Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri sonuçlarına göre nasıl bir rapor alırım?

yusuf alp

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim %39 raporum var
%18 ortapedi %25 psikiyatri
%25 psikiyatri teşhisine göre
(sınırda Mental kapasite +dikkat eksikliği aktivite bozukluğu) yazıyor
raporda psikiyatrinin teşhisinin devamına göre
dikkat eksikliğinin tedavisinin düzenli yapılmadığı anlaşıldı tedavi önerildi yazıyor
!! dikkat eksikliği tedavisini tamamlarsam
raporun geçerlilik süresi- iki yıl bittikten sonra- psikiyatri raporu oranı artarmı
benim psikiyatri rahatsızlığına göre
almam gereken oran%25 mi sınırda Mentel kapasite dikkat eksikliği
herhangi bir fikri olan varsa paylaşabilir mi teşekkürler

özür Oranı

1. Sınırda Mental Kapasite : (IQ 70-80) %25

2. Hafif : (IQ 50-69) %50

3. orta : (IQ 35-49) %70

4. Ağır : (IQ 20-34) %90

Bu ölçümleri hastanede psikolog yapar ve psikiyatriste rapor eder. Bunların dışında kalan diğer psikolojik bozukluklar; mesala organik kişilik bozukluğu, paranoid bozukluk, bipolar bozukluk vb. kesinlikle zihinsel kategorisine girmez. Çünkü zihinsel engeldeki kasıt kişinin mental (zeka) yapısındaki engeldir. kişilik bozukluğu olan kişinin zeka puanı yüksek çıkabilir. çünkü bu insanların zihinse(zeka) yapılarında bir bozukluk olmaz.

cevaplarınız için teşekkürler ben şimdi
sınırda Mentel kapasitedenmi oran aldım

sınır zeka ile ilgili testlerim var

epikiriz hariç dikkat eksikliği ile ilgili bir teşhis yada sonucum yok

heyetin psikatri doktoruna küçüklükten beri dikkat eksikliğinden problemler yaşadığımı geç öğrendiği mi çok hata yaptığımı söyledim Oda benden herhangi bir sonuç beklemeden raporumda bunları ekledi

benim öğrenmek istediğim dikkat eksikliğinden bana kesin teşhis konulursa
%25'in üstünde puan alabilir miyim
Çünkü sınırda metal kapasite %25 miş

@qyusuf alp

Doktor bunun için seni psikoloğa yönlendirp test yaptırdımı

Sınırda mental kapasite için test yaptırması gerekir zira bana bu test yapıldı bu rahatsızlıkta iyleşme olmadığı için süresiz rapor verilir.Farklı bir rahatsızlığın yoksa eğer yüzde 39 la tam sınırda kalmışsın engelli haklarından yararlanamıyacaksın yazık olmuş

wais uygulandı sınırda mental reterdasyon 71 verildi dikkat eksikliği aktivite bozukluğu tedavisi tamamlanmadığından tedavi öngörüldü

Bendede 74 çıkmıştı sana çıkacak rapor süreklidir.Yüzde 39 çıkar oran engelli sayılmıyosun.Çok saçma bu durum ama malesef öyle

3aydır dikkat eksikliği tedavisi görmeye başladım ilaçları düzenli kullanıyorum işe yarıyor ama ağır etkileri var yani kullanmak zor kırmızı reçete ile veriliyor bana teşhis konulabilmesi için 1yıl muayne olup bu ilaçları kullanmam gerekiyor ve bu ilaçlar bağımlılık yapıyor bünye istemesede ruhsal olarak istiyorsunuz

Baltazar formülüne göre psikiyatri ve diger hastalıgınız 100 de38 puan ediyor başka hastalıgınız yoksa bu şekilde kalır sinırda mental kapasite 100 de 25 dogrudur kolay gelsin

Raynaud fenomenim var. Oran alabilmem için ne yapmalıyım

merhaba arkadaşlar bende ileri derecede kronik olmayan
sadece soğuk ve sıcağa geçişlerde olan raynaud fenomeni var
2 yıl %39 geçici raporum var
rapor alırken heyete raynaud tan rahatsızlığım bahsetmedim
sanırım raynaud için %20 veriliyormuş
- 2yıl sonra heyete gireceğim doktora bu raynaud hastalığını kanıtlamam için ne yapmalıyım?
bir fikri olan cevap verirse sevinirim

Rapor çıktıktan sonra rapora itiraz et farklı bi hastanede tekrar rapor çıkartırsın bu rahatsızlığınıda dahiliye doktoruna belirtirsin o gerekli yere yönlendirir seni.Bunun için 2 yıl beklemene gerek yok

şu an yeni aldığım raporu hakem hastane verdi yani tekrar itiraz edemiyorum %39 bıraktılar

yusuf alp

İtiraz hakkını araştır eğer yüzde 40 veya üzerini almayı başarabilirsen 2018 yılında ekpss sınavına zihinsel katagoriden girersin çok rahat bi şekilde devlet memuru olursun yaşında çok genç hayatını kurarsın hemen

Üst Alt