Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastaları hastahane yatışlarından fayda gördünüz mü?

kara duman

Aktif Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
402
Hastahane yatışı olan psikiyatri hastalarının bu yatışlardan fayda görüp görmediğini merak ediyorum.

Fayda gördüm, görmedim, değişen bir şey olmadı, daha kötü oldum gibi cevaplarsanız sevinirim.

Hastahane ortamı yarı hapishane gibi olduğu için özgürlüğün kısıtlanması kimsenin hoşuna giden bir durum olmaz ama bu yatışlar genelde mecburiyetten yapılıyor bu sebeble şartların zorluğundan ziyade fayda/zarar durumunu merak ediyorum.

Hangi teşhisle, hangi durumda, hangi hastahaneye, kaç sefer yatış olduğu eğer özel değilse yazılırsa daha faydalı olur.

Ve seçim şansı varsa hangi durumda yatış yapılmalı veya yapılmamalı tavsiye edermisiniz veya etmezmisiniz.

Sadece yatış yapmış hastalar cevaplarsa daha sağlıklı olur.

Cevaplayan kişilere şimdiden teşekkür ederim.

Allah herkese şifa ve sabır versin Amin.

Bipolar bozukluk teşhisi ile 4 kere hastaneye yattım. Bunların 2 tanesi osmangazi tıp fakültesineydi. Her hastanenin kuralları var. Belli kurallara uyma zorunluluğu süper egoyu yani üst benliği geliştirerek tedavi imkanı sağlıyor. Tabi ilaçlarını zamanında alma gibi artıları da oluyor.

teyzem yaşında ki kadın seni seviyorum diyor du geceleri odama geliyordu izinden sonra hastaneye dönmedim

2. yattığımda evli bir kız ile bekar biri ile fuhuş yapmışlar dı hemşire yakalamıştı
hastane hastane değil sevgili yapma yeri gibiydi ikinci yattığımda

@Ahmet T, Nasıl yani kadın erkek ayrı değilmiydi koğuşlar yoksa sevgili dediğiniz iki tarafta kadınmıydı? Anlıyamadım!

Hastalığın çok azınca faydalıdır yatış ama yatış yan etkili ilaçlar izleyince biraz canın sıkılır ve kapalı alan her zaman sıkar maximum 12 gün kaldım çıkmak istedim

@kara duman, abi videolarımdan yatış yaptığım zamanlarda ortamdan bahsettiğimi zaten biliyorsunuz. 7 kez yattım. yatışlarımdan 2 sinde polis zoruyla yatırıldım. ambulansa bağlanıp hastaneye götürüldüm. nasıl anlatsam ne desem o anki hislerimi duygu durumumu kelimelere dökebilirim bilemiyorum. hastanenin en başarılı olduğu nokta ilaç içme çok net bir biçimde bir disipline bağlı. saatleri asla şaşmaz. hasta sürekli gözlem halindedir. üniversite hastanesinde durum bu.
ruh ve sinirde üniversitedeki gibi bir takip göremedim haftada 1 kere doktorla görüşebiliyorduk. ama üniversitede her gün doktorlar oda oda geziyorlardı. bu ilaç düzeni ve düzenli takip çok faydalı. seni inceliyorlar konuşuyorlar ve ilaçlarının dozunu arttırıp azaltmaya belki değiştirmeye çabalıyorlar. bir nevi gözlem altında bir deney faresi gibi seni iyi edecek çözümü arıyorlar. bunlar o alevlenme döneminde çok faydalı oluyor girdiğinle çıktığın arasında çok fark ediyor. ama uzun vadede bozulma geri başlıyor. kesin bir şekilde yattım iyi oldum diyemiyorsunuz. zaten öyle olmuş olsaydı 7 kez yatmazdım.
hasta kendine zarar verme durumu varsa veya birilerine zarar verme durumu varsa zaten direk yatmalıdır. ilaç içmede sıkıntı çıkarıyorsa iğne de yapılamıyorsa gene yatırılmalı orada o ilacı bir şekilde senin bünyeye veriyorlar. duygu durumun değişmeye başlayınca zaten ilaç içmeme duyguları da gidiyor.
soracağın özel bir şey varsa özelden yazabilirsin abi

Çapa tıp fak. / Bakırköy ve Cerrahpaşa'da çok sayıda yatışım oldu

İçlerinde en güzeli Çapa idi. Fiziki şartları rahattı Doktorların ve hastabakıcıların tavırları insancıldı. Sigara içmeye özel odası var. Yemeklerin kalitesi gayet güzel. Büyük bir salonu var. Okumak için kütüphanesi de var. En güzeli de kapalı serviste ankesörlü telefon var. İstediğin zaman aileni&yakınını arayabiliyorsun. Zaten bu en doğal hakkın ama pek çok devlet hastanesinde bu imkan yok.

Bakırköy için "Allah kimseyi düşürmesin" derim. Sabah'ın 6 sında uyandırırlar. Odaların kapılarını kilitlerler Akşam 9 buçuğa kadar yatağına hasret kalırsın. L şeklinde koridorda 2 tane çekyat var. Ona da saldırgan, dengesiz tipler uzanır yatar Bütün gün ayakta boş koridorda dolaş dur. Zaman geçmek bilmez. Akşam damızlık hayvan gibi sedyeye yatırıp iğneyi basarlar. Öyle bir iğne ki çakmak ateşinde kor hale gelmiş halde kalçana basar gibi. Çok pis yakar.

Cerrahpaşa da idare eder. Bütün hasta yatakları , büyük bir salonda toplanmış ama yemek vs. için ortak kullanım alanı ufak. Ama psikiyatriden sorumlu Profesör ve yanındaki asistan doktorlar , her sabah gelip vizit yaparlar Halini hatrını sorarlar.

Son düzenleme:
Üst Alt