Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik engelli hasta 5 yılda emekli olursa evliliği düşer mi?!

@uoy359
Kronik psikolojik rahatsızlığı belgelenmiş engellinin evliliği: Hukuk nezdinde evliliği butlandır (yani yoktur). Fakat severek evlenilmiş ve karşı taraf bu durumdan şikayetçi olmadığı sürece evlilik butlan olmaz. Yani eş tarafından Aile mahkemesine boşanma davası verilmemişse o zaman o evlilik butlan yani biter.

Yani eş şikayetçi olmazsa bi şey olmaz degıl mı abi

Psikiyatri rahatsızlığı tek başına boşanma sebebi değildir . Boşanma sebebi için akıl yetersizliği , aşırı şiddet , tedaviyi red etme gibi unsurlar göz önüne alınır . Evlilikten önce rahatsızlık varsa ve karşı tarafa belirtilmeyip saklandıysa boşanma sebebidir . Evlilikten önce rahatsızlık anlatıldıysa veya rahatsızlık evlilikten sonra ortaya çıkmış ise boşanma nedeni değildir . Akli yetersizlik sorunu için adli tıptan rapor çıkmışsa boşanma sebebidir . Mahkeme sadece rahatsızlıktan ötürü boşanma sebebi verdiyse yargıtaya temyize gidebilirsin .

eşim istemiyor boşanmayı .bu durumda sorun çıkar mı acaba ? hukuki dili anlayamıyorum hep hukuki dilde anlatmışsınız hocam. benim tedaviyi reddetme, şiddet uygulama ya da akıl yetersizliği gibi bir sorunum yok. eşim kesinlikle istemiyor boşanmayı

çok basit şekilde; "eşin hastalığını öne sürüp senden şikayetçi olmadığı sürece" sorun yok, evlilik geçerlidir.

iyi de her psikiyatrik hastalık akıl hastalığı değildir ki. Bu nasıl bir mantık psikiiyartik hastalıklar çoğu kez ZEKİ İNSANLAR ı yakalar

Ben ciddiyim.. Bir çok örnek sunabilirim size JOHN NASH, DA VİNCİ. LEONARDO Dİ CAPRİO ALBERT EİNSTEİN. Bu isimler ve daha nicelerinin mazisi psikiyarti koğuşlarında yazılmıştır. İçlerinde şizofren olan da vardır BİPOLAR da

Üst Alt