Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastaları karakter olarak hep iyi mi olur yoksa kötüleri var mı?

Konular
21
Reaksiyonlar
118
Psikiyatri hastaları hep kırılgan, alıngan iyi huylu mu olur? Hiç kötü bir psikiyatri hastası gördünüz mü? Kendimi övmek gibi olmasın ,beni tanıyan herkes sen cennetliksin diyor.

Etrafa saldırganlık gösteren hastalar var onlarda hastalıktan dolayı öyleler bu yine onları kötü yapar mı?

Geneli iyi huyludur bence ;
Kötü kişi kimse kırılır mı incinir mi diye düşünmez içine atmaz kafaya takmaz kötülüğünü yapar geçer o yüzden kötülere bir şey olmaz
Saldırgan olan hastaların çoğunu da delirtmişlerdir artık adamı kafayı yedirtmişlerdir artık psikolojisini iyice bozmuşlardır ondan yapar
İstisnalar kaideyi bozar mı elbette bozmaz . :)

Ben mesela bırak hareketlerle sözlerle jest mimiklerimle bile karşıdaki kişiyi kırmamak için hassasiyet gösteriyorum bu normal mi?

Hiç normal değil bende kolay kolay kimseyi kıramam sonra kafaya takarım hastalanmamızın en büyük nedenlerinden biride bu bence.
Biraz ukala ve hazır cevap olmak isterdim böylece o anda işi bitirir kafaya da takmazdım çok takınca da iş hakarete şiddete dönüyor .

Benim tanıdıklarımın hepsi naif, kırılgan, toplumdan korkan, vicdanlı kişiler.

İlaçlarını kullanmadığı zaman sinirli ve saldırgan olanlar kötü oldukları için değil hastalığın etkisiyle yapıyorlar kendilerine geldiklerinde eminim çok üzülüp utanıyorlardır.

Esas kötü olanlar sağlamım diye toplumda dolanan kalbi kötü, kötü niyetli, Arkanı dönmeye korkacağın kişiler.

Ama birde sayıca az olan kişilik bozukluğu ve piskopat eğilimler gösteren acı çektirmekten zevk alan hastalar var bunlar sıkıntı.

Ya bence her insanın iyisi kötüsü olduğu gibi her hastanın da iyisi kötüsü var. Benim hastalığım psikoz mesela ama kimseyi kırmamaya çalışırım genelde. Kötü niyetle yaklaşmam. Yakın zamanda otizm mi asperger mi hatırlamıyorum tam ama niyetinden şüphelendiğim biriyle görüşüyordum. Detaylı sorunca, apaçık öyle konuşunca ne mal olduğunu anladım. Uçkuru peşinde koşuyormuş sadece :) Tanıya bakarsak ben daha kötü biri olmalıyım aslında ama işte... :)

Bir yaklaşıma göre insan yaptığı şeylerden sorumlu değildir çünkü iradesi ile yapmıyordur. Kötü insan yoktur kötü zaman geçiren insan vardır.

@osmangazi, yok daha neler, hiç katılmıyorum bu iddiaya. Şöyle düşün, herhangi bir dine ve kutsal bir kitaba inananların %95 i daha kutsal kitaplarında ne yazdığını bilmiyorlar, insanların bu tutarsızlığı karşısında nasıl güvenelim.

@Elijah,

Dine bağlamamak lazım. Çünkü dediğin gibi 4 4 lük emirlerini yerine getirse zaten yeter ama bakıyorsun Japonlara ne kadar onurlu insanlar. Bu onur onların düzgün insan olmalarına yetiyor.

@Üzümlükekim,
Beni pek kimse sevmez. İyi olduğumu da söylemediler tam tersi huyun kötü ahlakın kötü diyorlar zaten pek arkadaşım da yok genel de tek takılıyorum tek yaşadım muhtemelen tek öleceğim. Sizin adınıza sevindim

Kendinde sorun arayan! Kendini ölçen bilcen bi yanlış yapınca telafi etmeye çalışan insan kötü olur mu sence???? Kötü insanın kendine kötü dediğini duydun mu ? Çok ılımlısındır biriktiriyorsundur gereksiz yerlerde patlama yaşıyorsundur yada hiç beklenmedik ! Karşı taraflar yanlış değerlendiriyordur yada ona hazırdır yanlış değerlendirmeye! Ailevi sorunların vardır anne yada baba ! Ananın sevmediğini el sever mi??????? Ve can alıcı ne kadar gaddar kötü olursan ol paran ve gücün varsa gerisini herkes biliyor sanırsam ( menfaat dünyası)

@Akcabey6

İyi ya da kötü insan diye bir şey yoktur. Kötülük yapmaya fırsatı olan ve olmayan insan vardır. Mesela; şu anda torpil yapanları ve hak yiyenleri eleştirenler insanların eline fırsat geçse ne kadarı hâlâ etik kurallara bağlı kalacak? Aynısı psikolojik rahatsızlığa sahip insanlar için de geçerlidir. Çoğunluğu kendi iç çatışmasıyla boğuştuğundan kötülük yapmaya fırsat bulamaz aslında.

Ben kötülük yapma fırsatım olsa daha tercihen kötülük yapmam tercih meselesi bence

@erola Bence bu kadar kesin konuşma. Bu hayat öyle bir yer ki, gün gelir sana da, bana da tükürdüğünü yalatır. Öyle insanlar gördüm ki eline fırsat geçtiği anda bambaşka biri oldu. O kişiye değişmeden önce bunu söyleseydim muhtemelen o bile inanmazdı.

@berke26,

Mevlana , nemrud'un elindeki güç hanginizde olsaydı farklı davranırdınız diyor. O kadar zengin o kadar güçlü ki ben tanrıyım diyor ve insanlar kabul ediyor.

Psikiyatrik hastalarda Antisosyal kişilik bozukluğu, Borderline kişilik bozukluğu, Narsistik kişilik bozukluğu harici iyi insanlardır. Bu kişilik bozukluğuna sahip insanlar ise kötü olma, saldırgan olma eğilimindedirler.

“Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle buğzetsin, bu imanın en zayıf derecesidir.”

@erola,

Biri tarafından öldürülecegine inan her insan saldırgınlaşabilir. Hastalık ayrımı yapmak doğru değil hepsinde olabilir.

Bir komşu teyze var. Şu kadar tesbih çektim şu kadar nafile namaz kıldım diye anlatıyor. Allah bilir doğrusunu içimden riya yapıyor gibi bir iç ses geçti. Sonra baktım ki ben de yaptıklarımı anlattım bilinçdışı. Riyayı teyze yapıyor mu bilmiyorum ama benim yaptığım kesin. Birinde hoşlanmadığınız bir davranış varsa onu kendinizde bulacaksınız. Net yüzde yüz.

İster iyi insan ol,
İster kötü insan ol,
Her ikisininde de yolun sonu aynı, Ölüm.
Psikiyatri hastalarının çoğu alıngan kafaya takan hassas insanlar
Boş vermeyi öğrenmeli, öğrenemeyene de ilaçlarla öğretilmeye çalışılıyor zaten

Üst Alt