Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastaları için rapor alabilme şartları nelerdir?

Almet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben yeni üye oldum. 3 hastalıktan engelli raporu için bir devlet hastanesine başvurdum şu an sağlık kurulunun raporunu bekliyorum. Öğrenmek istediğim şudur: Depresyon teşhisi ile 6 aylık bir rapor ile tedaviye başladım. Engelli raporu için başvurduğumda 4 aydır antidepresap ilac kullanıyordum yani tedavim devam ediyordu. Psikiyatri hastalarının oran alabilmeleri için en az 6 ayı doldurmaları gerektiği söyleniyor. Bu doğru mudur?
Saygılarımla,

Almet En az tıbbi tedaviye rağmen düzelme yoksa rapor verilmektedir . Tek hekim kontrolünde düzenli olarak muayene olursan rapor alman kolaylaşır .

Teşekkürler -DORLİON- , aslında rapor alsam da sürekli olmayacakti

Diğer iki hastalığım uyku apnesi ve yüksek tansiyon bu hastaliklarin oranı sürekli rapor için umarım yeterli olur DORLİON?

@Almet Bilindiği üzere rahatsızlığın yapılan kontrol sonucuna göre rapor verilir . Ağır şiddetli uyku apnesi varsa % 35 oran verilir. Tansiyon şikayeti de aynı şekilde ve oran verilmektedir .

HİPERTANSİYON
Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler: %10
Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa: %20
a) Proteinüri b) Hipertansif serebrovasküler hastalık d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri) e) Sol ventrikül hipertrofisi
Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa: %50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Cok teşekkürler O zaman benim raporum 35+10 %45 Balthazard ile yanlış bakmamissam %42 ile rapor alabilir miyim. Saygılar Dorlion

Almet

Diğerlerinden yeteri kadar puan alman mümkünse psikiyatriyi hiç katma, benim gibi sürünürsün, üstüne de sürekli raporun süreli olur psikiyatri yüzünden. Uzun yazamayacağım ama bu dediğimi ciddiye alırsan menfaatine olur.

Diğer hastalıklarımdan daimi olarak 44 puan alabiliyordum, Psikiyatri ile puanım 66 ya cıktı ama 2 sene süreliye cevrildi, bilsem baştan hiç bulaşmazdım, uyaran olmadı. Bak ben uyarmış olayım sende benim gibi serzenişte bulunma sonradan.

Rapor alma sürem 4 ay ilaç içerek gözlem yüzünden uzadı bu da bonus oldu üstelik.

Çok gerekmedikçe psikiyatriden herkes uzak dursun, benim tecrübem bu yönde...

Rexart, keşke sağlık kuruluna başvurmadan önce bu platforma katilsaymisim. Sizlerin değerli görüş ve tecrübelerinizden daha önce istifade edebilirdim. Psikiyatriyi ben de sizin gibi dahil ettim. Ana Gordion 4 aylık tedavi süreci devam ederken puan alamazsın dedi. Umarım dediği gibi olur, ama uyku apnesi ve yillardir tansiyon klas1 hastasıyım, %40 aşabilir miyim hastaneden hastaneye de farkediyormus, böyle birşey olabilecek mi ? teşekkür ederim.

Almet

Apne hipapne AHİ indexin kaç? PSG Raporunda yazar, 30 ve üzeri olan 35 puan alıyor ( ben aldım )
Tansiyonu bilmiyorum puanlamasını ( özür oranları cetvelinde ne yazıyorsa o ) onlara bakın puanınız tutuyorsa bunlarla, psikiyatriye ben iyiyim deyin 0 versin geçsin. böylece sıyrılırsın, bilsem ben öyle yapardım. Ama bu sferde diğerlerinden yeteri puanı alamazsanız psikiyatirinin puanına ihtiyacınızda olabilir. İyi hesaplayın.

epikıriz raporunuz varsa belgeler 6 aylık tedaviye gerek yok hemen puanınınzı alırsınız emekliliktede öyle tıbbi dayanakların diyor mesela belgeler çok önemli devletin işi evrak üzerine döner o kagıtlar çok önemli 3,4 sayfa kagıt insanın hayatını kurtarır
devletin işi mevzuat + kırtasiyedir:D:D:D:D

Depresyona engelli raporu vermiyorlar.Kronikleşmiş hastalıklar için veriyorlar.Bipolar bozukluk vs...

kbenly

Bana %40 verilen verilen majör depresyon tedavi ile kısmen iyileşen 2 yıl kontrol şerhi ile verildi.

Öncelikle herkese teşekkürler. Uyku apne oranı AHİ 82, tansiyon da sınıf1 ikisinin toplamı %35+%10=45 oluyor. Balthazar'a girince %42 düşüyor. Bu yeterli gibi ama burada psikiyatri de oran verirse sürekli rapor alamayacağım anlaşılıyor. 29 Martta heyete gireceğim orada psikiyatriyi iptal ederler mi iyiyim desem, değişiklik olur mu ya da ne tasviye edersiniz?

Almet
Bunun kararını en iyi siz vereceksiniz, zor bir soru riskli bir konu. Zaten size kimse bir şey sormuyorki? Yüzünüze uzaktan 1 saniye bakıp bir şey sormadan işlerine devam ediyorlar. Size sormuyorlar çünkü önlerindeki raporda hakkınızda yazılanlara bakıyorlar.

rexart bana da obsesif kompülsif bozukluk + bipolar teşhisi kondu ben kaç oran alabilirim.

sokrates

Bilmediğim konu hakkında kesin konuşmaktan ve konuşanlardan korkarım.

Net cevap vermek zor, hepsinin farklı kriterleri var. Kaç sene olduğu, önceki dr lardan epikriz olup olmadığı, ilaçla iyileşip iyileşmediği vs...
ne desem yalan olur size.

Hocam sizinki majör depresyonmuş.kronik bir hastalık.normal depresyona vermezler. rexart

bence psikiyatriden rapor almak dezavantaj. eğer böyle bir hastalığa inanmayanlardansanız daha bi dezavantajdır. dedikodular ve söylentiler psikiyatride önem kazanmakta ,saçma bi bilim dalı denebilir bi bakıma. :) (saçma bilim olur mu olur tabi zaten olmasa populer bilim veya mutlu bilim diye bişey de olmazdı mesela matematik de saçmadır daha doğrusu matematikçilerin %90 dan fazlası saçmalar (bilimin kendisi değil ama o bilimciler saçma.sabahtan akşama kadar karalar da karalar bir matematikçi ama çok az uygulama yaptığından saçmadır! psikiyaridede dedikodular var o yüzden saçmadır ,nasıl göründüğün nasıl bilindiğin önemli psikiyatride işte o yüzden saçmadır.)

neyse uzattım da uzattım kusura bakmayın , psikiyatriden rapor almayın ve kısıtlanmayın ,özgürlük benim tattığım en büyük mutluluk idi şahsen ...hala da öyle.

Merhabalar herkese aciklamalariniz için teşekkürler. Raporu alinca sizlerle paylasacagim. Saygılar

Arkadaş %42 ile raporu aldım. %35 uyku apnesi, %10 yüksek tansiyona vermişler. Vergi dairesine basvurumu da yaptım.Şimdi sonucu çalıştığım iş yerine gondereceklermis.
Süreç 2 Ay sürer denildi.

Uyku apnesi daha once tedavi gordun mu yoksa direk piskytriden rapor verdilermi

Son düzenleme:
Ben iki defa fıtık ameliyatı oldum ameliyattan 9 ay geçmesine rağmen sağ ayagım tutmuyor engele baş vurdum %25 verildi bunu nasıl yükselte bilirim acaba

Beni aydınlatırsanız sevinirim piskiyatri tedavisinin kararı için 1 yıl kontrol yazılmış konu hakkında bilgi alabilirmiyim meil (tmetin190@gmail.com

Bende 14 yıldır majör depresyon tedavisi görüyorum bide narkolepsi hastasıyım sizce yüzde 40 alabilirmiyim

arkadaşlar cevap için rica ediyorum teyzemin oğlu %80 ağır engelli raporu vardı şizofren hastasıydı bu raporu alalı 9 sene oldu bu raporu yenilemesi gerekiyordu doktor 6 ay tedavi görecek demişti 6 ay sonra gittiler bu sefer ise geçici %50 rapor vermişler ilaç kullanması için ondan sonra karar vereceklermiş neden böyle oldu acaba sistem mi değişti arkadaşlar.

kerimc

hastalık oranları değişti tabi. ayrıca şizofreniler ağır engelli depildir diye düşünüyorum. ağır engelli zihinsel veya yatalak bakıma muhtaç hastalara veriliyor. kısmi bağımlı veya bağımsız yazarlar. oranı da hastanın durumuna göre %50 kurtarmış demekki

Benim %21 ortopedik engelim var. Psikoloji ile onu nasıl %40ı geçirtebilirim ?

Psikolojik rapor almak istiyorum nörolojik de olabilir

Psikolojik rapor almak istiyorum nörolojik de olabilir

Üst Alt