Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalar neden hasta olduğunuzu düşünüyorsunuz?

ekonomist79

Yasaklı Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Özellikle şizofren ve bipolarlar sizce neden hasta oldunuz? Genetik büyük bir etken ama çevre şartlarının da etkisi olduğunu düşünüyor musunuz?

Ben bipolarım ailemde sülalemde hiç kimsede böyle bir hastalık yok. Bana stresten olduğuna eminim.

Benim annem gencken akil hastanesinde yatmis. Benim paikolojik rahatsizliklarim biraz genetik, biraz cevreden kaynakli.

Bipolarım. Arkadaslar cok yoruluyorum, kendimi aşırı enerjik ve mutlu hissediyorum. bazen sakinleştirici yapıyorlar. çok arkadasım, iyi bir işim var:( ama çok yoruluyorum

Arkadaslar cok yoruluyorum, kendimi aşırı enerjik ve mutlu hissediyorum. bazen sakinleştirici yapıyorlar. çok arkadasım, iyi bir işim var ama çok yoruluyorum

ssometimes ben de bipolarım ama çok enerjik değilim hatta bu aralar depresifim, ilaçlardan sonra hiç öyle aşırı enerjik olduğum olmadı. Doktorun başka bir ilaç yazmıyor mu veya değiştirmiyor mu?

Hüseyin Bilmezkişi

yeni gtitim, ilaçla hedefime ulaştım seni mutlu ettim dedi, ben ilaçtan rahatsız oldugumu aşırı geldiğini belirttim. çok yoruyor beni, doktorum ünlü deneyimli bir psikiyatr

ssometimes seni hareketlendirecek bir şey yerine duygu durum düzenleyici vermesi gerekmez miydi? yani depresyondan çıkarır ama maniye sokmasın bu seferde. Bana da maniyi bastırıcı bir ilaç verdiler şimdi depresyondan hastanede yatıyorum. Bir duygu durum düzenleyici yazacaklar ama beceremediler.

abililify ve cipralex kullanıyorum, ikisi dengeliyor dedi doktorum

ben de hayat boyu depresiftim şimdi çiçekler böcekler insanlar

Benim genetik yatkınlığım varmış hasta olana kadar ben bilmiyordum ama ailede herkes biliyormuş o ayrı.
Ama gençliğimde çok zorlanmasaydım belki de çıkmayacaktı.

Ağır depresyon ve paranoya olabilir diyerek hastane de yattım net bir teşhis yok lakin ben insanların çok duyarsız olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Biraz da benim olanları kafaya takmam olabilir.

vakanüvis_faruk

Normal insanlar (hasta olmayanlar) zaten aşırı duyarsızlar bizler gibi hastalar üzerinde oluşturdukları negatif etkileri asla umursamıyorlar, bizler: hastalar ise maalesef aşırı duyarlıyız birini kıracağız üzeceğiz diye ödümüz patlar değeri bilinir mi bir başka bahara.:)

Tek sebep olmasa da çocukken yediğim dayakların da büyük etkisi oldu.

Madde,aile, çevresel faktörler ama en önemlisi kendim şuan 24 yaşındayım

Üst Alt