Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastaları arkadaşlar, eğitim durumlarınız nedir?

ekonomist79

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Psikiyatri hastalarının eğitim almalarının normal insanlardan ve diğer engel gruplarından daha zor olduğu bilinmektedir.
Ben bir istinayım şizofren olduğum halde doktora mezunuyum.
Özellikle şizofren ve bipolar hastaları eğitim durumlarınız nedir? Bu başlıkta paylaşabilirsiniz.

12 yaşımda ortopedik engelli oldum ve 31 yaşımdan sonra 7 sınıftan başlayıp lise diplomasını aldım deneme amaçlı ygs ye girdim toplam puan olarak 212 puan aldım ve işlevi tam bilmediğimden dolayı tercih fırsatını kaçırdım...

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ekonomist79güzel bir soru sormuşsunuz doktora yapmışsınız tebrikler fakat şunu unutmayın hasta halli cok ilac kullandığınız zaman olsa okumanız cok zor olurdu Bi hasta olarak ilac ların beynini durduğunu iyi bilmelisiniz Bi doktor bipolar arkadaşım var bu hastalık bende okurken olsaydı kesinlikle tıpı bitiremem diyordu burası gercekten önemli bir konu yada atak gecirip üniversiteyi bırakan Bi cok kişi var cevremde

Üniversiteye hazırlanıyorum psikoz hastasıyım beni zorluyor eskisine göre daha zor.

İTÜ terk İÜ mezunuyum...

Ballandıra ballandıra anlatırdım isteseydim eğer; ama kısaca böyle eğitim durumum, sanki dünyada iken mahşeri yaşadım İTÜ de: yalnızlık, parasızlık, hastalık, zorluk, arkadaş ihaneti ve tabiiki AŞK; en önemli şey de aşkmış be, gerisi tırı vırı; sevdim ülen sevdim; delice sevdim; şimdi o bir bankada bilmem ne müdürü, ben ise sıradaaaan defolu bir memur!

adamo aynı şeyden bahsediyoruz bu hastalık bizim ailevi hayatımızı işimizi gücümüzü yıktı kimi evlenmedi kimi ayrıldı kimi yapayalnız kaldı

Lisans Tarih bölümü mezunuyum ve ilaç kullanmadan okulumu bitirdim..

Merhabalar
Yüksek lisans çevre mühendisliği mezunuyum.
Şu an çalışıyorum, memnunum.
Bipolarım.
Sevgiler

Hemingway, Emily Dickinson, Virginia Woolf, Edgar Allan Poe, hatta Amadeus Mozart gibi isimleri bir düşünün. Parlak, yaratıcı, olağanüstü zekalar —trajik anksiyeteleriyle beraber bipolar bozukluk, depresyon, anksiyete atakları ve özellikle de panik ataklarla bir ömür geçiştirdiler kişilerin hepsi tanınmış simalardı. Ancak tarihte, kendi küçük dünyasında yaşayan sessiz, yanlış anlaşılmış ve yalnız dehalar da her zaman oldu.

aslında temel sorun damga :
Ruhsal bozukluğu olan kişiler damga nedeniyle genellikle izole, yalnız ve yanlış anlaşılmış olarak yaşamak zorunda kalabilirler. Ruhsal hastalıklara yönelik “damgalama” eğilimi ve bu eğilimin sonucu hastaların toplumdan “dışlanması”, hastaların ve yakınlarının yaşam kalitesini bozmakta, tedaviye uyumlarını ciddi şekilde engellemektedir.
Dünya üzerinde ruhsal hastalıklara yönelik inançlar genellikle olumsuzdur. Bu nedenle birçok hasta hastalığını saklamak çabası içindedir.
Araştırmalara göre, toplumda ruhsal hastalıklara yönelik yaygın olumsuz inanışlar ve düşünceler şu şekilde sıralanmaktadır:
- Ruhsal hastalıklar gerçek birer hastalık değildir,
- Ruh hastaları kurumlarda kilitli tutulmalıdır,
- Ruh hastası olan birey asla normal yaşamına dönemez,
- Ruh hastaları tehlikelidir,
- Ruhsal bozukluğu olan birey ve gençler acı çekmezler,
- İyileşen ruhsal bozukluğu olanlar gerçekten önemli veya sorumlu pozisyonlara uygun olamamaları nedeniyle düşük iş seviyelerinde
çalışabilir,
- Ruhsal bozukluğu olan kişiler kendi hataları nedeniyle hastalanırlar. Ruhsal bozukluğu olan insanlara ilişkin damgalamada medyanın da etkisi
bulunmaktadır. Haberler, şiddet suçları işleyen bireylerde bunun nedeninin bir ruhsal hastalık olduğunu vurgular,
televizyon haberleri suç işleyen insanları ruhsal hastalığa sahip olan insanlar olarak tanıtır;

İşletme yönetimi mezunuyum önlisans 4 yıllığa tamamlamaya çalışıyorum ama olmuyor maalesef ☹️

2 universite bitiriyorum.3. Su yolda...Tek bildigim sey okumak 😅😅

Bekarım yalnız yasiyorum emekli oldum yalnız yaşıyorum. Lise mezunuyum yaptığım tek şey sabah erkenden kalkmak temizlik yapmak kahvaltı sonra çalışmaya başlamak iş bitiminde evime gelmek haber tv yarışma izlemek sporu doğayı müziği denizi severim boş zamanlarımda gezmeye gitmek. Görmediğim illeri görmek müze ve tarihi severim konuşmayı ve paylaşmayı severim ama içimdeki yalnızlığı hep yaşarım. Kalabalık içinde kendimi yalnız yapa yalniz hissettiğim çoktur. Özellikle evime geldiğimde . Balık ve kuşlarım var onlarla ilgilenmeyi severim. Belkide evde beslediğim balık ve kuşum olmasa hayat sanki çekilmez bir hal alacak. He bu arada 46 yaşındayım. Bazen diyorum bir sevenin olsa onunla turkiyenin her yerinde yaşarım diyorum. En büyük hayalim ise küçük bir sahil kasabasında sesiz sakin sevdiğimle yasamak. Sevmek sevilmek aşık olmak en büyük hayelim

Edacano
okuma konusunda benzeriz ben de yıllardır okuyorum. Bir hastalığınız var mıydı (şizo veya bipo) ?

tb2nhf
Ben Tıp doktoru değilim, ekonomi doktorası yaptım. Ben 20 yıldır hastayım hasta halli ne demek bilmiyorum bu tip hastalar sürekli hastadır, çok ilaç kullanmaya gelince ilacım dozum stabildir öyle bir artıp bir azalan dozlarda kullanmıyorum. İlaçların beyni durdurmasına gelince katılmıyorum 20 yıldır ilaç kullanan biri olarak ilaçlarım beynimi durdurmuyor tam aksine ilaç kullanmayı kesersem beynim duruyor (bir kereliğine 5 gün boyunca ilaç kullanmadım ve bir akşam beynimin tamamen durduğunu hissettim ve bir daha asla ilaçlarımı bırakmadım).
Tıp okumak gerçekten çok zor hem şizofren hem de bipolarlar için.

Ancak anti parantez bipolarlar şizofrenlere göre başladıkları işi bitirme konusunda daha istikrarsızlar bunun sebebi de mani halinde bir hevesle bir işe başlayıp bir süre sonra depresyon haline geçebilmeleri.
Şizofrenlerin zorlukları ise kısa kısa tekrarlayan ataklar olabilir, bu durumlarda sınavda veya derste ise kötü hissedebilir ve ara vermesi gerekebilir ama bu halde olan şizofrenler bile çok ağır olmayan (tıp,hukuk,mühendislik hariç) okul okuyabilirler.

ekonomist79söylediklerinize katılıyorum ama ilaclar hastadan hastaya degişiklik gösteriyor örnegin a ilacı aşırı derecede konsantre bozukluğu yaparken b ilacı aşırı unutkanlık yapıyor ilac ların yan etkilerinin egitimi büyük ölçüde kısıtladıgı kanısındayım

Bende konsantre bozukluğu yapan bir ilaç yok. Tam tersine aşırı dikkatliyim ve görsel hafızam oldukça güçlü. Ama benim tek sıkıntım bir kaç defa ekt olduğumdan dolayı çalıştığım konuların kısa kısa tekrarlar yapmazsam tamamen aklımadan uçması benim eğitim hayatımda en önemli etken tekrar olmuştur.

Son düzenleme:
Bipolarım, adalet,kaynak teknolojisi,tıbbi sekreterlik bölümlerini yarıda bıraktım. Tarih bölümünü 1.5 yıl okudum hem de ortalamam 3.32 idi bıraktım. Şuan okumuyorum. Lise mezunuyum. 27 yaşındayım bomboş yaşıyorum.

Doktorumun anlattigina gore hastaligim erken yaslarda baslamis. Ancak ebeveynler farkedememis.
Sosyoloji, kamu yonetimi, tarih terk. Lise mezunuyum.

İşletme yönetimi mezunuyum önlisans adalet okuyorum şuanda 😇☺️ama bitmiycek gibi 🤭

Ziraat Mühendisiyim üniversiteyi 7 yılda bitirdim hastalığımdan dolayı, çukurova üniversitesinde de 3 yıl okudum başka bir bölümde şimdi devlet memuruyum. Rahatsızlığım kronik psikotik bozukluk.

Üst Alt