Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri koğuşu tecrübeleriniz nasıldı?

Konular
30
Reaksiyonlar
36
Büyük ihtimalle hastaneye yatacağım. Çok korkuyorum bulunduğum ortamı terkettiğim zaman sıkıntılarım artıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum hastanede

psikiyatriye çok yattım askeri hastane vesaire mesela
bakırköyde ve genelde sigara saatte hatta 2 saatte bir veriliyor
yatma kalkma saati herşey kısıtlı yat dediler mi yatacan
kalk dediler mi kalkacan

derbeder47
hocam askeri hastaneye neden yattınız ki
önceden sorununuzu söyelemediniz mi
ben de merak ediyorum osikozdan dolayı hiç yatışım olmadı askerlik muayenesinde yatış zorunlu mu sizin fikrinizi almak isterim

ben 2007 yılında askerdim ozamanlar askerlik 15 aydı
askerliğimin dokuzuncu ayında kafayı bozdum
3 ay hava değişimi aldım bir üç ay daha sonrada
çürük aldım 2010 dada sivil raporu şizoaffektif bozukluk
yüzde seksen rapor aldım

derbeder47

anladım geçmiş olsun
yani ben askerlik randevumda yatış filan istemezler değil mi onu cevaplarsan muteşekkir olurum

2007 den beridiryani 16 yıldır olaxin 20 mg kullanıyorum
ayrıca 7 yıldır bunun yanında gyrex 400 lük kullanıyorum

Berbat! Umarım bir daha yatış yapmak zorunda kalmam.

ben şahsen askerlik döneminde sağlık kontrolüne gittim
sonrada askere gittim bildiğim kadarıyla doktorun kendisi
psikolojik hastalığını anlamazsa sende söylemezsen
rahatsızlığını askere gidersin ondan sonra bir durum olursa
hastaneye gidersin hava değişimi çürük böyle işliyor

Eskişehirde osmangazi çok lükstü. Masa tenisi, yürüyüş bandı, bisikleti. Sinema odası + televizyon. Bazen küçük ev var orda öğrencilerle mangal yaptık.

ben 4 kez yattım hastane de yatarak tedavi gördüm

İstanbul'da farklı devlet hastanelerinde toplamda 13 defa yatışım oldu. Bakırköy, Çapa ve Cerrahpaşa... Bakırköy rezalet, şartları çok ağır. Ama Çapa tıp fakültesi 10 numara. Yatılı hastane içinde ankesörlü telefon var. Yemekleri de güzel. Cerrahpaşa da idare eder.

@asper600

2005 ağustos celbinde Tuzla'da askerlik muayenesine gittim. Askerlik yapmak istediğim için "şizofreni" olduğum halde raporumu göstermedim; sakladım. İzmir'de kısa dönem askerliğe başladım. Ondan sonra ilaçlara ihtiyacım olduğu için askeri hastaneye sevkettiler.

Bornova ilçe jandarma komutanlığında usta biliriğine geçtim. Karakol nöbetçisi yaptılar ve silahımı elimden aldılar. Yalnız gecenin 3'ünde nöbetten dönenlerin koğuştaki gürültüsü yüzünden uyku düzenim bozuldu. Daha fazla dayanamadım; askeri psikiyatriye gidip derdimi anlattım İstanbul GATA hastanesine sevk edildim; oraya yatışım yapıldı.

Hastanenin şartları çok kötüydü. 13 gün kadar tedavim oldu Devamında Kasımpaşa deniz hastanesinde takibim yapıldı 3 ay hava değişiminin ardından çürük raporu aldım. :) Askere hiç gitmeseydim gene çürük raporu vereceklerdi. Gitmemin pek bir anlamı kalmadı ama benim için büyük bir deneyim oldu.

4 kere de ben yattım. Osmangazinin lüks olduğunu söylemiştim. Hastanelerin belli başlı farklı kuralları var. Bu kuralların tedavinin bir parçası olduğunu düşünüyorum. Saat 22.00'den sonraydı sanırım, sigara odası kitleniyordu. Canım sigara çekti, uyuyamadım. Yatıp yatıp kalkıyorum. Beni yatağa bağladılar. Bir kere de bir hastayı tahrik ettiğim için yüzüme hastadan yumruk yedim.
Dışardan bulgur kıyma ve çiğ köfte malzemeleri getirttim. Ben yoğurdum biraz. Sonra hastalardan bir bayan anlıyormuş o devam etti. Hemşirelere de ikram ettik.
Öğrencilerle satranç oynuyorduk. O kadar ilaçla hemşireleri öğrencileri hastaları yeniyordum. Ancak en son oynadığım tıp fakültesi öğrencisi çocuk çok iyiydi. Ona yenildim.
Küçük eve mangal yapmaya gittik. Şimdi profesör o zaman doçentti Çınar Yenilmez bana hastalara satranç öğrettiğim için teşekkür etti. MAngal yaptık geri hastaneye döndük. Bazı günler hastalar öğrenciler tv odasında dans ediyorlardı. Oyun havası gibi. Ben utancımdan onlarla oynayamadım.

Evet muaf yazarlar kullandığın ilaçlardan dolayi

Nasıl kamuda normal işçi olarak çalışabilir hocam? Kurum sağlık raporu istemeyecek mi, işe alırken?

Üst Alt