@anonymous,
seni cok iyi anliyorum yazdiklarin gercekten insanin icine dokunuyor cunku ayni seyleri ben de yasadim ben de en son bir ise girdim iki ay calistim sonra isten cikardilar ilk basta moralim cok bozuldu kendimi sorguladim ama sonra oturup dusununce aslinda benim icin daha iyi oldugunu fark ettim cunku su an kafam daha rahat ve ekpssye cok daha duzenli calisabiliyorum
senin yasadigin durumun en zor kismi hastalik degil insanlarin bakis acisi cunku sen de diyorsun disardan bakildiginda hicbir fark yok ama insanlar taniyi duyunca bir anda degisiyorlar bu cok agir bir sey insan kendini anlatmak zorunda kaliyor sanki sucsuz oldugunu kanitlamaya calisiyor gibi hissediyor ama ortada bir suc yok ki sen kimseye zarar vermemissin sadece kendi icinde mucadele veriyorsun bu bile aslinda ne kadar guclu oldugunu gosterir
insanlarin korkmasi genelde bilmemelerinden kaynaklaniyor bilmedikleri seyden cekiniyorlar ve bu da direkt onyargiya donusuyor ama bu senin yetersiz oldugun anlamina gelmez bu tamamen sistemin ve toplumun eksikligi sen kendini bu yuzden kucultme
is bulma konusu maalesef zor bunu kabul etmek lazim ozellikle boyle durumlarda daha da zorlasiyor insanlar en kucuk riski bile almak istemiyor ama bu senin yapamayacagin anlamina gelmez muhendislik istemen cok degerli bir sey bu hedefinden kesinlikle vazgecme belki yolun biraz daha dolambacli olacak ama bu imkansiz degil
su an icin en mantikli ve en garanti yol ekpss gibi duruyor cunku en azindan daha adil bir sistem var kimse senin tipine bakmiyor kimse taniyi sorup seni elemez orada sadece yaptigin nete gore bir sonuc var bu da senin icin buyuk bir avantaj o yuzden bu donemi iyi degerlendirmek lazim
ben de su an oyle dusunuyorum ne puan alirsan al hic fark etmez butun illeri yaz yeter ki atan cunku once bir sisteme girmek onemli zaten bir yil sonra tayin isteyebiliyorsun kendine daha uygun bir yere gecersin yani bu is bitmis olmuyor aksine yeni baslamis oluyor
ayrimcilikla mucadele etmek tek basina cok zor bir sey herkesle tek tek savasamazsin kendini yipratmaktan baska bir sey olmaz en guclu cevap basarmak kendi ayaklarinin ustunde durmak insanlarin ne dusundugunu tamamen degistiremezsin ama kendi hayatini degistirebilirsin
yalniz degilsin bunu bil ayni yollardan gecen cok insan var ve bu durum senin degerini dusurmez senin elinde olan sey su an calismak sabretmek ve hedefe odaklanmak zaman zor geciyor olabilir ama emeginin karsiligini aldigin zaman bunlarin hepsi geride kalacak
o yuzden kendine guven vazgecme ve su an en onemli seye odaklan ekpss senin icin gercekten iyi bir firsat bunu iyi kullanirsan hayatini cok farkli bir noktaya tasiyabilirsin