balthazard yöntemine göre özür oranınız %85 olmuyor galiba, şöyle ki,
%40 + 30= 70
(100-70=30*15/100=4.5)
yanlış hesaplamadıysam %74.50 oran ediyor. yine bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.
bununla birlikte validenizden kaynaklı kazanılmış hakları devlet elinden alamaz.
5510 sayılı kanunda dul aylığı kişinin sigortalı yakınından kaynaklanan hakla ilgili, sizi bağlayacağını zannetmiyorum.
yine bununla birlikte cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmadığınızı farz ederek, mavi renk kimliğiniz olduğunu peşin kabulle söylüyorum, eğer ki cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmış ve pembe kimlik kartına sahipseniz eğer; evlenmemiş kız çocuklarının faydalandığı bütün haklara sahipsiniz. babanızdan kalan emekli aylığında ve diğer sosyal haklarda.
"ul aylığı alan erkek ve kadınlar evli olmadıkları sürece vefat eden eşlerinden dolayı aylık almaya devam ederler. Bir işe girip çalışsalar, isteğe bağlı sigortalı olsalar, işyeri açıp Bağ-Kur'lu olsalar bile bu sonuç değişmez. Bundan sonra bir evlilik gerçekleşir ise dul aylığınız kesilir. Evlilik herhangi bir nedenle sona ererse eski eşin dul aylığını dilendiği takdirde tekrar alınabilir. Hatta yeni eş 4/a (SSK)’ ya veya 4/b (BAĞ-KUR)’ ye tabi olsa ve kişiden önce vefat ederse hem yenisinden hem de eskisinden yani ikisinden birden dul aylığı alma hakkı olur. Gelecekte 4/a (SSK)’dan veya 4/b (BAĞ-KUR)’ den emeklilik gerçekleşse bile dul aylığında bir değişim olmaz, almaya devam edilebilir.
kız çocuklarınız evlenmedikleri ve memur olmadıkları sürece Emekli Sandığı'ndan yetim aylığı alırlar, 4/a (SSK)’ya veya 4/b (BAĞ-KUR)’a bağlı işe girseler bile yetim aylıkları evli olmadıkları sürece devam eder. Evli olmasalar bile memur olurlarsa veya memur emeklisi olurlarsa yetim aylıkları kesilir.
Erkek çocukları ise normalde 18 yaşına kadar, ortaöğrenimde okuyorsa 20 yaşına, yükseköğrenimde okuyorsa 25 yaşına kadar yetim aylığı verilir. Emekli Sandığı kapsamındaki memur çocukları, yetim çocukları 4/a (SSK)’ya bağlı çalışsalar da, 4/b (BAĞ-KUR)’ye tabi olarak kendilerine bir işyeri açsalar da 4/a (SSK)’dan veya 4/b (BAĞ-KUR)’den emekli aylığı alsalar da yetim aylıkları kesilmez. Evlendikleri, memur oldukları zaman kesilir. Aynı şekilde memur olarak emekli oldukları zaman da kesilir.
Dul eşler aynı 4/a (SSK)’da veya 4/b (BAĞ-KUR)’de olduğu gibidir, çalışabilirler hiçbir problem yok, dul maaşlarını alırlar. Medeni Kanun’a göre evlendikleri zaman aynı şekilde dul aylıkları kesilir. "
yine de diğer arkadaşların fikirlerini belirtmelerinde fayda var.