Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri hastalarının rapor alma prosedürleri!?

TungaTunga

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
59
Arkadaşlar geçen sene psikiyatri doktoruma engelli raporu almak istiyorum dedim , doktorda tamam takibini başlatıyorum sende bir yere baş vur demişti ama nereye baş vur dediğini anlamadım.:rolleyes:

Bu durumda ne yapmam gerekiyor ..

Bugüne kadar kullandığım ilaçların listesini almak v.s. gibi önereceğiniz şeyler var mı ,

Teşekkürler.

TungaTunga

Takipli olduğun hastaneden almak daha kolay olur. 6 ay falan ayda 1 kez aynı hastaneye kontrole gidilir. Bende öyle oldu 31 ARALIK 2021 ta üniversite hastanesinde ilk kontrolüme gittim. 1 TEMMUZ 2022 da engelli raporunu bu üniversite hastanesinden alabileceğim.

Engelli raporuna başvurmak için ilk önce sağlık kuruluna mı başvurulmalı yoksa randevu mu alınmalı

Ben üniversite hastanesinden PSİKİYATRİ ye randevu alarak gittim ve doktor sağlık kurulunada yönlendirdi.

Devlet hastanesi için 182 den veya mhrs'den veya e nabızdan saat tam 16:00 da muayene olduğunuz hastanenin sağlık kurulu'ndan randevu alıcaksınız. açılan randevular 10 dk da dolar acele davranın.Üniversite hastanelerinde direk gidip sağlık kurulu bölümünden basvuru yapabilirsiniz.

dadal

Teşekkür ederim , son 5 veya 10 senin kullandığım ilaçların çıktısını yanımda götürmemin bir faydası olur mu acaba? Birde kurulda soru filan soruyorlar mı ?

ben epikriz raporu yazdırmıstım onu ve ilaç raporlarımı çıktı alıp götürdüm. Doktor inceledi %65 verdi artısı oluyor bence götürmenizde fayda var.

evet hastalık nasıl başladı. ne gibi sıkıntılar semptomlar yaşıyorsunuz gibi 5 - 10 dk bi sorguya çekiyolar.

kurul da sadece kimlik kontrolü yapıldı 1 dakika sürdü çık dediler .Sağlık kurulu psikiyatri polikliniği var sizi oraya sevk ediyolar giriş yaptığınızda orda yüzde puanlamanız yapılıyor. Kurul tasdik eder direk soru sormaz.

dadal

Son olarak epikriz raporunu nereden alıyoruz ? Doktorumun bana takibini başlattım dediği rapor mu acaba ?

muayene olduğunuz hastanenin yazı işleri bölümden talep edebilirsiniz.2 - 3 gün içinde yazıp veriyolar.

TungaTunga

Epikriz genellikle hastaneye yatış yapıldığında düzenlenir.
Aksi olabilir mi bilmiyorum doğrusu. Benim bildiğim bu.

benim hiç yatış olmadı yazı işlerinden istedim verdiler.

Benim yatışım 2016da oldu 2 sene tedavi gördüm rapor İçin yeterli mi yine de şuan depresif nöbet tanım var

Üst Alt