Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik emekli olunca her yıl rapor mu gerekir?

osmangazi

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
278
Bir kaç sorum var arkadaşlar.

Ben bipolar bozukluk hastası kamu çalışanıyım. Özürlü olarak başladım.

Bir tanıdık emekli olmus ve belli aralıklarda heyet raporu alması istenmiş. Psikiyatri hastası. Ben de özürlü emeklisi olursam her sene heyet raporu mu almam lazım. Psikiyatride oranlar her sene değişiyor öyleyse yuzde 30 a düşerse emekliliğim mi yanacak.

2004 de kendim bağkur yatırmaya basladım 2011 de memuriyete başladım malulen emeklilik ve özürlü emekliliği farkı bilmiyorum . Her ikisine göre ne zaman emekli olurum ? Ayrı ayrı maaşım ortalama ne olur?

alınacak rapor 'da kontrol süresi var ise emeklilikte kontrollü olur ancak bir kac kontrol'den sonra aynı hastalık devam ediyorsa rapor sürekli 'ye donebiliyor evet sgk raporlarında süreli ibareli raporları bulunan kişileri emekli ediyor ancak rapor süresi sonuna doğru tekrar kontrole gonderiyor dediğim gibi bir kac kontrol 'den sonra sürekli olabiliyor

mehmet-41

Peki diyelimki kontrollü emeklilik sonrası alacağım heyet raporlarının birinde yüzde 30 a düştüm. Emeklilik yanar mı , eski kamudaki işime geri mi dönerim yoksa özel sektörden iş mi gösterirler?

657 sayılı kanunda hastalığı çalışabilir düzeye gelen kamu engelli kamu görevlilerin kurumlarındaki görevlerine dönme hakkı bulunduğuna dair bri düzenleme var tabi bu düzenleme değişmezse eğer

osmangazi

Emeklilikten sonra kontrol durumlarında,mevcut hastalığın oranı yeni yönetmelik nedeniyle düşse bile ilk emekli olunan tarihteki yönetmelik dikkate alınır.

Peki 15 yil önce vergi indirimi almis biri bugün emekli olsa ve 2 yil sonra sgk kontrol istese bu kontrol 15 yil onceki yönetmelige gore mi degerlendirilecek malum %1 de olsa kontrol isteme yetkisi var

mehmet-41

SGK ilk anda nasıl uygular bilemiyorum, ama emekli olunan tarihteki mevzuatın temel alınması gerektiğine dair mahkeme kararı vardı...

Üst Alt