Anksiyete ve stres sonucu 52 kiloya düştüm (21 yaşındayım ve 1.74 boyum var.). Kilom birkaç senedir bu civarlarda. Daha önceleri anksiyete için ilaç kullanırken ilaçlar bana kilo aldırmıştı ama ilaçları bıraktığımda tekrar kilo verdim. Kilo problemim için diyetisyene gittim ve verdiği diyetin o kadar faydasını göremedim. Şimdi hem kilo aldırdığı hem de kilonun dengeli dağılması için tavsiye üzerine spor salonunda vücut çalışmaya başladım. Ama bunu desteklemek için tekrar kilo almam gerekiyor. Kullandığım anksiyete ilaçlarının da genelde faydadan çok zararını gördüğüm (Anksiyete ve panik atağımı tetikliyor. Herkesin en etkili ve zararsız ilaçlardan biri dediği Xanax bile beni mahvetti.) ve şu ana kadar gittiğim neredeyse hiçbir psikiyatri doktoru benimle doğru düzgün ilgilenmediği için (İlaçların tetiklemesi yüzünden kendime zarar vermeye çalıştığım gün benimle ilgilenmeyip kapı dışarı edeni bile oldu. Bunun sonucunda kendi isteğimle bırakmasaydım kim bilir neler olmuştu?) anksiyete ilaçlarından uzak durmaya çalışıyorum. Ama mecbur yine kullanmaya başlayacağım.
KISACA SORUM ŞU: Yine ilaç kullanmaya başlasam, ilaçların desteğiyle kilo alıp bunu sporla vücuda dengeli biçimde dağıtsam (Biracı göbeği çıkmaması için), ilaçları zararını görmediğim sürece kullanmaya devam etsem ama olası bir zarar gördüğümde bıraksam (Mümkünse doktor kontrolünde) aldığım ve vücuduma dağılan kilolar eski haline mi döner?
KISACA SORUM ŞU: Yine ilaç kullanmaya başlasam, ilaçların desteğiyle kilo alıp bunu sporla vücuda dengeli biçimde dağıtsam (Biracı göbeği çıkmaması için), ilaçları zararını görmediğim sürece kullanmaya devam etsem ama olası bir zarar gördüğümde bıraksam (Mümkünse doktor kontrolünde) aldığım ve vücuduma dağılan kilolar eski haline mi döner?