Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hasta olup donuk yapıda olan var mı?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
112
Ben bipolar bozukluk hastasıyım. Duygularımı hem ifade edemiyorum hemde beden dilinde ifade edemiyorum. Dışarıdan beni tanıyanlar donuk ve duygusuzmuşum gibi olduğumu sanki hiç mutlu değilmişim gibi olduğumu söylüyorlar. Sizdede böyle durum var mı?

Bende çoğunlukla insanların yanında donuk kalıyorum.
Duygularımı ifade etmiyorum yada edemiyorum.

Ahmet T
EVET YANİ,
ÇOKDA ZORLANIYORUM BEN EVET.
Artık alıştım diyeceğim/diyorum ben.

ben insanlarla konuşamıyorum onlarda benimle konuşmuyorlar

Donuk olmayan yok gibidir trsm ye gidiyorum bir tane normal görünen yok

Bende de var o durum sanırım mutsuzluktan oluyor,berbat durumdayım..

Bunun için ne yapılır bilmiyorum?
bende hastamı uzun zamandır trsm ye götürüyorum. İlaçlardan dolayı mı bilmiyorum. Bipolar ı artık duymak istemiyorum çünkü çok yoruldum. Acil şifalar diliyorum herkese

bunun için ne yapılır bilmiyorum?
Bende hastamı uzun zamandır trsm ye götürüyorum. Ilaçlardan dolayı mı bilmiyorum. Bipolar ı artık duymak istemiyorum çünkü çok yoruldum. Acil şifalar diliyorum herkese
Daha önceleri insanların yanında
iken hep aynı noktaya bakardım.
VE BU ESNADA KIPIRDAMAZDIMDI.

Birçoğumuzda bu vardır kesinlikle.

Sadece donukluk olsa iyi. Boşuna dünyaya gelmiş gibi hissediyorum. Sabahları kalkayım diyorum. Kalkamıyorum. Önceden programlama işleri yapıyordum. Rahatsızlık nuks edince onlarında bıraktım. Öğleden sonra ancak uyanıyorum. Doktora söyledim onemsemedi. Bizim gibilerin yaşamı çok zor.

Negatif belirtileri yoğun şekilde yaşıyorsunuz. Güzel havalarda dışarıda parkta vs. yürüyüş yapın

perseküsyon akşamları çıkıyoruz fakat gündelik işimiz olsa belki daha iyi olur. Ekpss var ona çalışmaya çalışıyorum,pek verimli geçtiğini söyleyemem. Bir çeşit depresyon gibi.

Hiç bir duygu hissetmiyorum.

11 yıldır psikiyatrik tedavi görüyorum. Bipolar bozukluk hastasıyım. Ve neredeyse hiç duygu hissetmiyorum. Çok donuk, ciddi, pokerface yüzüm olduğunu söylüyor ailem. Böyle olan var mı?

Benim oğlum 8 yıldır atipik psikoz hastası aynı şekilde dışarıdan bakınca duygu mimikleri yok gibi gülünücek yerde gülmemek/gülememek üzülünecek yerde üzülmemek/üzülememek.
Bu ne yazıkki özellikle psikoz türü rahatsızlığı olanlarda çok yaygın bir durum ama okuduğum yazılarda bu tür kişilerinin duygularının olmadığı için değil duygularını gösteremedikleri veya nasıl davranacaklarını bilmedikleri için böyle oldukları yönünde.
Uç bir örnek olarak annesi vefat eden hastanın hiç tepki vermeden duygusuz bir şekilde kalabildiği yönünde.
Ayrıca ilaçlarda psikoz ve diğer ağır belirtileri mecburen baskıladıkları için bu duruma katkı sağladıkları yönünde.

kara duman

Bende yanımdaki bütün insanların sürekli olarak bana baktıklarını sanıyorum. Bu da OTİSTİK bir özelliğim.

ÖRNEKLE= Bi kere insanların bana baktığını göreyim o andan sonra tedirgin ve strese giriyorum
"HALA BANA BAKIYORMU DİYEREK"

Bi yere bakmak isteyipte bakamamak da OTİSTİK bir özelliğim, bu yönümü hiç sevmiyorum doğrusu.

ayDÜNYAvazo aynı durum bendede var. Sürekli bakışlar üstümde hissediyorum. Bana bakıyor mu diye kontrol amaçlı bakınca bu sefer o da sürekli bakıyor. Tam bir çıkmaza giriyor.

dreamfail
İnsanların yanında sanki ceza çekiyor gibi hissediyorum, o anlarda hiç mutlu olamıyorum ve çoğunlukla sadece yere bakabiliyorum o zaman stres dolu oluyorum.

ŞUANKİ YAŞIM 38
15 yaşlarımdaki bir kaza= SAĞ KULAK İÇ KISMINA ODUNUN UCU SERT BİR ŞEKİLDE DEĞMİŞTİ.
O kazadan sonra başladı çoğu psikolojik sorunlarım.
ÖRNEKLE= İnsanların bakışları altında yürüyememe, insanların sürekli olarak bana baktığı hissiyatı vb.

Artık şunu diyebiliyorum ki bu kazada KADERİMİZİN BİR PARÇASIYDI.

kullandığımız ilaçlar yapıyor özellikle lityum. bende öyleyim insanlar beni anlayamıyor şaka mı yapıyorum ciddi miyim. arkadaş ortamında oluyor. bana cevap bile vermiyorlar kendimi değersiz ve önemsenmeyen biri gibi hissediyorum :(

Valla kardeş, psikotik atak geçirdiğimde mallaşıyorum, o zaman donuk oluyorum. Göze temasından kaçınıyorum, sessizleşiyorum, yüzüm ifadesizleşiyor, kaygıdan başka hiçbir duygu hissedemiyorum.

bendede şizofreni , psikoz rahatsızlığı var. 3.5 yıl oldu hastalık başlayalı. donuk yapıdayım bende, üzgün duruyorum çoğunlukla. üzgün halim o kadar sıradan olmuşki ben bazen farketmiyorum yüzümün halini, annem , ailem söylüyor gül biraz diye. mutlu olucağım şeyler de oldu. çok istediğim ekran kartını aldım. on numara bilgisayarım var. muhasebe kursuna yazıldım. engelli raporu alacağım. spora başladım 5 kilo verdim.
ama üzgün halim geçmiyor.

Üst Alt