Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilaçlarının doktor gözetiminde yavaşça azaltılması süreci nasıldır?

two2kay

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Bir ilacı doktor gözetiminde bırakmanın nasıl gerçekleştiği konusunda bilgi almak istiyorum.

Dr. Chris Palmer'dan bahsettim; yıllardır ilaç kullanan kişilerin, ilaçları yavaşça, örneğin %10 oranında azaltmaları gerektiğini belirttiğini duydum. Almanya'da bu konuda doktorlarımla görüştüm ve ilaçları bu şekilde azaltmak istediğimi söyledim çünkü hızlı bir şekilde bırakmak başarısız oldu. Ancak maalesef doktorlarım, ilaçları daha düşük dozlarda hazırlamıyorlar ve bu yüzden sürecimde zorluk yaşadım.

Şu anda Türkiye'deyim ve burada durumun nasıl olduğunu öğrenmek istiyorum. Herhangi bir bilgi verebilecek birisi varsa, çok memnun olurum.

kullandigim ilaclar (3 yildir): abilify (aripiprazol) 15mg, amisulprid (solian) 200mg, fluoxetin (prozac) 60mg

birde austos ayinda 2021 EKT oldum 10 tane

@Boşasaymayirmibirharf, Allah razi olsun.

almanya da 2012 de esrar kaynakli psikoz teshisi aldim.
2017 de paranoid sizofren teshisi aldim almanyada
2021 ise türkiye de agir depresyon ve psikoz teshisi

ekt iyi bir tedavi yöntemi, zamaninda gerekiyordu cok negatif düsüncelerim vardi, ekt onlari yok etti

Geçmiş olsun,

Ben de 20+ yıldır Solian 200 kullanıyorum: sabah 1 akşam 1. Başka ilacım yok.
Teşhisim Paranoid Şizofreni.

Bilerek içmemezlik etmem ama nadir durumlarda unuttuğum oluyor.

Uyku da çok horluyormuşum, onu biraz düzelttim bir şekilde.
Vitamin mineral takviyesi kullanıyorum ve glutenden de beslenmemde uzak duruyorum: Sonuç çok iyiyim.
Alkol yoktu zaten; 3 yıl kadar önce de sigarayı bırakmıştım.
Hastalıktan beri en iyi yıllarımı/aylarımı yaşamaya başladığımı söyleyebilirim.

Şizofreni beni çok fazla sarsmadan stabil hale gelebildim ama hastalığı ağır yaşayan arkadaşlar var forumda; Allah yardımcıları olsun.

Maddi bağımsızlık, çalışacak bir iş, düzenli bir uyku, kaliteli beslenme ve gerekirse mineral/vitamin takviyesi almak önemli bence. Tabii ilaçlarını düzenli kullanmak ve takibini yaptırmak olmazsa olmazlardan.

Bol şanslar.

Bu ekt den doktor neden bahsetmiyor bizim mi yoneltmemiz gerekiyor dokktorlara

Üst Alt