Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatriden rapor alanlar, raporu aldıktan sonra hayatınızda ne değişti?

polynom

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
kıymetli arkadaslar;

bende kendime dair hemen hemen hiçbir şikayetim yok,yalnızca gece yalnız yatamıyorum ama bu da sürekli olmuyor sanırım ,çünkü bir dönem ben bi evde yalnız yaşamıştım ve hayat çok güzeldi. gelgelelim ailem beni zorla üç defa psikiyatriye yatırdı ve şu an ki görünen durum : şizofreni

şimdi ben çok canlıyım halüsinasyon hiç görmedim iç sıkıntılarım vardı ama bunu doktora değil sevdiklerime anlattığım zaman mantıklı olduğunu düşünsem de aile zoruyla psikiyatriste anlatıyorum.

neyse ben raporu alıp almamakta çok tereddütlüyüm ama bu şekilde hissettiği halde (engelli) rapor(u) alan arkadasarımız varsa bu raporu aldıktan sonraki yaşantılarını merak ediyorum. özellikle de hayattan memnun mudur lar? yoksa raporu aldktan sonra daha mı kötü oldu,yoksa aynı mı kaldı.

diğer başlığımdada cevaplayan arkadaslara çok teşekür ediyorum. ve düşüncelerinizi almak üzre burada konuk olun inşallah başlığıma

saygılarımla

arkadaşın merakının aynısı bende de var.
doktorla konuştuğum da %45-50 rapor verilebilir sana dedi.
bende paranoid şizofreni hastasıyım.
acaba rapor almalımıyım diye düşünüyorum.
rapor alan arkadaşlara sorum.. raporun ne gibi artıları var.
yazarsanız sevinirim

eksileri:
sürücü ehliyeti alman çok zorlaşır..
vasi tayin edilirse hukuken kısıtlısın demektir vasin olmadan resmi iş yapamazsın..
toplum gözünde 'deli' sindir, şizofreniyim dediğinde senden 5 adım öteye kaçarlar..
ailen canı isterse polis zoruyla seni hastaneye zorla yatırabilir..
evliysen eşin hastalığını öne çıkarıp kolayca seni boşayabilir..

artıları:
Engelli emekliliği, Malulen Emeklilik, 2022 maaşı, evde bakım hizmeti için şansın vardır..
Suça karıştığın vakit hakim tarafından adli tıp'a gönderilip Ceza ehliyeti konusunda şansın vardır..
Engelli indirimlerinden yararlanabilirsin (Gsm şirketlerinden indirimli tarifeler,
THY, TCDD, Müze,Toplu taşıma indirimi hatta ücretsiz taşıma kartı vb.)..
Tüm hastanelerde muayene sırasında öncelik hakkı..
Anayasanın 50. maddesi 2. fıkrası;
'' Bedenî veya ruhî yetersizliği olanların çalışma şartları bakımından özel olarak korunurlar''..

bunlar aklıma gelenler..

Üst Alt