Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Psikiyatrik engelli raporu olmam EKPSS/KPSS ile atanmama engel midir?
Psikiyatrik rahatsızlığımdan dolayı üniversiteden mezun olalı 4 sene olmasına rağmen ne devlette ne özelde başvurduğum hiçbir işe alınmadım. Birçok kişi hastalığımdan ve askerlikten muaf olmuş olmamdan dolayı olduğunu söyledi. Son çare olarak bugün itibarıyla süresiz %40 Bipolar bozukluk raporu aldım. Ancak raporun birçok zararı olduğunu söyleyenler var.
Psikiyatri raporlu olmamdan dolayı göreceğim muameleyi az çok kestirebiliyorum. EKPSS'ye girmeyi düşünüyorum.
Bu rapor genel KPSS'de düz memurluk ve uzman yardımcılığı kadrolarına atanmama tamamen engel mi?
EKPSS'de kazanmama rağmen psikiyatrik hastalık olduğu için atanmama ihtimalim var mı? (Adli sicil kaydım yok, hiçbir suça karışmadım.)
Hem devlette hem özelde lisans mezunu olmama rağmen tamamıyla vasıfsız işlerde çalıştırılacağım söyleniyor. Bu ne kadar doğru?
Özelde çalışmam neredeyse imkansız hale mi geldi? (İşverenin inisyatifi yoksa?)
niçevo
Devlet hastanesinde doktor senin durumuna göre belli sürelerde kontrol şartıyla ehliyet alabildiğine dair rapor veriyor.mesala senede 1 kontrol gibi
karanfili
Atamana engel yok.
Kariyer yukselmenede engel yok.Normal memur gibi haklara sahipsin ve calismalarda normal.
Benim de durumum farklı değil. Mezun olalı 5 sene oldu. Bilgisayar mühendisiyim. Yüzde 40 bipolar bozukluk. Ben de raporu alırken çok düşündüm ama zaten şimdiye kadar gördüğüm muamele de pek iyi değildi . İş hayatında da idare ederiz diye düşünüyorum.
raporda çalışabilir yazıyordur çalıştırılamayacağı alanlarda zaten yazar (dikkat gerektiren işler vb.) zaten buda ekpss ile atanmada sıkıntı yaratmaz raporun olması ekpss ye girmeni sağlar iyi bir puan ve tercih ile atanabilirsiniz zaten bipolar olanlar kazanıp atanınca raporuna bakılıyor eğer ihtiyaç olursa hastaneden memur olur raporu isteniyor sadece başkada bişey yok normal kpss ile atansanız bile raporunuzu bilmiyorlar hastaneden memur olabilir raporu istiyorlar yani siz söylemezseniz engelli değil normal memur dahi olabilirsiniz sonrasında raporunuzu ibraz ederek engelli statüsüne dahi geçebiliyorsunuz
Yorumlarınız için çok teşekkürler. Ama psikiyatrik engelli raporu açık ve kesin şekilde özelde ve devlette işe alınmama direkt engel. Ben de mülakatlarda askerden çürük alma sebebimin psikiyatrik rahatsızlık olduğunu söyleyince mülakatı terk etme yarıda kesme vesaire gibi muamelelere maruz kaldım ve neticede devlette defalarca özelde internet dahil yüzlerce işe başvurmama rağmen hiçbirine alınmadım.
Açıkça söyleyebilir misiniz psikiyatrik durumun tamamen işe alınmaya tamamen engel olduğunu?
Lütfen boşa umut yaratmayın hayatım kaydı zaten bin pişman oldum bu raporu aldığıma daha şimdiden. Onca senelik emeğim çöp oldu sefaletin dibinde yaşıyorum bu ülkenin insanlarının bana gösterdiği muamele yüzünden.
Avukat, Mühendis gibi kadrolara devlet çok çok ihtiyaç duymuyor. Kamuya ait inşaatlar genellikle ihale yoluyla özel sektöre yaptırılıyor. Kamunun bir mühendisi çalıştıracağı alanlar kısıtlı kalıyor. Ve yine Avukat istihdamı benzer şekilde kısıtlı, ayrılan kadrolar (mezun hukukçulara oranla) az.
Devlet çeşitli kurumlarda düz memur istihdam etmekte ve sınavla alımları da çoğunlukla bu kadrolarda yapılmakta. Misal Milli Eğitim Bakanlığında Yaklaşık bir milyon kadar öğretmen görev yapıyor. Ekpss ile senede bir iki defa Engelli öğretmen ataması yapılıyor. Alımlarda siz gibi Psikiyatrik engelliler de atanabiliyorlar. Şanssızlığınız bence mesleğinizden geliyor. Eğer öğretmenlik bitirmiş olsaydınız muhtemelen Ekpss ile kolayca atanırdınız. Burada sizle aynı engel grubundan, atanmış öğretmen arkadaşlar da var.
Düz memur olarak atandıktan sonra şartlarınız elverdiğinde açılacak görevde yükselme sınavlarına katılabilirsiniz. Bilgisayar Mühendisi olarak devlette çalışamasanız bile zamanla kurumunuzda yükselme şansınız her zaman vardır. Ve Engelli olmanız yükselmenize, kamuda engel değildir.
Özel sektörde yazdıklarınız doğrudur. Biz psikiyatrik engelliler özelde istihdam sorunu yaşıyoruz. Bunun sebepleri, çözümleri vs. ne olursa olsun sonuçlarına katlanan bizleriz. Bunu böyle kabul edip kamuda yapılacak sınavlara katılıp memur olmanızın önünde bence hiçbir engel yoktur.
Bir abimiz de bipolar bozukluğa sahip ve ekpss ye girmiş ve bunun sonucunda emniyet genel müdürlüğüne girme hakkı kazanmış. Fakat psikiyatrik rahatsızlığı sebebiyle olmamış. Şuan mahkemelik olmuş .
Bu konu beni de çok meraklandırıyor açıkcası. Çünkü bende bipolarım.
Emniyet ve Tsk atamaları sıkıntı yaşatabiliyor. yeniden rapor isteyebiliyor bu kurumlar. normal kpss'ye girersen ataman olur fakat evrak işlemlerinde raporun gözükebilir. ekpss'ye girersen meb'i tercih et rahat kurum. Lisans olarak hangi bölümden mezun olduğunuzu yazmamışsınız.
İletişim mezunuyum. Şu anda da normal KPSS den 90 üzeri bekliyorum hemen hemen kesin şekilde. Raporu hiçbir yere işletmedim öyle duruyor. Ama daha eski tarihli psikoz-şizofreni raporları da var. Hakem hastaneye gidip raporları sildirmeye çalışacağım. Çünkü 6 senedir sadece bipolar raporuyla ve yan etkilerinden dolayı sürekli değişen yarım yamalak kullandığım ilaçlarla bile hastanede yatırılmama sebep olacak bir durum olmadan yaşıyorum zaten.
kardes normalde almazlar senı engellı kpssden engellı olarak gırıcen pozitif ayrımcılıkla ozaman puanında tutarsa almak zorundalar ama psıkolojık engelın oldugu ıcın sana cok onemlı ısler vermezler hep gerı hızmette kalırsın yukselemezsınde. Genelde bu hastalıkta olanlar ış vermemelerının sebebı bellı bı sure sonra adamların calısmak ıstememesı psıkolojısının engel olması ve kavga gıbı sorun cıkartıkları ıcın ozellıkle sızofrenler iş alımlarında almak ıstemıolar tek care psıkolojısı bozuklar ıcın devlete gırmek. yoksa normalde normal adamlar zor ıs buluo unıversıte okudugu halde. İşe girersende devlette uyumlu ol ne derlerse yapmaya calış hıcbırsey yapamazsan getır gotur işi yapmaya calıs.
İletişim bölümü mezunuyum. Kamuda istihdam edilmem çok çok zor ne kadar uğraşsam da.
Maddi durumum ve aile içinde yaşananlar akıl hayal durduracak derecede kötü olduğu için KPSS için uğraşma imkanım bile sıfıra yakın. Zaten pederim dolandırıcı hırsızın teki. Beni de aldattı KPSS kursunun parasını yatıracağım diye 2-3 ay gittim halen icralık olmuş borcu duruyor.
Son 3 senedir normal KPSS'den aldığım puanlar 86, 87 ve 85 olmasına rağmen yine atanamadım. Zaten kırk bin torpil adam kayırma vs. dönüyor yüzüne bile bakmıyorlar torpili olmayanın. 600 bin kişi içinde 3 bininci olmama rağmen atanamıyorsam bu ülkenin devlet düzeninin boku çıkmış demektir. Onun için kamuda çalışmanın da zerre itibarı yok gözümde.
Neyse ki salgın meselesi yüzünden denk geldi de en azından tezli yüksek lisans yapıyorum şu an. 1200 lira burs veya krediyle rahatlarım adi pederimin eline bakmaktan az da olsa kurtulurum diyorum.
Hayat çok korkunç ama yaradanın bütün bu kahpeliklerin namussuzlukların hesabını soracağı ümidiyle sabretmeye çalışıyorum ancak.
Yazıklar olsun bu devlete de millete de diyorum sadece.
Raporumu işletmediğim için giremedim. Engelli raporu özelde iş bulmamı çok büyük ihtimalle imkansız hale getirir bir de güvenlik soruşturmasından geçemezsem dımdızlak kalırım diye riske girip işletmedim. Öyle herhangi bir şeyle intisabım bağlantım yok ama çok şiddetli delilikler yaptım zamanında muhakkak muhbir birileri bu adam zırdeli deyip fişlemiş raporlamıştır. Zaten kamuda işe alınmamış olmamı da buna bağlıyorum çünkü bu deli halimle mucize denilecek şeyler başarmama rağmen almıyorlar.
İşim gerçekten çok zor ama dediğim gibi tezli yüksek lisans akademi kapısını açmış halde bana. Akademi işlerine kafam iyi basıyor az biraz zevk de alıyorum çok şükür o sevindirici bir durum. ALES puanım da YDS puanım da çok iyi seviyede bundan dolayı aynı veya farklı bir üniversitede doktora yapıp akademisyen olmayı düşünüyorum. Yaşım biraz geçkin (29), ama yapacak bir şey yok. Ha belki araştırma görevliliği vs ilanı açılır maaşlı çalışan haline gelirim diye ümit de ediyorum.
Ama kesinlikle uzmanlıklar dahil memurluk işi benim kapasitemde biri için çok basit kaçar onun için son çare olarak görüyorum ancak. Bir tek meselem maddi sıkıntı onu da burs veya kredi çıkarsa en azından idare edecek duruma getiririm.
yazdıkların çelişkili geldi bana normal kpss den 90 bekliyorsun ekpss ye girmiyorsun ekpssden 100 alırsın çok güzelde bir ünvan kazanırsın memurluk
normal kpssden 90 lar atanır sen neden atanamıyorsun anlamadım
memurluk gelir en azından
güvenlik soruşturması kalktı bu arada ekpss ye gireceksin puanını alacaksın atanacaksın çok basit
raporu almışsın zaten işletme ne biryere işletmene gerek yok ösym den başvurunu yapacaksın sadece
O işler öyle değil işte . Geçen sene 0,28 puanla atanamadım. O kadar zor hale geldi ki normal KPSS'yle merkezi yerleştirmeyle atanmak (hele hele iktisadi idari bilimler fakültesinden mezun değilsen) ne kadar uğraşsam da elimden geldiğince olmadı.
EKPSS'den çok yüksek alacağımı biliyorum ama bir nevi son çare olarak görüyorum. Ciddi ciddi çok yüksek bir potansiyelim var çünkü. Devlet dairesinde geri hizmette bir memur olmak çürümek olacak benim için. Ama maddi olarak da mecburum çünkü pederim olan haysiyetsiz dövmeye bile başladı bu halimle. Sığınacak kimsem de yok kimseye karşı koyacak bir halde de değilim öyle rezil rüsva yaşıyorum.
Dediğim gibi sadece kötülük kahpelik yapanın cezasını çekeceği ümidiyle direniyorum sabrediyorum. Ama sabrım da çok taştı kimseye eyvallah da etmiyorum bu rezil ülkede. Gerçi dünya'da da diğer ülkeler çok farklı değil fark ettiğim kadarıyla. Dünyada kaçacak sığınacak bir yer de yok.
Başa gelen çekilir yapacak bir şey yok. Yine de yüksek lisansla başladığım akademi az da olsa beni idame ettirir gibi geliyor. Bir de burs çıksa tamam diyeceğim en azından. Ha engelli raporumu işletseydim kesinlikle burs çıkacaktı ama akademisyen olma yolum kapanabilirdi o zaman da.
İşte bir şekilde akademide işe başlayıp sonra işleteceğim diyorum raporumu.
Abla merak etme ben de inşaatta vs. amelelik de yapmış biriyim. Mesele iş beğenmemek değil o işi yaparken iş yaptığını potansiyelini kullandığını hissetmek. Aza kanaat etmeme durumu yok ortada. Mesela öylesine girdiğim YDS'den 85 alıyorum, akademisyen tanıdığım bundan daha aşağı 80 puanın dahi üniversitede profesör olup İngilizce ders vermeye yeter olduğunu öğreniyorum daha sonra. 80 yukarısı tercüman seviyesinde İngilizce demekmiş.
O kadar çapsız insanların ülkesi ki burası kesinlikle potansiyelimi tam olarak gösteremeyeceğimi gitgide anlamış haldeyim. Ama mümkün mertebe kafamı kullanacağım bir iş benim için en makulü.
Bir de mesaili iş memur olup mesai bitene kadar pineklemek kravat vs. bana çok ağır gelen yakışmayan şeyler. Ben cidden enerjik uğraşan gayret sarf eden çalışkan biriyim hep öyle oldum hayatım boyunca. Engelli memuriyetin arkasına sığınıp tembellik etmeye kendimi ikna edemem edemiyorum
sleeping beauty
Aslında İngilizce'm çok iyi seviyede ama bipolar vs. raporları yüzünden vize başvurularım kabul edilmez diye düşünüyorum. Bir de ilaç bulma sıkıntısı olabilir yabancı ülkede. Tabi bir de her halükarda ciddi bir paran olması lazım yurt dışı için yoksa çok sıkıntılı iş-güç bulmak orada da.
Bir de Almanya'da doktora vs. yapan arkadaşlar var işler yaşamak çok zor burada diyorlar o da bayağı korkuttu beni bayağı.
ben şimdilikyüksek lisansı bitireyim diyorum. Gerisi için doktora olursa ne güzel olur olmadı iş arayacağım okuduğum yüksek lisans bölümüyle alakalı o da olmadı yurt dışını düşünürüm.
Aramıza hoşgeldin Nicevo herşey böyle başlar herşeyi yaparım yapabilir deyip yapamazsin dalgalandım da duruldum türküsü gibidir hayat. Temennim hakkettigini al tabi kendim aklıma geldi yazılarını okurken anlamiyor da değilim seni ama sana bazı şeyleri hayat yaşayarak öğretecek sevgiyle kal...
Bana 2021 senesi özelde Paranoid Şizofreni tanısı kondu. Ilaçsız hayatımı idame edemiyorum. İlaç alınca da melek gibi ve normal oluyorum.
Benim ne özelde ne de devlette bir sağlık raporum yok. Özelde istedim vermediler.
Artık devlette tedavi görmek istiyorum. Muhtemelen bana sağlık durumumu bildiren raporlar verecekler.
Herşey enabız üzerinden kayıt edilecek.
Engelli raporu da başvurmak istiyorum.
Ancak ona daha zaman var.
Bu esnada 2022 Kpss normal engelsiz olan sınava girsem ve atansam bir sorun yaşar mıyım? Devlet benden çünkü adli arşiv kaydı ile sağlık raporu isteyecek.