Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatriden doktor kontrolünde ilaç kullananlar kesin kez hasta mıdır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Çeşitli psikiyatrik ilaçların bir çoğunu kimimiz kullanmaktayız.
Tabiki doktorun reçete ettiği doktor kontrolünde kullanılan ilaçları
kastetmekteyiz.

Yinede insan şüpheye düşüyor, acaba ben hasta degilmiyim diyerek.
Cenabı hak ALLAH ın nazarında biz neredeyiz ki.

Etrafa bakıyorsun akranların evlenmiş,,, yuva kurmuş.
Sen se kocaman bir hiçsin,,, belkide sıfırsın,,, ne demeliki.

AYDINYAVUZ

aynı şüphe bende de var..doktora ve heyet raporuna göre hastayım..ama hastamıyım gerçekten bilmiyorum..doktor yanılmış olamaz mı? bence yanılması yüksek ihtimal..hasta olmadığımı düşünüyorum hatta biliyorum..zaten ilaç ta kullanmıyorum 1,5 senedir..şizofreni olsaydım şimdiye kadar çoktan kötü şeyler yapmış olmazmıydım? çünkü ilaç kullanmıyorum..bende sadece okb ve paranoya var bide majör depresyon..ama paranoid şizofreni değilim..amadoktor paranoid şizofreni sağlık kurulu raporu verdi..itiraz ettim hakem hastaneye gittim onlarda aynı raporu verdi..ama anlatamıyorum derdimi..diyorumki ilaç kullanmıyorum 1,5 senedir..şizofren olsam böylemi olurum..ama anlamıyorlar,gel de anlat

Doktor diyorsa vardır bir bildiği demeliyiz ya kabullenir verdiği ilaçları muntazam kullanırsınız yada fringe de olduğu gibi doktor doktor dolaşıp aynı cevabı alırsınız.

dünyalı

arkadaşım ben 1,5 senedir hiç bir psikiyatri ilacı kullanmıyorum..sadece arada sırada paranoya ve korkularım veya depresyonum tavan yapınca acile gidip dizaem yaptırdım bir iki defa..şimdi ben şizofreni olsaydım gerçekten hiç ilaç kullanmadığım için sürekli halüsinasyon görmem gerekmez miydi? yada sesler duymam gerekmez mi? yada etrafa zarar vermem gerekmez mi? yada dengesiz olmam gerekmez mi? ben çalışıyorum hem..bu nasıl şizofreni ilaç kullanmadan iyiyim.

hep aynı şeyi söylüyorsunuz falanca süre ilaç kullanmadım diyorsunuz fakat bu bir referans değildir doktorlarınız ne diyor ona bakmak lazım

fringe hasta degilseniz paranoya ve korkulariniz neden tavan yapsin ki? Paronaya zatan hastalik belirtisi.
Demek ki,doktorlarin bi bildigi var,onca yil bos yere okumadilar.

Ben aynı soruyu askeri hastaneler için merak ediyorum.Demin yazdığım konuda da var.Askeri hastaneler başta çürük raporu vermeyip askere elverişli diyorlar.Ama askerden çürük raporuyla dönenler var.Bunu aklım almıyor.Böyle kişiler sayıca fazla anladığım kadarıyla.Bu durumda hiçbir terslik yok mu yani?Neden çürük raporu en başta verilmiyor o zaman?Sadece psikiyatri hastası olarak çürüğe çıkarılanlar için konuşuyorum bu arada.Ve askerde konulan psikiyatrik bir tanının ciddiyetini ben nereden anlayacağım?

Nafe

paranoya başka bir şey şizofreni başka.her paranoyak şizofreni değildir..onu söylemek istedim..bir tuhaflık olduğunu kabul ediyorum..sadece bana konulan tanının yanlış olduğunu düşünüyorum..söylemek istediğim sadece bu

Selam fringe; konu senin hasta olup olmaman değil ne kadar hasta olmuş olman.bende paranoid sizofreniyim.bende hiç ses veya görüntü görmedim.fakat sorun atak geçirip geçirmemenle ilgili.eğer atak geçirirsen seni en yüksek dozajda başlatıp yavaş yavaş düşürürler.ben 6 senedir ilaç kullanıyorum ve yavaş yavaş dozajımı düşürdüler.doktorla konuştuğumda idame dozumun 25 mg olabileceğini söylediki bu çok düşük bir rakam.demek istediğim atak geçirmeden tedavini ol yoksa en yüksek dozdan başlatırlar ve düşürmeleri 4 5 yılı bulabilir.psikiyatrik ilaçların düşme oranı her 6 ayda %10dur.eğer atak geçirirsen seni 150mg dan başlatırlar ve her 6 ayda 15 mg 10mg olarak düşürürler.tabi bu senin iyileşme belirtilerine bağlı.eğer iyileşme belirtisi göstermezsen hiç düşürmeyebilirler.o yüzden çok dikkatli ol tedavi olmayarak ateşle oynuyorsun.ben çok aptaldım çünkü atak geçirdikten sonra tedavi olmayı kabul ettim

2 yıl kadar Aldolan (Dolantin) iğnesi vuruldum. kırmızı reçete ilaçlarım vardı şu anda sadece 2 tanesini kullanıyorum. En son psikiyatriye gittiğimde 3 yıl kadar olacak paranoya teşhisi koydu ilaçlar verdi boşuna yazma içmem dedim adam yinede reçete yazdı çıktıktan sonra reçeteyi yırtıp attım. Taş gibiyim abisi var mı ötesi :D

Ocean spray

atak dediğin nedir? ben sadece 1 kez astral seyahate çıktım.yani ruhum bedenimden ayrıldı,kendimi yukarıdan izledim.atak dediğin bu mu?.önce doktora söyledim bunu..bilmiyorum arkadaşım cidden hasta olup olmadığımı bilmiyorum..her şey o kadar normal ki? sadece çok mutsuz ve huzursuz bir insanım..hiç mutlu değilim..hastalık hastası biriyim birde..çok paranoya yapıyormuşum..ama haberlerde şizofreni hastalarını gösteriyor ya,cinayet işledi,onu kesti bunu biçti..ben öyle biri değilim ki? ben normal biriyim..hiç kavga bile etmem..bırak birini öldürmeyi düşünmeyi karıncaya bile kıyamam..belki düşünce akışım da bir sorun vardır..

Dostum benim atağım avustralyadayken eşimi ajan sanmamdı.o sırada bütün dünyam kararıyor gibi oldu.ama herkesin atağı farklı olur.onun ne demek olduğunu psikiyatristine danışmalısın.eğer doktorların sana şizofreni tanısı koyduysa bu beyninde normalden fazla dopamin olduğu anlamına gelir.ve bu fazla dopamin senin normalden çok daha fazla işlem yapmana neden olurken bir yandan da beyin hücrelerini zehirler.genelde şizofrenler ses duyup görüntü görür fakat biz öyle değiliz.o yüzden bu hastalığı çok daha az zararla atlatmak elimizde.bu arada şizofreni hastalarının sadece 10 da 1 i saldırgandır.yani saldırgan olup olmamak şizofreninin ölçüsü değildir

paranoya günümüzde herkeste var yoksa da saflıktır bence hatta hayatta kalmak kendimizi korumak adına bir gereklilik
hastalık belirtisi diyenler hasta çevremizdeki kişilere sonsuz güven duyacak değiliz hangi devirde yaşıyoruz etraf saldırgan kaynıyor
hayatı gerçek anlamda yaşamış kişiler hayatın gerçeklerinin farkındadırlar ve ister istemez şüphecidirler çünkü insanları tanıyorlar
çok uç örnekler olabilir tamamen fantezi kuranlar hastadırlar ama paranoyada mantık varsa olabilitesi yüksek olan şeylerden şüpheleniyorsa o kişi şizofren değildir
mesela forumda biri demiş herkesin bana baktığını düşünüyorum filan o ergenlikteki benmerkezci düşünceden kurtulamamış ne şizosu herkes mi şizo psikiyatriste göre şizo çok ama gerçek anlamda şizo madde etkisinde olmadan nadiren görülür
doktor demez ki alkolden/maddede dolayı mı geçici mi kalıcı mı düşünmez yapıştırıyorlar bir şizo etiketi 5 dkda şizo oluvermişsin ne saçma dünyaymış valla başıma geldi ben dra dedim ki dedikodumu yapıyorlar sinirleniyorum , o zamanlar kulaklarım çok iyi duyuyordu kimin ne konuştuğunu iyi bilirdim emindim de çevrem sıkıntıdan ne dediğini bilmiyordu duydukça sinirleniyordum dedikodu sanki çok sıradışı bir olaymış gibi dr da doğal hepimiz dedikodu severiz demiyor da bana antipsikotik yazıp bağlamaya çalışıyordu .benim o dönem iş yüküm çoktu
yorgunluktan saçmalıyordum bana hemşire soruyor alışverişi seviyor musun evet dedim tamam o zaman al sana nurtopu gibi şizoaffektif teşhisi neye göre? dedikodu ,alışveriş merakı,geçici depresif hal bu nasıl bir oyun,yalandan teşhis koymalar filan
diğer bir dr var ben o gün sinirliydim zorla çağırdılar yine karşıma geçmiş bakıyor ben de darp edildiğimi anlatıyordum tehlikeli çevreden bahsediyorum bu dr bozuntusu gitmiş yakınıma demiş şizofren hangi ara şizo oluverdim 5 dkda darp edildiğimi anlatırken ki olmayacak bir olay sanki ben kafadan uyduruyorum şiddet olayından bahsediyorum dr uzaylılar beni kaçırmaya geldi demişim gibi teşhis kasıyordu hayret bişey
bu drlar geçmişte ders çalışmaktan oyun oynamaya fırsat bulamamışlar beni oyuncak ettiler
çıktı karşıma -hadi doktorculuk oynayalım ,sen bana başına gelen bişeylerden bahset ben de sana teşhis koyayım,sen şizofrenmişsin tamam mı?antipsikotik yazıyorum sana ,bundan sonra dönerimsin

Bende de şöyle bir durum var, hasta olduğumu biliyorum ama bunu doktora kabul ettiremiyorum, kimi de doktorun hastasın dediğini kendine kabul ettiremiyor. Doktorda psikolojik rahatsız olup teşhisini bu sağlıksız düşüncesiyle veriyor olabilir.

aynen hasta manyak kompleksli bi dr vardı hemşireye diyo gözenekleri çıksın çizgileri çıksın filan iz bırakmaya çalışıyordu herhalde güzel iz bırakamıyor napsın zavallı illa hatırlanmak istiyor demekki amacına da ulaştı forumda kendisinden bahsediliyor

Üst Alt