Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ilaçlarının yaptığı jinekomasti hakkında..?

Micro123

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
104
Sizde de oldu mu?

Antipsikotikler ve depresyonlar ilaçları kullanıyorum, bu ilaçların kullanımı bırakıldığında jinekomasti* geçiyor mu?

images

* Jinekomasti, erkeklerde iyi huylu, aşırı meme gelişimi olarak tanımlanmaktadır

Sarı mikrofon röportaj yapıyordu. "erkeğin memesi ne işe yarar?" diye o aklıma geldi. :)

24 yıldır bipolarım, kullanmadığım psikiyatri ilacı kalmamıştır heralde. 8 yaşında okb ile başlayıp 11 yaşından beri psikiyatri servislerine gitmekteyim. 14-15 yaşından beri de ilaç kullanıyorum. Kendimi bildim bileli jinekomasti var. Hamama ve denize girmekten kaçınıyorum. Doktor hormonların normal vücudunla alakalı dedi iyice kafamı karıştırdı.

@Micro123,
yine seninkiler kas gibi duruyor,özellikle sağ fotodaki.

Son düzenleme:
@osmangazi,

Fotoğraftaki ben degilim. Internetten örnek olsun diye aldım.

Peki sık sık masturbasyon yapılsa psikiyatri ilaçlarını etkileri azalır mı

@Micro123,
Hayır sık sık mast yapmayla ilaçların etkisinde bir değişiklik olmaz.

Psikiyatri,özellikle antidepresanlar erkeklerde östrojen-testosteron hormonların da bir takım dengesizlikler yapabiliyor.

İlaç bırakmayla geriye dönüş pek görülen bir durum değil..kısmen düzelebilir.

Bipolar bozukluk hastasiyim. 12 yıldır psikiyatrik tedavi görmekteyim. Benim memişlerimde bu şekilde ama kendimle barışığım. Hiç çekinmem de yok açıkçası. Biliyorum ki iyileşeceğim ve ilaçlardan kurtulacağım. 10 aydır remisyondayim. Doktorum 6 ay daha iyi halim devam ederse uyku için aldığım ilaclar haricindeki diğer antipsikotiklerde dozaj azalmasına gideceğini söyledi.

Bırakınca geçer hocam

insan ne garip varlık ya biraz daha zayıf yuvarlak hatlı olunca vücut yani kadın vücudu olunca bi garip oluyon

@Boşasaymayirmibirharf,
Bu ilaçların uyuşturucu etkisi yaptığını düşünmüyorum. Uyuşturucular dopamini yükseltirken bu antipsikotikler dopamini bloke edip düşürüyor.
Uyuşturucular keyif haz mutluluk enerji verirken antipsikotikler durgun-donuk,çökkün,keyifsiz bi psikolojiye sokuyor

@dreamfail, uzun yıldır psikiyatri ilaçları kullanıyorsunuz sanırım peki yan etkileri oldumı bu ilaçların sana ve neler oldu hâlâ devam ediyor mu

@addison789, ben 4 doktor değiştirdim ve inanılmaz sayıda ilaç kullandım. Şu an özel klinikte tedavi görmeyteyim. Doktorum kendini çok geliştirmiş birisi. 4 ilaç alıyorum. 2si uyku 2si antipsikotik için. Ve hiçbir yan etki görmemekteyim. Eskiden çok kötüydüm, her kontrolde bir ilaç daha eklenerek çıkardım hastaneden. Şu an çok iyiyim elhamdülillah.

@dreamfail,

İstanbul da mı yaşıyor sunuz kardeşim. Gittiğiniz özel klinik ücreti hakkında bilgi verebilir misiniz

Üst Alt