Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri EMDR testi nedir? Girenler var mı?

panoz

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaslar bana F 43.1 travma sonrası stres bozuklugu teşhisi koymuş doktor geçen hafta bana psikoloji görünmek istermisin dedi bende ne olduğunu anlamadım tamam dedim araştırdım garip bi test girenler varsa nasil bişey bahsederseniz çok memnun olurum birde bu teşhis ile nezaman ve yüzde kaç alırım?? 4 aydir devam ediyorum tedaviye

Bildiğim kadarıyla emdr bit test değil terapi türüdür. Panik bozukluk, kaygı, depresyon gibi hastalıkların tedavisinde tercih edilebilen bir terapi çeşididir. Geçmişte yaşanan olayların, travmaların canınızı acıtmaması için, duygu ve düşüncelere etki ettiği söyleniyor. Bu konuda uzman bir psikiyatr ya da psikolog ile görüşmeniz daha faydalı olacaktır.

burda detaylı bilgi var: EMDR Nedir? | EMDR Türkiye

ben ankarada 5 seans aldım pek işime yaramadı ben zaten bipolarım, genelde tramva sonrası stres bozukluğunda uygulanır farklı bir psikoterapi yöntemidir başarılı olduğu kanıtlanmıştır..

bir yıl tedavim gördüm ondan sonra psikiyatri rapor verdi
o da kayıtlarda geçmişte intihar etmişliğim var kaç kere ona rağmen hemen oran vermiyorlar
3 ayda hastanede yatış yaptırıyorlar, iğneler vs gözetim altına alıyorlar öyle hemen psikyatriden oran vermezler hocam

Bütün psikolojik rahatsıZlık türleri için bu dediğiniz geçerli mi en az 1 yıl anksiyete bozukluğu takibi mi olacak

bir yıl öncesinden yeni yönetmeliğe göre rapor verilmiyor
ama şöyle siz daha önce psikiyatriden bu hastalıktan ilaç kullanıyorsanız ve bu sistemde gözüküyor ise işte o zaman 3 ay sürmeden bile belki verebilirler ama diğer şekilde ilk defa bu tanı konmuş ve ilk defa psikiyatri ilaçları kullanıyorsanız

doktorlar hemen size evet siz hastasınız gelin oran vereyim demez
ilk 6 ay ilaç tedavisi, iyi olmazsanız 3 ay hastanede yatış yine iyi olmazsanız hastaneden sonra yeşil reçete yada kırmızı reçete ile ilaç yazılımı

ondan sonra zaten iyi olmazsanız doktor kanaat getirirse oran veriyor
ama yüzde 0 mı verir, yüzde 25 mi verir yada yüzde 50 mi verir onu doktorlarınız karar verir geçmiş olsun

bende elazığdan aldım raporu yani psikiyatriden süründürüyorlar öyle hemen vermiyorlar
birde süreli veriyorlar yani git bir sene sonra gel bakalım iyi olmuş musun diyorlar :)

@Skolyoz23 2013 te 1 senelik unipolar depresyon tedavisi icin ilac raporum var. Sonrasinda gebelik ve dogum surecinde tedavi yok simdi gidince oran icin 6 ay ya da 1 yil beklemez inşallah

Sosyolog21 o zaman tahminen beklemezsiniz zaten 4 aydır da takiptelermiş ilaç raporunuz var ise o süre sizi kaplamaz

EMDR travmalardan sonra verilen terapi türüdür. Bu terapi seansında o an'a geri dönüyorsun ve orda edindiğin travmayı ve o anki duyguların tekrar canlanıyor.

Bende bu terapiyi gördüm ve benim işime yaradı. Ama bu terapi bazilerine yaramiyor çünkü o anı tekrar yaşiyorsun ve buda daha fazla etkilenebileceğin anlamına gelebilir

Üst Alt