Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilacı (risperdal consta 50 mg iğne) yazdırmak için ille de uzman hekim mi gerekli?

elus85

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Abim kronik şizofreni hastası durumu iyi ilaçlarını düzenli kullandığı için. Hep takipteyiz asla aksatmıyoruz.

Benim şöyle bir sorum var: seralin ve ketya haplarını aile hekimimiz yazıyor. Aile hekimi çok yakınımızda bu büyük avantaj. Ancak risperdal consta 50 mg iğnesi var. Onun için 3 ayda bir erenköye gitmemiz gerekiyor. Psikiatri uzmanı hariç yazamıyor ilacı.

Ben yakında iş için yurt dışına gideceğim ve bu işler anneme kalacak. Erenköye gitmeden nasıl yapabilirim.? Sizler nasıl yazdırıyorsunuz? Örneğin hastamız dışarı çıkamayacak kadar kötü olsaydı nasıl yapacaktık. Bana yol göstermenizi rica ediyorum.

Gitmeden işleri düzene sokmam lazım

psikiyatri yazması gerekli yoksa eczane vermiyor ben geçenlerde saça şampuan yazdırdım aile hekiminde eczane ille de cildiye yazması gerekli dedi

Eğer ilaçlarınız raporlu ise aile hekimleri de yazabilir. Raporlu değilse psikiyatri, olmadığı durumlarda nöroloji yazması gerekli.

Merhaba ilaçlar raporlu erenköy ruh ve sinirden ama yinede sadece bahsettiğim iğne için psikiyatri uzm yazması isteniyor

@elus85,

Selam,

Hasta -fiziksel bir engeli yoksa- kendisi gidip yazdırmalı bence.

Bir defa siz eşlik edersiniz; sonra kendisi gidip yazdırabilir.

Böylece bir psikiyatr da hastayı görmüş olur, hastanın kendine güveni gelir vb.;
faydalı bile olur bu durum belki?

@friends,
Merhaba
Zaten doktor randevularını aksatmıyoruz en azından 6 ayda bir olsa ok ama 3 ayda bir annemi zorlar kendisi tek başına maalesef gidemiyor tşk ederim

@elus85, raporlu ilaç ise zaten aile hekimi yazıyor onun dışında uzman hekim 3 aylık iğne yazabiliyor. 3 ayda bir yazdırması gerekir

Üst Alt