Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri rahatsızlığınızın sebebi nedir? Bizim mi bir hata yaptık?

xdedahii

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
196
Merhaba Arkadaşlar,

Doktorumun söylemesi ve benim araştırmalarım sonucu

Hastalığın hiçbir neden olmadan herhangi birinde aniden çıkabilirmiş ? Psikoz

Hasta olduğum için ailem, çevredekiler ve ben hep kendi mi şuçladım ancak öyle değilmiş. Hiçbir neden olmadan bu hastalık herhangi birinde çıkabiliyormuş.

Bende sadece işyerindeki aşırı stress vardı. Bu tetikleyebilirmiş.

Ailem ve çevredekiler hep bir neden aradılar.

Doktorumun söylediği, unutmaki biri seni yargılandığında bu hastalığa bir hafta sonra senin yakalanmayacağının garantisi olmadığını açıkla dedi.

İnsanların( kendimde dahil ) bilinçsizliğinden psikolojik bir neden aradım.

Hastalık aynen şöyle yavaş yavaş hissettiriyor bir anda atak geliyor ve o kimyasal antipsikotikleri almadan düzenlemiyorsunuz.

Alıp düzenlemeyen arkadaşlarda var ama ilaç almadan düzelmeniz imkansıza yakın.

7/24 psikolojik destek alsanız düzelemezsiniz. Hastalık konuşularak düzelen birşey değil. Gününüz kötü geçti Sevgilinizden ayrıldınız böyle bir neden dolayı çıkmıyor.

Tamamen ilaçlık. Kendim için söylüyorum. İlaç almasam psikozdan çıkamazdım.

O yüzden aileniz, kendiniz yada çevrenizin sizi suçlamasının hiçbir nedeni yok.

Bizim gibi insanlara da hasta gibi bakmasanız sevinirim.

Çünkü hangi yaşta çıkacağı belli olmuyor. İlaçları alınca halsizlik ve birkaç yan etki dışında birşeyim kalmadı. Hastaya göre değişebilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Genetik yatkınlık çevresel koşullarla da birleştiğinde oluyor .

valla bu konuyu benden çok düşündüm ama işin içinden çıkamadım....
bende 20 senedir dermansız depesyon hastaısyım sebebi çevremdeki insancıklar...

şairin dediği gibi dünya hassas kalpler için cehennem dir...

Söylediğim gibi gibi ön yargı. Tabi bunda ben hastalığa orta yaşta yakalanmamla alakası var.

Doktorun verdiği rapor bana, doğuştan engelli arkadaşlarımız olur onun gibi. Atak durumunu gördükleri için hiç bişe yapamaz yazmışlar

Raporu gören arkadaş sanıyor ki bu arkadaş gitmiş.

Ama sadece atak geçirdiğimde çok kısa süre o şekilde oldum.

Yani insan bir sinir krizi geçirir geçer ya Atakta öyle psikoz durumunda bekliyorsun.

İlerki yaşta yakalanınca askerlik eğitim iş tecrübesi hepsini kazanmış oluyorsunuz. Tüm bu süreçlerden dolayı daha rahat toparlıyorsunuz.

İlacı bana etkisi çok güzel oldu ama bundan sonraki yaşamımı full değiştirmem gerekiyor.

Evlilik düşüncesi kalkıyor yada nasıl olacak diye düşünüyorsunuz. Daha sakin iş arıyorsunuz bulursanız.
Kazanılmış bazı şeyleri kaybediyorsunuz kayğınız oluyor.

İş bulmakta çok zorlacağımı düşünüyorum. Ancak şuan işte arayamıyorum durumumdan dolayı.

Genel olarak bakarsak hayalleriniz olmuyor. Gelecekte ne olacağını kestiremediğinizden dolayı

Normal görünen bir çok hasta doktora gittiğinde sizden daha hasta olabilir. Peki doktora ne zaman gidiyorlar ta ki atak geçirene kadar hastalık ilerleyince

Stres travma genetik bunlar birleştiğinde voltranı oluşturuyor ortaya psikotik özne çıkıyor

Aynen öyle kader

Üst Alt