Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Psikiyatrik hastalığımdan dolayı emeklilik işlemlerimi başlatabilir miyim?

marji

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
şimdi arkadaşlar

ben kalp ve damar hastalığından %59 oranında rapor aldım ve 4 yıldır ansikiyete tedavisi görüyordum
okulda hizmetli olarak çalıştığımdan benim yapamayacağım iş verdiler sonrasında soruşturma açtılar tayinimi çıkardılar
gene yapamayacağım iş verdiler gene soruşturma açtılar işten çıkarılmam için yüksek disipline gönderildim filan

nihayet bu olaylar benim iyice moralimi bozdu psikyatriden 30 gün rapor aldım 30 daha aldım bu sürede tayinim başka yere çıkmış bir sürüde disiplin cezası vermişler birde ankarada yüksek disiplinde dosyam olunca iyicene daraldım doktorum izne ayrılmış raporum bittiğinde yeniletemedim ama 9 gün sonra raporu yenilettim okula verdim ama bu seferde özürsüz işe gelmedi diye müstafi saydılar beni...

şimdi ailem yok ana baba yani evliyim 1 çocuğum var şimdi kalp damar rahatsızlığım var bir de üstüne bu iş yerinde yaşadığım olaylar ve işten kasıtlı olarak çıkarılmam var 30 bin lira da 5 yere icra borcum oluştu şimdi ben hayatı alt üst olmuş biriyim..
ben %59 raporla erken emekli olamıyorum 2000 de işe girdiğimden 14 sene tutmuyor ancak malulen emekli olmam lazım,

kalp damarında malul edeceğini sanmıyorum acaba psikyatriden malul olabilirmiyim, sonuç da ruh hastası oldum işim yok param yok borcum çok ailem var 5 yıldır lustral misol ciplarex vb kullanıyorum, yani yaygın anskiyete ve iki uçlu depresif mizaç bozukluğu tanısı var bu tanı ile emekli olabilirmiyim yada dokturuma durumu anlatsam emekli edermi başka gelir kapım yok ya intihar edecem ya arsızlık hırsızlık yada emekli olacam başka çaresi yok.... ne dersiniz emekli edermi beni psikyatri?

marji

Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde bir rahatsızlık olmalı (bunu doktorunuza sorun). Kolay değil. Bu varsa, 10 yıllık hizmet süresi ve 1800 gün prim şartları da tamamsa, evet, malulen emeklilik mümkün tabii.

YAYGIN ANKSİYETE BOZUKLUĞUNDAN ben malülen emekli olamadım. Asıl hastalığımı yazmadı doktorlar. Yani tek başına YAYGIN ANKSIYETE BOZUKLUĞUNDAN malülen emekli olamazsın. 2 tane psikiyatrik hastalığım (Atipik psikoz, obsesif kompulsif bozukluk) Olmasına rağmen doktorlar bilerek veya Yanlışlıkla asıl oranları yazmadılar ve malülen emekli olamadım.

Çünkü tek başına YAYGIN ANKSIYETE BOZUKLUĞUnun Oranı %50 de kalıyor.

RED CEVABIDA ŞÖYLE GELIR.
Çalışma Gücünün en az %60 ını kaybetmediğiniz anlaşılmıştır. 5510 sayılı yasanın 25. Maddesi gereğince malül olmadığınız kararlaştırılmıştır.

cevaplar için teşekkürler peki şimdi ben de kronik venöz tromboz hastalığı var bundan dolayı doktor %50 verdi %10 kardiyoloji %7 fizik tedavi tüm vücut kaybı %59 ben şimdi psikyatriye gitsem onlar da diyelim%20 verse balzaca göre malul emeklisi olamazmıyım?

Üst Alt