar, oran farklı çıkarsa bir bir de hakem hastaneye gidiliyormuş.

Yardım istediğim sorular:

1) Benim psikiyatri tedavim aynı hastanede devam ediyor. Tedavi süreci tamamlanana kadar raporu öteleseler olmaz mıydı?
2) İl sağlık müdürlüğüne, psikiyatrinin koyduğu tanıya ilişkin itiraz etsem olur mu? sonuç çıkar mı?
3) Haşimato nedeniyle oran vermediler ancak ilaç tedavisi başlarsa oran alabilir miyim? Ne kadar oran verilir?

Şimdiden teşekkürler.

Cimer'e sordum gelen cevap:

Başvuru hususu değerlendirilmek üzere Sağlık Kurulu Sorumlu Hekimliğine iletilmiş olup yapılan açıklama; (a) xx.xx.2019 Tarih ve xxxxxxx Sayılı CİMER Başvurusu
(b) Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik
Equasis isimli şahıs xx.xx2018 tarihinde Hastanemiz sağlık kuruluna Engelli Sağlık Kurulu Raporu almak için başvurmuştur.
Kurulumuz, hastanın kendi beyanı doğrultusunda ilgili polikliniklere yönlendirilmiştir. Polikliniklerde yapılan muayene bulgularına göre ilgi (b)’de belirtilen Yönetmelik Hükümlerine göre ilgili branş hekimleri tarafından puanlaması yapılmıştır. Yapılan puanlama neticesinde şahsın engel oranı Kardiyak hastalıklar yönden % 10, Göz Hastalıkları yönünden % 17, Kas iskelet Hastalıkları yönünden ise %13 olarak belirlenmiştir. Belirlenen oranlar yine ilgi (b)’de geçen yönetmelik gereği BALTAZAR hesabı ile hesaplanmış ve Engel Durumuna Göre Tüm Vücut Kayıp Oranı % 35 olarak tespit edilmiştir.

Diğer taraftan psikyatri uzmanı uyum bozukluğu tanısı yönünden yeterli tedavi süresi olmadığı için oran vermemiştir.
Hasta verilen Sağlık Kurulu Raporuna İlgi(b)’de geçen yönetmelik kapsamında itiraz edebilir. Bu bağlamda Hasta bulunduğu ilde İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurabilir veya farklı bir hastalığının geliştiğini ve bu hastalığının da oran alabilecek bir hastalık olduğunu doktor raporu ile belgeler ise yeniden müracat yapabilir. Hastanemiz tarafından verilen 09.01.2019 tarih ve 73 numaralı Sağlık Kurulu Raporunun iptali mümkün değildir.

Sonuç olarak Psikiyatri tedavi süresi tamamlandığında yine aynı hastaneye rapor için başvurabilecek miyim sizce?
Haşimatoya bağlı Hipotiroidi için ilaç başlayacak Aynı hastane. o zaman bu hastaneye rapor için başvurabilir miyim?
Bütün tetkik ve kontrollerimin yapıldığı hastaneden Başka bir hastaneye gitmek ve bu aşamaları yeniden yaşamak istemiyorum.

Üst Alt