Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatri ve ortopediden aldığım %55 raporum Ankara'da onanır mı?

enisfb70

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
05.07.2013 tarıhınde bursa vergi dairesi baskanlıgına hastaneden aldıgım raporu teslım ettım.
Rapor:
Pisikiyatri : Panık bozukluk + travma sonrası stres bozuklugu (tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 30 ;
Ortopedi : Total kalça protezi Tablo 3.33 a % 25
Kas iskelet sistemi : Opere servikal diskopati tablo 1.7 % 14
Teşhis: (F41.0) Panik bozukluk (F43.1) Travma sonrası stres bozuklugu (M50.1) Servikal disk bozuklukları,Radikülopati ile (M16.9) total kalça protezi.
Özür durumuna göre tüm vucut kaybı oranı % 55 Balt.
Hayatı boyunca sürekli....

raporum bu sekılde bu rapor Ankaradan sizce nasıl onaylanır oranı düşermi sınrın altına düşermi... herkese hayırlı gunler cevaplar için teşekkür ederim saygılarımla;

dua et sana psikiyatris vermiş bana vermediler boş bıraktılar 2011 yılından beri tedavi görmeyi red ediyorum

[FONT=Arial]30 Mart 2013 tarihli Resmi Gazete'de konuyla ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı ve işin Ankara aşaması kaldırıldı. Yani bundan sonra vergi dairesine başvurudan sonra alınan sağlık raporundaki oran geçerli sayılacak. Ayrıca Maliye Bakanlığı incelemesine gitmeyecek. Bu değişiklik, daha önce talebi reddedilen binlerce engellinin erken emekli olmasını sağlayacak.[/FONT]

Merhaba
geçmiş olsun dileklerimle başlamak istiyorum..
Ben de 3 yıldır sürekli ömür boyu rapor almama rağmen Ankara merkez sağlık kurulu raporu 1 yıl sonra kontrol şerhi koyarak geri gönderiyor.. Bu durumda da her yıl hastaneden yeni rapor almak zorunda kalıyorum.. 2010 yılından bu yana 3 ncü raporumu aldım.. Her ne kadar nursi1988 arkadaşımızın dediği gibi raporlar Ankara'ya gitmeyecek şeklindeki açıklama doğru değildir.. Zira bu konuda birçok yer ile resmi yazışma yaptım.. Raporlar Ankara'ya gitmeyecek diyen köşe yazarları ve sosyal güvenlik uzmanları ile yazıştım... Hepsi fos çıktı.. Çünkü Ankara,SGK,Maliye yine her zaman ki gibi bildiğini okuyor.. Psikiyatri işin içine girdiğinde hemen 1 yıl sonra kontrol şerhi koyuyorlar.. Bunu defalarca yaşadım ve birçok arkadaşımız da yaşadı ve halen daha yaşamaktayız.. Amaç insanları mağdur etmek,başka bir şey değil.. Ben de Bursa'dayım.. Artık hastaneye gitmekten yoruldum.. Allah başka dert keder vermesin.. 3 yıldır gittiğim ve her yıl rapor veren Psikiyatri doktorum 2 gün önce BENİM ARTIK TIBBI OLARAK SANA YARDIM EDECEK DURUMUM VE BİLGİM YOK SEN EN İYİSİ BAŞKA BİR DOKTORA GİT deyince beynimden vurulmuşa döndüm.. Ne gibi diye sordum ben iyi olmadım ki dediysem de pis pis sırıtarak maalesef bu kadar dedi.. Her yıl aldığım engelli raporlarımı gösterdim.. Bunları siz verdiniz ve emekli oldum dediysem de yapacak bir şey yok senin hastalığın beni aşar dedi ve kapıyı gösterdi..Bunda da vardır bir hayır dedim kendi kendime ve ya sabır çektim sürekli.. Allah şifa versin ...

Geçmiş olsun hastalıgınız nedir ki tıbben yapacak bişey yok diyor

Ben diyabet + hipertansiyon + psikiyatri + nöroloji hastasıyım.. Göz de var da ona oran vermiyorlar :( MİX DUYGU DURUM BOZUKLUĞU teşhisi koymuş bana.. Bu hastalık da cetvele göre "1 yıl sonra kontrol gerektiren hastalıklar" sınıfında... Ben de bunu sonradan fark ettim.. her ay düzenli olarak kendisine gidiyorsam 3 yıldır neden düzelmemişim.. Madem düzelmemişim de neden kalıcı hastalıklar sınıfına sokmamış o zaman doktor efendi... Bunların hepsinin psikiyatrik desteğe ihtiyacı var bana göre.. Sıyırmışlar :)

07.temmuzda ki raporumun sonucu bursa vergi dairesine gelmiş işyerime daha ulasmadı raporda ortepedi de vardi hastaneden aldıgım %55 oranlı sürekli olan rapor ankara tarafından süreli olarak onaylanmış. şimdi ne olacak emekli olabılcekmıyım sonrasında işlemler nasıl olacak bilgisi olan arkadaslarım yol gosterebılırmı tesekkurler...

Prim ödeme günlerin ve SSK lı çalışma süren dolmuşsa YAŞI beklemeden emekli olabilirsin... Ancak burada dikkat etmen gereken en büyük husus 1 veya 2 yıl sonra SGK seni tekrar muayeneye çağıracak.. Eğer % 40 altında rapor alırsan emekliliğin iptal olur...
Emekli olmana daha çok varsa ve sadece vergi indirimi almak için müracaat ettiysen ve çalışmaya devam edeceksen aldığın maaştan kesilen gelir vergisi azalacak ve eline bir miktar daha fazla para geçecek.. BURULAŞ'tan ücretsiz seyahat kartı alabileceksin.. Bu ve buna benzer birçok haklardan yararlanabileceksin.. Geçmiş olsun...

Üst Alt