Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalar ailemizi nasıl bilinçlendirebiliriz?

xdedahii

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
196
Hastalığım alevlenip atak geçirdikten sonra eskisi gibi değilim. Bilişsel ve psikomotor davranışlarımda yavaşlama oldu. Mantık işlemleri ve refslek hareketler gibi bunlarda yavaşlama oldu.

Aileme mevcut durumumu anlatamıyorum. Beni dışarından gören biri hiçbirşeyim olmadığını düşünüyor. Ne konuşmada nede fiziksel görünüşümde senin birşeyi yok diyor.

Ancak hastalık hakkında ailemi bilinçlendiremiyorum. Videolar izleteyim dedim. Biz senin hasta halini biliyoruz şimdi öyle degilsin. Kalk işini gücünü yap eskisi gibi ol diyorlar.

Ailemin hastalık olarak gördükleri pozitif belirtiler. Hastalıkta ilaç kullanımı sonrası düzelen bu belirtilerin dışında negatif belirtileri ve halsizlik yorgunluk mantık işlemlerinde yavaşlama içe kapanma evden çıkamama gibi durumları anlatamıyorum.

Forumda konu açmamı bile gereksiz buluyorlar. Bu işlerle uğraşma diyorlar.

Kendilerin normal hayatları devam ettiği için benden de aynı performansı bekliyorlar

NE YAPMALIYIM ? Hastalığımın ağır olduğunu bir türlü kavrayıp anlam veremiyorlar. Dışarında konuşmamda yada fiziksel görüntümde bişe olmadığı için

reflekslerde bende hep anormalik vardı ! Sağımı solumu zor biliyordum fizik dersinde bazı konularda çıkıyordum hastalık yoktu bile o dönemler ! Temizlik yapma , öz bakım ve iş konusunda kendini zorlamak zorundasın bunumda bi şekilde sevdirerek yapmalısın ! Ailen yasamıyor sende onların bakış açısından göremiyor olabilirsin ! Dışardan bakan insanlar daha sert olacak ve içten dışa kirilcaksin Oyuzden bi takım konularda bazı şeylerde ipleri eline al ! Ailene sozyleyecegim şu : belki yavaş , belki normal ilerler ama ilerlemek zorunda ! Salmak yok ! 14 yılımı aldı bu işte calismak , nedeni bana olduğumdan daha düşük daha ise yaramaz hissettirdiler ! Psikiyatri hersey Deil belli ölçüde belki! Ama çoğunluk sen ve ailen

@@Kirlielmasim

Bana şuanda tam tersi eskisi gibi her işimi yapabileceğimi söylüyorlar. Ancak ben eski performansımı gösteremiyorum. Yaşadığım son ataktan sonra herşeyde bir hantallık yavaşlama oldu sürekli kendimi zorluyorum ama oda bir yere kadar.

Dış görünüş ve konuşmamda birşey yok.
Olması gerektiği gibi kendime bakamıyorum artık. Ailemede bu durumu anlatamıyorum. Hasta olmadığımı iyi olduğumu işlerini yapabilirsin diyorlar sürekli

Moderatör tarafında düzenlendi:
Doktorun ile paylaş durumu. Gerekirse o ailen ile konuşur, durumu anlatır ama yine de tam olarak seni anlayacaklarını sanmıyorum.

Doktorun ile paylaş durumu. Gerekirse o ailen ile konuşur, durumu anlatır ama yine de tam olarak seni anlayacaklarını sanmıyorum.
Sürekli olarak beraber gidiyoruz doktora
Birtürlü anlamıyorlar hastalığı
Bazışeyleri bilerek yaptığımı falan sanıyorlar.

Dış görünüş ve konuşmada bişe olmadığı için normal gibi değerlendiriyorlar

Hastalığın pozitif belirtisi dediğimiz psikoz durumundan çıktım. Tuhaf davranışlar laf salatası gibi konuşmalar yanlış inanışlar geçti.

Ancak negatif belirtiler ve ilaç yan etkileri şiddetli şekilde hissettiriyor. Bu negatif belirtileri anlamak istemiyorlar. Anlatmaya çalıştım ama pek bilinçlenmek istemediler

xdedahii
Beraber gidebilirsiniz ama doktorun gerçekten ailen ile senin durumun hakkında onları bilinçlendirecek şeyler anlatıyor mu? En fazla yaptığı senin durumunu onlara sormak olur. Anladığım kadarıyla ailen çeşitli kaynaklardan hastalığını araştırıp kendi kendilerine bilinçlenecek durumda değiller. Bu noktada doktorunun veya psikoloğunun devreye girmesi gerekiyor.

Ne yaparsan yap seni anlamayacaklardır.

Kendimde yeni anlıyorum. Hastalığın alevlenip atak geçirirken hala anlamamıştım. 6 ay gibi bir süre sonrasında psikoz geçti kendime geldim.

Bu etkileri yeni anlamaya başladım.
Hasatalık alevlendikten sonra bu yıkıcı negatif belirtiler çıkmaya başladı. Sanırım hastalığın süreci böyle işliyor.

Bu durumu anlatmak kolay olmuyor.
Düşünsenize eliniz ayağınız herşeyiniz tutuyor.
Konuşmada sorununuz yok ama basit işleri bile yapmaktan zorlanıyoruyoruz.

@smurf

Tamda dediğiniz gibi. Bilinçlendirmeye çalıştım ama kimse dinlemek istemiyor. Kardeşim okumuş biri olmasına rağmen hastalık hakkında bişe duymak istemiyor. Hasta halimi psikozlu halimi biliyorlar. Hastalığın sadece ondan ibaret olduğunu düşünüyorlar.

Bu alevlenme sonrası gelen sosyal çöküş, içe kapanma, halsizlik, bilişsel yeteneklerde azalma, kendi öz bakımımı yaparken zorlanma gibi kısımları bir türlü anlayamadılar

Bunlar hastalıktan olmaz diyip geçiştiriyorlar seninki tembellikten diyip. Hiç hasta olmamış gibi benden performans bekliyorlar

@osmangazi

Evet günde 2 adet fulsac kullanıyorum. İlacı öğlen tok alıyorum. Birkaç saat evde iyi oluyorum. Ilk 6 aylık dönemde hiç iyi hissettiğim zamanlar olmuyordu.

1.5 aydır Antideprasan kullanıyorum.

Vallahi kardeş biz senle özel de konuştuk sen kendi kafana göresin bende bu saatten sonra sana yardımcı olmam benim Allah a hamd olsun durumlar düzeldi sende kendi başının çaresine bakarsın artık bu şekilde de yaşamaya alış derim sen kendini oraya mahkum ettin

Bazen Allah kullarına kapı açar fakat Kul kapıdan içeri girmede tereddüt eder.

@Şamil676767 hayırlısı başımın çaresine bakmaya çalışıyorum. Mümkün mertebe fikir almaya çalışıyorum. Herkesin fikrinde önem veriyorum.

Üst Alt